Jeg er blevet inspireret til en mere minimalistisk livsstil. Ikke bare mig, forstås. Mig i betydningen ‘os’, for det omfatter hele min lille stamme. Vi har 95 m2 at leve på. 4 mennesker. To voksne og to små børn. Det burde jo være rigeligt. Også selvom fordelingsgange i flertal og mindre-end-optimal pladsudnyttelse og rumfordeling sådan rent arkitektonisk æder en del kvadratmeter.

Det er ikke et ønske om at fjerne alting og have sten og pinde som eneste underholdning for pigerne. Slet ikke. Det er derimod målet at fjerne støjen. Det overflødige. Det, der altid roder og som fylder – visuelt, mentalt og praktisk. Jeg håber, at jeg ved at fjerne det, kan nå ind til kernen. Til de ting og de funktioner, som jeg faktisk holder af. At jo mindre, der er, des mere vil det egentlige og det, der er vigtigt for mig og for os, fylde. Jeg kommer stadig til at købe nyt. Det er ikke en askese. Men jeg vil øve mig i at overveje mine køb nøjere. Forholde mig til, om de reelt er langtidsholdbare.

skaermbillede-2016-12-09-kl-6-52-25-pm

Du kan læse mine tanker om at leve mere minimalistisk fra nedenstående links – så kan du vælge og vrage imellem netop det emne, du har lyst til at gå i krig med hjemme hos dig selv.

Minimalisme-tanker

Begyndelsen

Legetøj

Digitalt rod 1 og Digitalt rod 2

Affektionsværdi

Børnekunst

Gaver