Mine bedste juletraditioner

VIND: Lego-sæt til verdens længste dag

[ANNONCE]

‘I aften er det juleaften – der er længe, længe til’ – I kender godt sangen, ikke? Jeg kan tydeligt huske følelsen også. Så tæt på, at man næsten kunne smage den – og så uendeligt langt væk. Juleaftensdag er muligvis den længste dag i verden, når man er barn.

At have glædet sig og ventet en hel måned på d. 24. december. Blot for at erkende, at selve julen – den ‘rigtige’ del med and og sang og dans og træet og gaver og konfekt – den er timevis væk. Det er næsten ikke til at bære, når man er 4, 5 og 6 år gammel og har alt for megen spænding i kroppen og krudt bagi til at stene julefjernsyn hele dagen. Og ens kedelige forældre i øvrigt synes, at fjernsyn ikke er noget, der kører ad libitum.

dsc_0889

Mine forældre sørgede for at have en ‘startgave’ til min søster og jeg, da vi var små. En gave, der kunne åbnes om formiddagen eller efter frokost og som kunne tage toppen af spændingen og den utålmodige venten. Noget nyt legetøj, til at få tiden til at gå, indtil vi skulle have juletøjet på, i kirke, se Disneys juleshow og spise.

Jeg synes, det er en virkelig god idé og en tradition, jeg har tænkt mig at videreføre. Lillesøster er komplet og aldeles ligeglad med gaver, og selvom det er hendes anden jul på denne side af maven, er hun ret beset ganske uden begreb om konceptet. Hun kommer til at hygge sig gevaldigt, æde sig stopmæt i kartofler og sovs og risalamande og have en fest med at stavre rundt om træet – men derudover er det mest af alt hendes storesøster, der allerede nu sitrer af jule-spænding.

K får derfor en gave først på dagen, juleaftensdag, som kan aflede opmærksomheden og give hende noget at bruge tiden på, mens vi bliver klar til gæster og forbereder den del af maden, som vi skal stå for.

Hun er så heldig, at der faktisk er hele to gaver – to skønne sæt LEGO Junior; et med superhelte og et med en isbod. Jeg tror dog, det bliver isboden, der kommer i gavesokken d. 24., og så gemmer vi superheltene til en dag engang i januar, hvor hendes far har god tid til at lege med hende. De to er nemlig selvdeklarerede supermakkere og nogenlunde lige begejstrede for mænd og kvinder i trikot med diverse overmenneskelige evner. Junior-serien er ‘rigtig’ LEGO, der bare er lidt enklere at samle. Perfekt til en 4,5-årig, der er lige lovlig stor til Duplo-klodser, men alligevel ikke helt stor nok til de komplicerede samlevejledninger med rigtig mange dimser og dutter.

Hun er i stand til at tyde og bygge efter Junior-vejledningerne uden assistance. Det kræver koncentration, men er ikke vanskeligere end at hun kan overskue det. Praktisk for os – og en sejr for hende.

dsc_0885

dsc_0888

Jeg har fået mulighed for at udlodde to sæt LEGO Junior, så to af jer også kan give jeres barn en juleaftensdags-gave og gøre ventetiden lidt kortere.

Deltag i konkurrencen ved at skrive hvilket sæt, I ønsker jer (Superhelte eller Isbod) og del gerne en af jeres juletraditioner – det er så hyggeligt at høre om andres måder at fejre jul på. Del gerne indlægget på Facebook eller direkte med nogen, I synes skal være med. Det er intet krav (det må man nemlig slet ikke kræve og jeg synes også selv, det er vanvittigt irriterende) 

Jeg finder to vindere om en lille uge.

Knæk og bræk!

62 kommentarer

 • Line

  Lidt svært at ‘vælge’, men det må nok alligevel blive iskiosken.
  Vi har mange traditioner, det er noget af det jeg elsker allermest ved juleaften. Morgenmad med mors og fars vennepar og alle børn og børnebørn, en hjemmestegt rødspættefilet med masser af remo til frokost :-), julehygge og tv-kigning. Og så selvfølgelig julemiddag, altid med and og medister, hjemmelavet rødkål, brune og hvide kartofler og sovs! Og ris a la mande. Så sang og dans om juletræet og gaver! Jeg elsker det! 🎄🎅🎁😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iskiosk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth

  Isboden til min datter.
  En juletradition hos os er at bage julesmåkager sammen med mormor

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • charlotte

  superheltesættet til min søn 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Jeg kender en knægt, som ville blive tosset glad for superheltene. 😁

  Sidste år holdt min mand og jeg jul selv for allerførste gang. Vi ville gerne have ro på, for det var vores dengang 6mdr gamle datters første jul.
  Vi spiste takeaway og hyggede bare rundt, og det var fantastisk. 😊 Vi fik dog startet en lille tradition når det kommer til julesangene som synges rundt om træet. Vi har lavet en leg ud af sangvalget, som jeg tror vores barn (børn?) vil synes er skæg. 😊 Vi kan først rigtig afprøve den med vores datter om to år, for i år holder vi jul med min familie, og næste år med min mands. ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Isbil til Luna på 5 der har meget svært ved de mange timer frem til hun skal se hele sin familie- her elsker jeg at få ris ala mande til morgenmad 1. Juledag- skønt !

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Superhelte ville vække glæde hos min store dreng 😀
  Vi er ved at køre nogle nye traditioner ind, efter vi har fået barn, så i år bliver pakkelegen erstattet af julebanko med Julius-nissen, hvor der er billeder på pladen i stedet for numre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine Bjerre

  Isboden hvis jeg er heldig.. En lille juletradition min kæreste og jeg har lavet, er at siden vi blev forældre begyndte vi at invitere alle vennerne en søndag i december til julehygge med gløgg, æbleskiver og småkager – og folk bliver inviteret til at komme når de kan og så lang tid de kan indenfor et bredt tidsrum. Det har været en hyggeligt tradition alle år indtil videre og vi elsker at se folk inden årets udgang…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tilde

  Min dreng ville elske issættet 😄 Vi er stadig ved at opbygge vores juletraditioner, men jeg overvejer kraftigt at kopiere din juliestue 👍🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Philip

  Så ønsker vi os at vinde isbilen til den hårde ventetid😆

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Joyce

  Vi vil gerne krydse fingre for isbilen/boden. Hmmm juletraditioner… Må desværre indrømme at vi ikke rigtig har nogle. I år har der været adventsgaver (men mangler at finde på noget til de sidste to søndage). Indtil videre har vi fået lavet “opgaven” i datterens hama-perle-julekalender hver morgen… Men det er mig der skal lave den, for det er lidt for svært for hende. Men ellers hyggeligt. Vi æder Pebernødder! Men ellers har vi ingen rutiner, mest fordi vi føler vi aldrig er hjemme, da vi begge arbejder i butik.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Ørum

  Superhelte ønsker jeg,vi har 4 drenge,så mon ikke tiden kunne gå lidt med det 🙂
  Vi plejer altid at få en morgengave så dagen ikke er så lang og om foirmiddagen går vi en tur i skoven inden maden skal tilberedes.
  Selvfølgelig ser vi også disneyshow og julekalendere og lige efter maden får alle børn en gave så ikke aftenen føles for lang 😉
  Glædelig jul

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene Bak

  Min egen lille fis er for lille til at fange det med gaver (men han har fanget, at det er hyggeligt med kalenderlys og julekalender med mor og far) – så udhold-ventetiden-gaven skal doneres til kusine Sigrid, der bliver fire i januar og allerede nu er KLAR til juleaften. Jeg ville elske at give hende superhelte-pakken.

  Min yndlingsjuletradition er to-delt og handler faktisk om ventetid. Selvom vi er voksne, kan den 24. også være lidt lang for mine brødre og mig, så i løbet af dagen bliver brætspillene fundet frem og så tæver vi ellers hinanden på skift i favoritter fra vores barndom. Inden maden er der af en eller anden grund, ingen kan huske, opstået den tradition, at den lille lillebror (nu 26 år) sætter irsk folkemusik på anlægget – og så danser vi polka. Rundt i stuen. Det er skørt og absolut vidunderligt og jeg knuselsker grinene og lykkefølelsen det giver hvert år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine K

  Mine døtre ønsker sig isboden 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Jeg vil meget gerne vinde isbod-sætter til min ældste pige som snart bliver 5 år – med en lillesøster på 2 1/2 år og lillebror på blot 12 dage
  vil jeg gerne give hende mulighed for at få noget hun kan fordybe sig i, bygge og lege med (også selv), da især jeg det meste af tiden har favnen og barmen fuld af lillebror. Desuden elsker jeg at bygge LEGO – så vi kan også gøre det sammen!
  I min familie har vi altid spillet banko om eftermiddagen d. 24 – det tager så lang tid og er jævnt kedeligt, men jeg vil på ingen måde undvære det!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Superheltene ville falde i god jord hos den 5 årige herhjemme

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lonnie

  Min dreng på 5 ville elske superheltesættet.
  I min mands familie har de den forfærdelige juletradition, at der er 20 mandler i risalamanden, og dermed også 20 komplet ubrugelige mandelgaver. Fuldstændig overflødeligt og jeg tror ikke, at der er en eneste af gaverne, der overlever nytåret. Derudover irriterer det mig grænseløst at risalamanden, som jeg elsker, er plastret til med store mandler. I trods, spiser jeg alle de mandler, jeg får i munden uden at sige det, så hun kan beholde noget af plastikbraset. Hæ

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise O

  Jeg kender en der vil blive glad for isboden 🙂
  Traditioner; f.eks pynter vi juletræ d. 24 og spiller pakkespil inden ris a la manden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • trine229

  Ville elske at vinde superheltesættet<3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Min datter ville elske dem begge, men tror faktisk superheltesættet ville vække størst glæde – hun elsker nemlig superhelte! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Min datter ville elske dem begge, men tror faktisk superheltesættet ville vække størst glæde – hun elsker nemlig superhelte! 🙂 Og så fik jeg lige sendt min besked uden juletradition – så derfor kommer den igen her 🙂 Vores bedste juletradition er en tur i kirke. Jeg elsker stemningen d. 24., og at alle er klædt pænt på og er så forventningsfulde. Og så er salmerne en af de bedste ting ved julen, synes jeg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Vi ønsker os Superheltesættet!

  Vores søn er næsten tre år så det er første år han rigtigt fatter hvad der sker med julen, så vi er først ved at finde traditionerne. Men de inkluderer bla Disneys juleshow, julekalender på tv (thank god for streaming fra DR.dk) og kalenderlys. Og derudover julemarked i Tivoli og juletræsfester med både forældre og bedsteforældres arbejdspladser

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Jeg vil gerne vinde superheltene til min søn på 3,5.

  For første gang skal vi holde jul hjemme og jeg glæder mig til ikke at skulle køre land og rige rundt med 2 små børn. En af vores nye traditioner imens der er små børn, er at vi mødes om eftermiddagen og danser om juletræ og åbner gaver inden middagen. Så kan alle små størrelser og min gamle far være med til det hele, uden at de bliver alt for trætte.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Superhelte -æsken vil helt sikkert bringe glæde her ♥
  En tradition er at fælde juletræ 1. søndag i advent og tage hjem og spise hjemmebagt kage formet som et juletræ med slik på. Det er super hyggeligt ♥

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai O.

  Vi laver så LIDT som muligt d. 24. Jeg er vokset op med, at man må se al den juletegnefilm, man vil, så det må mine børn også. Vi krammer, hygger og glæder os sammen. Og isboden, dén tror jeg min lille pige ville kunne hygge sig vældigt med den dag 🙂
  Kh Mai

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh det superhelte sæt vil være alletiders til min niece. Vi skal holde jul sammen og vi begynder allerede om eftermiddagen med kaffe og hjemmelavet konfekt. Kh. Birgitte

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie Louise

  Min datter elsker superhelte, så det ville være en skøn gave. Ligesom hos jer, får vores børn en gave i løbet af dagen, det er faktisk julemanden der stiller den foran døren… Det er en hyggelig tradition.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Andrea

  Superheltesættet! Til de 4 smådrenge (inklusiv egen) vi holder jul med i år. Vi bruger altid den 24. på at pynte træet, kirke og madlavning 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Maria

  Jeg ønsker mig en isbil til min datter Augusta. herhjemme er det fast tradition, at nissen i adventsgave kommer med Lego. Jeg har så købt en stor pakke og delt den i 4, sådan at de 1. advent får instruktionsbogen og det første Lego. 4. advent har de så et flot stort Lego byggeri og ved at nu er det snart juleaften. Sidste gave fra nissen kommer juledagsmorgen og er altid et julet sæt nattøj, som de har på den 25. december, hvor vi pakker gaver op <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • LEGO Junior er nemlig helt genialt, og det startede vi også med til D, da han fyldte tre år. Nu er han så stort set selv i stand til at bygge også de større sæt, men Junior klarer han uden hjælp. Og hvis vi vinder, skal det (naturligvis :)) være superheltene.

  Kram og rigtig god bedring med influenzaen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Miatilda A

  Superheltene til min plejesøns lillebror..
  jeg elsker at gå i kirke juleaften, mens min eksmand står i køkkenet og laver lækker mad. (Vi holder fælles jul, men jeg må ikke hjælpe med julemaden).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åhr, superheltesættet hos min søn ville være et hit. Vi bruger også start-julegaver (eller før-julegaver, som vi kalder dem hos os) – både fordi det giver sådan en dejlig, rolig(-agtig) atmosfære på en for børnene højspændt dag, og fordi vi selv fik det i mit barndomshjem, og det var et hit. Særligt, når det var noget, der ‘kunne’ lidt mere end et almindeligt stykke legetøj. Som fx et spil, eller netop LEGO, der jo skal bygges først. Og det er faktisk noget af det, mine unger synes er allerfedest ved LEGO 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla A

  Jeg ønsker mig sættet med superhelte, som min nevø uden tvivl skal forkæles med. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva Jørgensen

  Superhelte til min dreng 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Isbod 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Superhelte! 🙂

  Vi har ikke nogle traditioner i min familie. Desværre! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg vil gerne ligge et lod på isboden, som jeg vil lege med med min niece 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Agnes

  Isbod til min niece. Jeg har aftalt med min søster, at vi i år spiser sammen d. 23 og så får moster en overnatning – så en isbod kunne passende bygges i fællesskab i løbet af formiddagen d. 24. Jeg er sikker på det bliver drønhyggeligt 🙂 (Hvis jeg er så heldig at vinde, altså!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise R

  Jeg ønsker mig isboden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie K

  Det må være den med isboden. Vi er begyndt at holde julebagedag med min svigerfamilie. Det er en skøn tradition, som samler familien.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte Slouborg

  Ønsker mig superheltene 🙂 Adam på 5 år vil blive henrykt! <3 Glædelig jul!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frank seemann

  Superhelte til mine to drenge. Vi plejer at åbne julegaver om eftermiddagen hvor drengene stadig er friske. Så har de masser af tid til at lege med det nye legetøj og vi voksne får en dejlig stille og rolig tid til aftensmaden 😀🎅🏼😀😀🎅🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Jørgensen

  Jeg vil gerne vinde “pige”sættet. Super god ide med en ting, man kan fordrive tiden med.
  Herhjemme er traditionen at hun altid får en fin kjole til om aftenen af julemanden d. 24.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Meget fine sæt, men jeg tror, at isboden i første omgang ville gøre størst lykke, for hun bruger så meget tid på at tælle, sælge købe, tælle igen og arrangere.
  Vi har indført et nyt juleritual i år, som er kreative adventsgaver. Første søndag var det glanspapir og skabeloner til flettede hjerter, dernæst ingredienser til æbleskiver. Vi mangler endnu to, men det bliver i samme dur. Det er så hyggeligt at sidde søndag og hygge med det alle sammen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Jakobsen

  Jeg ønsker mig superhelte sættet til mine nevøer 🙂 Glædelig jul

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Batman det vil Magnus syntes kunne være sjovt det er en dreng med stort D og som er fuld fart på hele dagen der skal se noget og gerne noget som han kan sidde og bruge sine kreative ideer på 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe Bille

  Isboden er min favorit. Min yndlingstradition er at pynte træet d. 24. december

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne g stensgaard

  Bagning af honninghjerter og pebernødder, som spises løbende gennem december, når vi ser julekalender

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne g stensgaard

  Bagning af honninghjerter og pebernødder, som spises løbende gennem december, når vi ser julekalender. Hvis jeg vinder vil gerne have superhelte sættet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Chri

  Isbilen 😊Min datter på fire har været (og er stadig) glad for duplo-is-sættet, men er ved at være klar til at skifte duplo ud med lille-LEGO (som hun kalder det).
  Julen herhjemme er ret så traditionel og en tradition er svigermors risalamande og brunkager – ingen jul uden😉 Vi har også noget rigtigt gammelt julepynt, som er gået i arv, og som skal op hvert år mens der fortælles om hvor det stammer fra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Marie

  Isboden. Jeg får helt lyst til at lege med. Vi går allesammen ud mens træet tændes, det er så flot at komme ind til og børnenes sitrer af spænding.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Nyegaard

  Vil gerne være med om isboden til min pige på 5 år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla K. Olesen

  Min dejlige niece, Alberthe, er kæmpe fan af LEGO Junior, og Emmas Isbil eller LEGO Junior isboden (som du kalder den) står allerede på hendes ønskeliste, så den vil bringe ualmindeligt meget lykke hos hende, hvis jeg vinder <3 🙂

  Vi har et hav af traditioner i julen, og jeg elsker hver og en af dem. Én af dem er, at vi plejer at mødes til julehygge hos mine forældre et par dage før jul, hvor der spises god mad, grines og byttes gaver (jeg kommer fra en skilsmissefamilie, så vi holder aldrig jul sammen alle sammen, men fælleshyggen og julegave bytteriet er altid et samlingspunkt).

  Som barn var en af traditionerne, at der hver morgen i december i kalenderlysets skær blev læst et afsnit/kapitel fra en julebog, mens vi spiste morgenmad. Jeg husker, at det var noget af det, som jeg så allermest frem til i december foruden juleaften. <3 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Metteb78

  Vi spiser risengrød klokken 12, mine søskende gør præcis det samme der hvor de holder jul så selvom vi ikke er sammen er det rart at vide vi laver det samme lige dér. Jeg håber at indecente superhelte LEGO sæt 🍀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Bonke

  Superheltesættet til min søn 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Sikke en fin gave. Jeg vil elske at overraske Johanne på 4,5 år med isboden.
  Vi har den skønneste tradition med at løbe rundt i hele huset og synge “nu er det jul igen” – og netop dette og selve det at danse om ruletræet og synge sange/salmer er noget af det jeg husker bedst fra min barndoms jul.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisabeth Trankjær

  Vi vælger hver især en julesalme, når vi går rundt om træet. Der er så mange smukke salmer. Jeg håber at vinde isboden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Min datter på knap 4,5 ville elske isbilen 🍦🎄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Det vil min dreng gerne vinde 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Vi holder jul ved svigerfamilen i Norge i år. De har også en tradition om at strømpenissen kommer om morgenen d. 24. Med gaver til Både til børn og voksne. Alt fra malerbøger, soduku, perler, el lignende plejer nissen at have med. Perfekt til lidt tidsfordriv :). Håber at kunne supplere med en superheltepakke til alber (og hans far) på 4,5 :).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line M.

  Kender to piger der ville blive så lykkelige for isboden☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mor Tina

  Dejlig gave, vores lille Mikkel vil blive så glad for superheltene 🙂
  Vi så Mission julegave den anden dag, der var han meget opslugt.
  Rigtig god mandag ønskes!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine bedste juletraditioner