DIY - gratis opskrift på mundbind

Gratis opskrift: Blød vaskeklud

Jeg har igennem tiden strikket en del vaskeklude; med og uden broderede øjne og strikkede ører, og de er vældigt søde allesammen, men jeg manglede en til mig selv. Så derfor har jeg udviklet en enkel, men fin opskrift på en nem vaskeklud, der ser fin ud og er blød og rar. I virkeligheden er det lille M, der har valgt garnet, så jeg kommer nok til at dele med hende. ‘Hytte-jow’ [red: lyserød] er nu en fin farve.

Vaskeklude er for mig et nemt, hurtigt ‘pauseprojekt’ – hvis jeg lige skal lade op mellem to ærmer, tænke over hvad næste større strikkeri skal være eller bare trænger til at sidde med noget, jeg ikke behøver tænke over.

Denne vaskeklud er også nem, men med lidt struktur i, der kan noget andet visuelt, synes jeg. Den er ganske billig. Under et nøgle bomuldgarn går der på en klud, så det er til at overskue.

Blød vaskeklud med perlerib

Garnforslag: 50 g Cotton Soft Bio fra Mondial (jeg har brugt 233 Antique Rose) – strikkes på dobbelttråd

Rundpind: 4,5 (40 cm)

 

Slå 50 masker op med dobbeltråd, marker omg. begyndelse og strik fire omgange rib (1r 1vr).

Strik herefter ‘perlerib’ som beskrevet herunder til arbejdet måler 18 cm (eller ønsket længde).

 

1. omg: r

2. omg: strik *1 r 1vr* omg. ud

3. omg: r

4. omg: strik *1 r 1 vr* omg. ud

 

Slut med en omgang r og luk derefter af med maskesting.

Hækl en løkke i luftmasker af en af opslagsgarnet med hæklenål 3,5 og monter på kluden, så den får en lille strop.

 


Og værsågod: Et styk dejlig, blød vaskeklud. Også god til at vaske snavsede små (eller store) fingre og munde med.

4 kommentarer

 • Lone Olesen

  Det er så fint et mønster, som jeg lige nu bruger til karklude i hørgarn.
  Mønsteret hedder perlerib.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det er dét, der er navnet! Jeg kunne simpelthen ikke komme på det <3 Tak. Og det lyder i øvrigt rigtig lækkert med hørkarklude

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej
  Jeg fik lyst til at gå i gang med vaskekluden. Jeg har ikke tidligere prøvet at samle strikkearbejdet op på en rundpind og strikke omgange, men nu skal det prøves. Imidlertid kan kan jeg ikke få det til at nå rundt på 40
  Cm rundpinde. Jeg har prøvet at slå 20 ekstra maske op og så når det lige netop. Vil jeg kunne det? Jeg har brugt noget billigt bomuldsgarn, men det burde vel ikke kunne gøre så meget ift at få det til at nå?
  Mvh Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Hej Maria

   Hvor hyggeligt at du har kastet dig over det.

   De første omgange i rib er lidt bøvlede at få til at nå hele vejen rundt – der må man strække maskerne. Men så skulle det gerne lade sig gøre. Du kan naturligvis også slå flere masker op og så få en bredere vaskeklud. Garnkvaliteten burde ikke have det store at sige. Måske skal du forsøge at slå maskerne lidt løsere op?

   Jeg håber, det var svar nok. Ellers er du velkommen til at vende tilbage.

   Kh

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY - gratis opskrift på mundbind