Selfcare og sportswear

Når fortiden gentager sig selv. Ulvetimer og onde spiraler

Det er en cyklisk oplevelse at have børn. Ikke mindst, når der er flere af dem. Udover de daglige, tilbagevendende handlinger og rutiner, så er der hele udviklingstrin, vi får lov at genopleve på ny. Det gælder de fantastiske, hvor hele verden åbenbarer sig for barnet og hvor det vidunderlige og unikke ved hver alder folder sig ud. Det gælder til gengæld også dem, der dræner kræfter og trækker tænder ud. De kræver en ekstra indsats hver gang.

Jeg genlæste for nylig DETTE indlæg, og det ramte mig i den grad. Mere end jeg havde forventet, men det var også en øjenåbner og en mulighed for at træde et skridt tilbage og tage bestik af de ulvetimer, der pludselig igen er blevet til ulvedage.

Det starter med et par dage med et ekstra vredladent barn, der ikke bare tager, men aktivt opsøger ALLE konflikter inden for en kilometers omkreds. Det fortsætter med at vi reagerer negativt på de mange konflikter og efterhånden bliver irriterede på barnet… som naturligt nok reagerer med at endnu mere konflikt og modvilje.

Og det løser sig altid først, når vi voksne trækker vejret en ekstra gang. Når vi graver ekstra dybt for at finde det særlige overskud, der er til krisesituationer – og begynder at italesætte alt det fine og gode, barnet gør. Tilstanden ændrer sig først, når vi aktivt retter vores og barnets opmærksomhed mod det, der gør barnet dejligt og elskeligt og dygtigt. For i virkeligheden vil alle jo helst have, at vi er glade for hinanden og det er rart at være sammen.

I løbet af de sidste uger har pigerne på skift været nede og ramme konfliktbunden, og vi er efterhånden noget slidte i det positive udsyn. Men det virker. Og det bliver bedre igen.

Det er nemlig også noget af det, vi efterhånden har lært som en oplevet, fysisk realitet. Det hele er en fase.

Jeg kan have svært ved at slippe de faser, der tegner afslutninger. Afslutning på amning. På tiden med en nyfødt, en kravlebaby og en tykmavet tumling, der bliver en langlemmet pige. Det er vemodigt og smukt på samme tid af tage de afskeder. Til gengæld er det en lettelse at vide med sikkerhed, at en dag i fremtiden behøver vi ikke frygte, at det bliver et drama hvorvidt man skal tørre sig selv eller vil tørres af sine forældre.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Selfcare og sportswear