Hvorfor du ikke skal købe ting 'noget billigere i kinaland'. Der er faktisk forskel.

Mine bedste juletraditioner

I søndags fyldte vi huset med gæster for 7. år i træk til en julestue med plads til både store og små. Igennem de 7 år er børneflokken vokset fra et par stykker til at være næsten lige så mange som de voksne. Vi har fundet en form, der virker, og indholdet lader vi gæsterne om. Folk placerer sig rundt omkring, alle hjælper alle med at fylde glas og tallerkener. Hjælper børn med at få fat i en ekstra småkage, tørrer hænder og rækker en hånd ud til tumlinge, der vakkelvornt stavrer omkring. Børn suser omkring, ler og leger på tværs af aldre. Jonas og jeg er efterhånden et ret velsmurt team, men det har taget øvelse, og de første par år susede jeg rundt for at servicere alle. Nu – to børn senere – har jeg lært at sætte mig ned, hvor og når jeg kan!

Jeg har også forliget mig med at ‘snyde’ – at færdige løsninger er helt fint. Så i år var pebernødder og brunkager fra Karen Volf (bevares – de økologiske udgaver!) Særligt brunkagerne er faktisk virkelig gode. Der var lakridser på bordet i Bülows julevarianter i stedet for kun hjemmelavet konfekt og gløgg’en var Løgismoses æblegløgg tilsat en krydret rom i voksenudgaven. Til gengæld havde K og jeg bagt honninghjerter og stjerneformede peberkager, fint pyntet med glasur. Vaniljekransene blev bagt sidste uge, og det langtidshævede brød er superenkelt og kræver bare god hævetid. Jeg havde også lavet nemme og gode chokoladeovertrukne marcipankugler med appelsin og figner og nogle farligt gode karameller. Nåja. Og Bounty-kugler med resterne af kondenseret mælk fra karamel-produktionen.

Julestuen er en af mine bedste juletraditioner, og jeg er så taknemmelig og glad for, at vores venner og familie år efter år lægger vejen forbi. Det er virkelig hyggeligt og rart, når vi åbner dørene den anden søndag i advent. For mig starter julen først rigtigt her.

dsc_0944 dsc_0945 dsc_0947 dsc_0953 dsc_0956

1 kommentar

  • det lyder fantastisk hyggeligt
    for mig starter julen for alvor d 13 med lucia bagning… og får jeg ikke gæster tager jeg kurven under armen og besøger naboer med en lun boller… smutter måske forbi spejderne ved brugsen også.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor du ikke skal købe ting 'noget billigere i kinaland'. Der er faktisk forskel.