3 børn på 95 m2?

Minimal Monday

I forlængelse af gårsdagens indlæg (tak, i øvrigt, for alle kommentarer og input) kom jeg til at tænke mere over den måde, vi indretter os på. Lever på. Hvordan jeg hader rod og ting, der ikke har en plads – men aldrig rigtig kommer til bunds i problemet, fordi vi nok i virkeligheden har for mange ting.

Eksempelvis alle de mange, mange cd’er der aldrig bliver lyttet til, fordi de ligger hulter til bulter i nogle mapper og fordi anlægget står alt for højt oppe – så højt at jeg kun kan nå det, hvis jeg stiller mig på tæer på sofaens armlæn. Alle vores bøger. Som faktisk er ryddet ud i flere omgange, og akademikeren i mig elsker en fyldt bogreol. Men giver det mening, hvis vi skal tænke i pladsoptimering? Dimser, krea-grej. Tøj. Åh, det tillokkende perspektiv i at have et minimalistisk klædeskab – gode basisting, der overlever sæsonernes skifte og håbet om at undgå tøjkriser. Og børnetingene. Alt børnenes legetøj. Men kan man leve minimalistisk med (små) børn? Sådan rigtigt. Kan man eksempelvis tillade sig at rydde ud i mængderne af legetøj? Fjerne hovedparten og kun lade favoritterne være?

Jeg er ret inspireret af Amanda, der instagrammer på My Tiny Tribe – og hendes ‘minimal mondays’. I dag handlede det netop om børn.

Minimalism and kids…
I’ve said it before but I’ll say it again…and again..and again. 😉 Kids need so little.
So little to learn. So little to be content. So little to thrive.
And yet we fill drawers and baskets and bins. Dressers and closets. We buy stuff to organize their stuff and then get more stuff. I was scared when I first starting purging their toys. What would they do all day? How would they play? How would they learn to use their imagination? And yet, with every donation, with every garage sale, a weight was lifted from all of us. Not just me. Not only do they play and imagine more, but they bicker less and clean less! They also value the toys they have more and I love watching that sense of ownership and care grow and develop. Not sure where to start? I say, anywhere! Start with what’s broken or unused. Nervous to take the next step and start removing the things they occasionally use? Pack it up in a bin for a month. Just hide it away for a while and see what happens. Watch your stress levels come down. And theirs too!
Get outside. Share an experience. You’ll get to take the memory of the beauty with you and none of the burden that possessions bring.

Jeg har tænkt mig at gå igang. I det små. Rydde ud. Pakke væk. Sælge ud. Alt det, vi ikke behøver og som vi ikke bruger. Ting der fylder. Så må jeg se, hvor langt jeg når – og hvor meget det ender med at gribe om sig!

Så bliver der mere plads til os. Er planen.

DSC_0055

4 kommentarer

 • Sådan, så er jeg ikke den eneste – og hold op et projekt det er, selvom jeg endda er typen med orden på sagerne og ryddede flader og støvsuget gulv til dagligt. Men skabe og skuffer i rodemålestok, har taget mig inden om, og har både fredag og idag også snakket om det på bloggen. Sikke en omgang 😀 Men nu er jeg snart ved vejs ende, håber jeg. Lidt er sat til salg og resten er røget ud eller til genbrug.

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Og det bedste er, at det føles SÅÅÅÅ godt at komme til bunds. At man meget bedre kan se de ting, der faktisk gør en glad, når man rydder alt det ligegyldige væk. Så sejt at du har været møllen igennem. For det er et større projekt, når man gør alvor af det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Jeg forsøger jævnligt at rydde ud i min datters legetøj. Hun har egentligt ikke helt vildt meget (endnu. Men hun er også kun et år, så det kan nås 😉), men alligevel bliver mindst halvdelen ikke brugt. I hvert fald ikke nok til, at det giver mening at have. Men for hunnan, hvor jeg synes det er svært. For hun er første barnebarn i familien, så et par af olde- og bedsteforældrene køber og køber legetøj i et væk. Hver gang jeg får smidt en ting ud, synes jeg der flytter to nye ind. Men det er måske nok lige netop derfor, jeg er nødt til at blive ved med at sortere. 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det er svært. Og man ender også tit med selv at blive så begejstret for noget af de smukke legetøj, der er på markedet. Og gaver. Gaver er endnu sværere. Jeg er også nødt til at gå i tænkeboks omkring gaver. Mon du kan overtale de søde older og bedster til at give tøj i stedet? Eller andre ting, der er mere brugbare? Ikke mindst når hun er så lille, at hun jo egentlig er ligeglad.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 børn på 95 m2?