Hilsen fra Ferielandet: Kom ikke og sig, her ikke sker noget!

Leg og lær – VIND LEGO DUPLO

[Sponsoreret]

Vi er glade for LEGO – både Jonas og jeg har leget utallige timer og så lidt mere med det igennem hver vores barndom. Bean får også masser af sjov, leg, udforskning, fantasi og motorisk træning ud af klodserne. Hun er ikke nået til de egentlige LEGO-klodser endnu (dvs. hun kan sagtens lege med dem, men det er endnu lovligt svært at bygge med dem), så da vi fik mulighed for at teste et par af de nyeste skud på DUPLO-stammen takkede vi ja.

Den nye serie hedder ‘My First’ og tankerne bag den er at lade små børn lære om hverdagslivet. Det er bl.a. ideen med Min Første Traktor og Min Første Bondegård, som er de to sæt, vi har modtaget – og som en af jer også kan vinde. Bondegården er så fin med klodser med hhv. mælk, æg og garn, der matcher dyrene og de produkter, de giver os. Mit pertentlige barn er dog ikke vild med at de papplader med veje og marker, der følger med, flytter sig fra hinanden, når man leger – vi har klistret dem sammen, så hun ikke bliver afbrudt i sin leg for at lægge pladerne på plads. Traktoren har et lad med farverig frugt og grønt, der lægger op til at tale om farver og at tælle til 1-2-3. Eller: at lave lækkerier i legekøkkenet, som var Beans umiddelbare tilgang til dem.

Nu er bondegårde og traktorer ikke hverdagsliv for størstedelen af danske børn, men de er en del af de fleste småbørns univers og fantasiverden takket være mængder af pegebøger, tv-udsendelser og historier og dermed ‘kendte’ og lige til at gå til og forstå.

Jeg har skrevet om det før her og her – og skylder stadig et mere uddybende indlæg – men grundlæggende er leg en ualmindeligt effektiv måde at lære på. Det er derfor, at legen er en del af pattedyreungers væren. Når børn (både menneskebørn og dyrebørn) leger, er de i sagens natur ‘hands on’ og opøver deres motoriske færdigheder – mindst ligeså vigtigt er det imidlertid, at de også er ‘minds on’. Gennem leg og den læring, der ligger heri, kan børn på en sikker måde opdage og opfinde nyt og undersøge forskellige løsningsmodeller på de udfordringer og problemer, de kan møde i virkeligheden. Det er en tryg og ufarlig måde at lære på. For ikke at nævne sjov. Det har jo også betydning.

Jonas og jeg elsker at lege. Vi har hver vores spidskompetencer udi leg, men LEGO kan samle os alle – for der er både konstruktion, rolleleg og alt muligt andet, vi kan være fælles om. Bean elsker, når vi alle tre ligger på gulvet og er igang – men af og til vil hun også bare gerne lege selv.

Og nu til det sjove! En af jer kan vinde et kit med en bondegård og en traktor – I må altid gerne følge med på Instagram (@ostfronten) eller Facebook (ostfronten), men kravet her er at I skal smide en kommentar og fortælle mig, hvem der skal have sættet og hvad I skal lege med det 🙂 Jeg trækker en vinder efter påske – onsdag d. 7. april.

lego duplo

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

51 kommentarer

 • Sonja Egede

  Min nevø er lige begyndt at synes at duplo er det fedeste i verden, så det ville være perfekt lige at kunne trække det frem næste gang han kommer forbi

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva k

  Alexander & Simon skal have sættet og de skal bygge (med hjælp af mor) bondegård og køre dyrene rundt med traktor.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Sættet skal da i vores families DUPLO-samling.. indtil videre består den kun af lidt godter fra barnedåben i søndags, samt lidt fra mor og fars barndom.. men mon ikke sådan en bondegård fungerer fint sammen med batman, tog og hvad der ellers er i gemmerne? Lege behøver man nemlig slet ikne planlægge

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   …slet ikke planlægge, de kommer helt af sig selv 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lis Vinter

  Jeg vil lege med mit barnebarn Otto vi skal lege bondegård og køre med traktor

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi Kjeldgaard

  det skal mit lille barnebarn Lucia have. Hun fylder 2 år den7 maj og hun elsker duplo men har endnu ikke så meget. Vi skal lege med bondegård-
  Hun elsker alt hvad der findes på en bondegård og så er hun vild med traktorer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Duplo er et hit hos os – og vi har allerede kigget på duplo nyhederne, men ikke tilføjet noget nyt til samlingen (endnu). Min søn ville blive ekstra glad for traktoren, han elsker alle former for køretøjer, og mon ikke hans “ældste” ven ville blive glad for bondegården. De to ville nok finde på mange gode timers leg.
  God påske!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla H

  Jow en fed gaw – Jeg ville lege bordegård med min lille Mathilde og måske gider hendes storesøskende også at være med 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thea

  Har lige brugt noget af påskeferien på at bygge tal af duplo, så egentlige talklodser, ville nok være et hit hos Bertram.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rie Ravnholdt

  vil forkæle min datter Ida på 3 år og er sikker på vi skal lege at vi er på mormor og morfars bondegård ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva C

  Hvis jeg vinder, skal sættet gives til min Selma på 18 mdr. Hun leger allerede med sin storebrors LEGO, men ville blive så glad for sit helt eget!:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Søn og datter jeg tror bare jeg sætter mig sammen med dem på gulvet og ser hvad deres fantasi byder på man kan få

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hvis jeg vinder skal min yngste søn Theodor have det. Hans storebror har meget (som i to sengeskuffer fyldt med Duplo) og vi leger ofte med det, så jeg synes lillebror også skal have noget som er hans.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Vi er også vilde med at lege herhjemme og det er sjovt nok klassikerne DUPLO og BRIO togbane fra vores egen barndom, der er mest populære i længden. Vores søn skal snart være storebror, så hvis vi vinder skal han have sættet og det skal bruges til noget dedikeret mor/søn-tid og vi skal helt sikkert bygge bure og lave et tog, der kan transportere alle dyrene 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise R

  Det passer da lige til min Thor, på snart 2 🙂 vi skal lege vroom vroom med traktoren og fortælle om dyrene på bondegården 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai O.

  Dét skal vi lege med sammen med verdens dejligste datter-Lili på halvandet år. Hun er så glad for traktorer, at vi også må inkludere den i drala-sangen – det synes jeg er SÅ nuttet. Hun virker også til at blive et lego/duplo-barn, mens hendes storebror KUN leger med biler 😉 GOD AFTEN!

  KH Mai

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • det skal min datter selvfølgelig lege med (sammen med mor og far). Selvom vi selv bord på en gård, så har hun endnu ikke sin egen bondegård. Det håber vi på bliver ændret

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ane Møller

  Min lille søn er kun 3 mdr, så derfor skal min søde nevø Louie som fylder 2 år d. 24 April vinde det fine bondegård og en traktor sæt fra Duplo. Ps. Min nevø er meget stor Drator (traktor) og Duplo-fan!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne K

  Hvis jeg vinder skal min søn have det, og så skal vi lege bondegård og øve navnene på dyrerne, så han er ved at lære at kende 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette Ninon

  Lille Noa skal lege at han henter vindruer i vinmarkerne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Inger Graversgaard

  Min Frida på 2 år ville elske en LEGO traktor. Men selve legen bliver nok svær at forudse 🙂 – LEGO og en 2årige kan komme vidt omkring.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betty Jacobsen

  Sophus skal have det. Han er stadig for lille til, at lege med det, men når han bliver større skal han bygge med mig ( Bedstemor )

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Jakobsen

  Min venindes dejlige dreng skal have sættet. Vi skal lege og måske synge “Jens Hansen havde en bondegård” imens vi kører i traktoren.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Gurani

  Det skal min søn A. Han elsker duplo og han kan bruge timer på at lege med det sammen med os. Han er så småt gammel nok til selv at kunne sætte klodserne sammen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte Slouborg

  Adam på 3 år. Min datters venindes skønne lille gut! <3 Jeg lader Adam bestemme, – han er fuld af god fantasi 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Min kæreste og vores Datter Laura vil nyde at lege bondegård. Hun er lige fyldt et år og de øver flittigt hvad dyrene siger 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie K

  Her er det Frederik (min søn) og far, der skal bygge. De to leger altid med Lego, mens jeg drikker kaffe og kommenterer på det de bygger. Det første ord min søn lærte at sige, var “traktor”, så den skal nok blive taget godt imod 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla A

  Min skønne nevø fylder to år om et par uger, og det vil være fantastisk at kunne forkæle ham med sættet. Han er helt vild med dyr, så vi skal uden tvivl lege bondegård og dyrepasser. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Vi skal på bondegårdsferie hos familien snart og lidt forberedelse hertil ville være fint, vores datter er nemlig rædselsslagen for dyr, larmende maskiner osv. Så måske vi kunne lege os til fortrolighed? Det ville i hvert fald gøre hele opholdet lidt nemmere …

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine K

  Jeg vil gerne vinde sættet til min nye datter, selvom der nok går lidt tid inden vi kan lege med det….. hun er kun 6 dage gammel 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lillepigen skal da have det… og tror nok det bliver noget med at køre STÆRKT i “rutchebaner” på terassen>

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Det skal min datter lege med, så hun kan lære om livet på landet. Jeg er selv vokset op på en gård, det kommer hun ikke til – men derfor må hun jo godt lege landmand i stuen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne K

  Hvis jeg vinder, skal min søn have sættet. Han er meget optager af dyr og er ved at lære deres navne, og det vil Duplo da være en perfekt leg i den sammenhæng 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine Gunnersen

  Min søn Alexander.
  Jeg ved ikke hvad vi skal lege med det – det må hans fantasi bestemme

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mari

  Til min lille pige..
  Vi skal lege at vi er på bedstes gård:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • mariannelykke

  lige hvad vores alma på 1,5 år ønsker sig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla Guerrero

  Det skal Josephine, Carmen og Lucia vinde og de skal slet ikke have hjælp til legen (måske skal de dog have hjælp til at tale pænt og ikke skubbe/hive/nive hinanden de kære søstre….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja Fuglsang

  Min nevø, som elsker både LEGO, dyr og traktor 🙂 Så det er jo bare helt perfekt….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Min datter ville nyde rigtig godt at dette sæt.. Så kunne begrebet “bondegård” og “bondegårdsliv” rigtigt blive inkorporeret gennem dejlig leg 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • pia sroka

  Min nieces søn skal have det,han elsker at lege med bondegårds lego. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det skal yngste-datter have. Hun elsker at lege “dyr-lege” med Duplo

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Nyegaard

  Min datter skal en tur med på bondegården i form af Lego Duplo. Hvilken fin måde at introducere hende til Lego’s verden, ikk…..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Daniella Lind

  Det er da min datter Emma der skal lege med den sammen med hendes storesøster Freja. Hvad de har tænkt sig at lege er et godt spørgsmål. Men de leger nogle gange “spøgelses by” med LEGO i stuen 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Kristensen

  Mine børn DIcte og Esben. Hovedsageligt Dicte til at starte med, da Esben kun er 16 uger. Vi skal bygge bondegår og snakke om de forskellige dyr, hvad de hedder, hvad de siger, hvad de spiser og om de laver mælk m.m.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Maria

  Herhjemme vil lillesøster Augusta elske at få en bondegård. Allerhelst vil hun have en traktor, da storebror på ingen måde vil dele sin med hende. På denne måde jeg på to glade børn, der kan lege uden kamp.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monica Figgé Jensen

  Det skal min lille bandit 🙂 Han er i aldersgruppen og selvom han ikke kan sige så mange ord endnu, så kan han sige daktor (traktor), så det ville han sikkert syntes var sejt, at have sin egen lille Lego Duplo traktor 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Jeg vil give sådan et sæt til min venindes dreng. Han skal meget snart være storebror, og det vil være fin lille ting at finde frem og lege med, når alle kigger på den skønne nye baby.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frank Seemann

  Jeg har en dreng på 3½ der er vild med duplo…. men også lillebror på 9 måneder vil sikkert lege med 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Shailaja Nielsen

  Mine 2 drenge står klar til at lege bondegård !

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Pihlmann

  Min datter Agnes på 3 år er vild med LEGO. Hun har arvet mit gamle dublo der mest består af mennesker og klodser. Jeg elsker at hun bruger fantasien når hun leger og det vil helt sikkert falde i god jord med lidt mere tilbehør:)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hilsen fra Ferielandet: Kom ikke og sig, her ikke sker noget!