Når fortiden gentager sig selv. Ulvetimer og onde spiraler

DIY – gratis opskrift på mundbind

Mon ikke vi var mange, der fulgte med i Statsministerens pressemøde i lørdags? Og som er igang med overvejelser omkring offentlig transport og mundbind nu. Vi er så heldige her, at vi bor i cykelafstand fra hver vores arbejdsplads – og pigernes institutioner og skole er i gå-afstand, så det er ikke meget, vi kommer til at skulle bruge den offentlige transport i øjeblikket. Men. Derfor skal vi jo – allesammen – have mundbind nu. Og måske også i handelssituationer fremadrettet.

Vi er ikke i nogen risikogruppe helbredsmæssigt – og vi sørger fortsat for at holde afstand, spritte og alle de andre tiltag. Jeg har læst WHO’s retningslinjer omkring værnemidler og i særlig grad mundbind.

Da Mette Frederiksen indledte pressemødet, var jeg allerede foran symaskinen med en bunke stofrester – men jeg klippede hurtigt en portion mere, mens hun talte. I forhold til vores risikoforhold og behovet nu, vælger vi mundbind af stof. Ændrer anbefalingerne sig, så sadler vi selvfølgelig også om, men indtil videre er det de vaskbare (og mere miljørigtige) udgaver, vi benytter.

Michala sendte mig link til en gratis opskrift, og den deler jeg videre her, for jeg kan se i min indbakke på Instagram, at I er en del, der er interesserede. Det lyder altid så dumt at skrive, synes jeg, men nu bliver det lige public service her i stedet for at jeg skal sende samme svar derinde:

Gratis opskrift på hjemmesyede mundbind 

Min mor har syet nogle af de rektangulære, mens jeg har syet dem med indsnit. Umiddelbart er jeg mest til pasform i sidstnævnte, men det er jo en smagssag. Jeg har udelukkende brugt rester fra stofkassen, og et enkelt mundbind kræver ikke meget materiale. Det kan dog anbefales at klippe og sy en god portion ad gangen – samlebåndsproduktion er altid lidt mere effektivt.

Jeg har upcycled et blødt (og godt vasket!) pudebetræk i bomuld til det inderste lag. Det er rart og åndbart mod huden. Og så har jeg klippet af forskellige rester i bomuld til yderlaget – man kan tilføje en lomme til et filter også. Det overvejer jeg til næste portion. Så er vi ekstra sikrede. Men: så længe man holder afstand og sørger for at hoste og nyse (for det gør vi i øjeblikket med al den pollen og græs, der er i luften) i albuen og dertil har mundbind på, er man godt hjulpet.

De medicinske mundbind giver rigtig god mening i mange situationer. Men i hverdagslivet som hos os og mange andre, er det hjemmesyede, vaskbare alternativ både billigere og mere miljøvenligt, når vi samtidig passer på hinanden på andre måder også.

… og da jeg var færdig og ikke havde mere 5 mm elastik i sykassen slog det mig, at jeg måske skulle have lavet nogle med mere neutrale udtryk til Jonas. På den anden side kan en mand i blomster og flamingoer også noget! 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når fortiden gentager sig selv. Ulvetimer og onde spiraler