En uge (næsten) uden skærme

A ghee aij

Lillesøsters udvikling foregår hurtigere end lynets hastighed i øjeblikket. Hun tager kvantespring sprogligt, kognitivt og motorisk. Det er svært at være 19 måneder og forsøge at forstå alting på éen gang.

Forleden, mens hun kæmpede imod søvnen, hulkede det lille menneske sin første, rigtige sætning.

‘A ghee aij’. Jeg er ked af det.

Hun bliver så vred, så ked af det og så frustreret. Hun råber, kaster med tingene. Det bliver bedre. Om lidt bliver det hele klarere for hende. Hun behøver ikke blive så gal, hun kan bedre kommunikere, vi kan bedre forklare hende alting.

Og samtidig er hun stadig vores fantastiske, dejlige Lillesøster. Hun er så omsorgsfuld over for sine dukker, kysser og krammer os og laver sjov og ballade – med vilje!

Nætterne er grumme – igen, fristes jeg til at skrive. Jeg havde ellers tænkt mig at natamning var helt stoppet, men ingen af os kan holde til skrigeriet nat efter nat, så jeg agerer endnu engang menneskelig sut og lyddæmper.

På plussiden har hun lært at sige ‘Moar’ med M (og en uendelig ømhed i stemmen) i stedet for den første udgave af verdens bedste ord

dsc_0014

2 kommentarer

  • Søde lille haps altså! Det er hårdt – for alle parter – med temperamentsfulde lillesøstre. Der er vi også big time. Men det bliver jo bedre, kan vi heldigvis se på de store og omsorgsfulde børn. Meget bliver i hvert fald bedre, når der kommer lidt mere kommunikation. Satser jeg i hvert fald på 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh, det lille følsomme menneske – når ordene kommer er det helt sikkert også nemmere, at kommunikere før man netop når ked-af-det-heden (:

    – A

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En uge (næsten) uden skærme