DIY: Svævende højseng

Strikketip: De fineste, bløde elefanthuer (gratis opskrift)

Jeg øver mig i at rydde ud i min garnstabel, inden jeg køber nyt. Det er sværere end det lyder, for ofte sidder jeg tilbage med et enkelt nøgle, der er taget en lille smule hul på, når et bestemt projekt er slut. Jeg elsker at man bl.a. hos Nicoline Garn kan returnere ubrugte garnnøgler og få tilgodebeviser til butikken. Det er én måde at undgå garnspild og for mange rester på. Det hjælper på en del af resterne, men ikke det hele.

Sidste vinter forelskede jeg mig spontant (og ret ukarakteristisk!) i et par nøgler candyfloss-farvet Drops Air. Det var de sidste, butikken havde på lager, og jeg købte dem med henblik på…. et eller andet. Siden har de bare ligget, og det var først i sidste uge, at jeg fandt ud af, hvad de skulle bruges til.

Dygtige Rikke Ørum, der er kvinden bag de fine vintageinspirerede strikkerier Little Edith’s, blogger nu på Fairwool om et liv, der er noget anderledes end mange andres. Om at tilvælge det langsomme og vende tilbage til rødderne på en nutidig måde. Jeg er vild med det og bliver altid inspireret, når jeg kigger forbi, selvom jeg har måske svært ved at se mig selv som bondekone langt ude på landet.

På bloggen ligger links til hendes større strikkeopskrifter, men der er også et par gratis opskrifter. Bl.a. den elefanthue, som jeg har strikket til pigerne. Jeg har valgt at strikke dem uden ører, så de bedre passer under en cykelhjelm, men jeg skal ikke afvise, at der ryger et par stykker mere af pindene  i løbet af efteråret i kanin- eller rævekulører eller i en farveskala, der måske lidt mere er inden for mit sædvanlige æstetiske udgangspunkt. Jeg tænker, den kunne være ualmindeligt pæn i en varm okkerfarve eller en klassisk gråmeleret også.

20663928_10159131940135375_3848474116138537389_n Pigerne skal have matchende pink flyverdragter fra Reima i år – nok det sidste år, det kan lade sig gøre, og samtidig det første, hvor det kommer til at ske – og derfor var det lyserøde, fluffy garn pludselig helt og aldeles perfekt. Det var ligesom om, det havde ventet et helt år på netop at blive til elefanthuer.

Jeg har strikket en del kyser, men aldrig elefanthuer, fordi jeg syntes, at det er svært at finde en god pasform. Denne model er virkelig god og slutter fint til om hovedet med den ombukkede ribkant. På rundpind 6 (og ribafslutning i 4,5) er en hue hurtigt strikket, og opskriften er nem at følge. Siger den efterhånden relativt erfarne strikketype… det hele er i al fald grundigt forklaret, så jeg tænker at også mindre erfarne strikkere kan være med. Der er lidt ud- og indtagninger samt opsamling af masker, men her er youtube og/eller din lokale strikkebutik din ven.

20664675_10159131940130375_7859699052624938451_n

Jeg har strikket i Drops Air og valgte den største størrelse til K. Til den brugte jeg hele – h e l e – garnnøglet. Den vejer så tæt på 50 gram, som noget strikketøj nogensinde har gjort. Absolut intet garnspild her! Den hedder 2-4 år, men jeg ved ikke, om K bare har et virkeligt lille hoved, for den passer perfekt. Lille E fik en str. 1-2 år, og den er også lige i skabet (med en ganske lille rest garn tilbage, som jeg ikke helt ved, hvad jeg skal gøre ved)

20664027_10159131940120375_284129639887459884_n

Hermed tip og varm anbefaling givet videre. Både til Rikkes blog og ikke mindst nogle søde og velsiddende elefanthuer. Lille E har snuppet sin søsters hue her, så den er lidt vel stor – men stadig sød. Den kortærmede cardigan er Annas Sommercardigan fra Mette hos Petiteknit strikket i en enkelt tråd Manderin Midi fra Sandnes Garn. Den findes også med lange ærmer i opskriften, og er bare så fin at strikke.

17 kommentarer

 • Kristinna

  Kan simpelthen ikke finde den elefanthue. Link virker ikke. Har du skrevet ned og kan sende til mig?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kit Holm

  Min gamle veninde på 91 år kører på en 4-hjulet cykel og mangler en varm hue. Derfor vil hun gerne have en elefanthue. Da vi bor på Læsø, er det ikke muligt at købe en, men det ville være dejligt, om der var en opskrift til en voksen også.
  Hilsen Kit Holm, Læsø

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Kære Kit – måske du eller en du kender kan graduere størrelsen lidt op så den kan passe til en voksen?

   Kh

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne Hedegaard

  Hej. Jeg forstår ikke helt, hvordan du kan nøjes med 50 g, når der i opskriften står 100-200 g…. Dit garn ser ikke tyndt ud
  Vh Hanne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Hej Hanne – det er Drops Air, og det løber ret langt, så til de to størrelser, jeg strikkede, passede det fint med 50 g enkelttråd. Jeg tror opskriften har dobbelttråd som udgangspunkt, og så går der jo lidt flere gram til. Mvh, Stine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane Hagedorn

  Hvor finder jeg opskriften?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Åh, jeg tror måske ikke, de er tilgængelige online længere? Jeg kan i al fald ikke finde dem, men mon ikke, Drops fx har nogle gode, gratis opskrifter?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Erica

  Hej! Så otroligt fina huvor. Tyvärr verkar hemsidan stängt ned. Du har möjligtvis inte mönstret kvar och kan dela? Vill så gärna sticka en sån

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Erica

  Hej! Så underbart fina. Däremot finns inte mönstret kvar. Du kan inte dela mönstret? Vill så gärna sticka en sån. 🙏🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Hej Erica – åh, jeg kan desværre ikke finde mønsteret længere. Siden er lukket. Men Drops plejer at ligge inde med en masse, gode (og gratis) mønstre, og sikkert også nogle på elefanthuer.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jenny Stockfleth Simelev

  Øv at den link ikke virker på elefanthue.
  Jeg kun godt tænke mig den opskrift til mine børnebørn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Ja, beklager. Den er virkelig fin, men jeg har desværre ikke opskriften længere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte lanter

  Er der nogen der ligger inde med en opskrift på elefanthue til børn

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Jeg ved at både PetiteKnit og MilleFryd Knitwear har fine elefanthuer i børnestørrelse. Mon ikke også, der kan findes en opskrift i Drops’ samling?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene Hartmann Brodersen

  Irriterende, at der står gratis opskrift, når den ikke er der, men henviser til købe opskrifter

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Godaften til dig også Lene. Indlægget her er fra 2017, så jeg skal da beklage, at den specifikke opskrift, som dengang var gratis og frit tilgængelig, muligvis ikke er til at finde længere. Jeg har hverken tid eller trang til at opdatere alle links i alle indlæg fra forgangne år, så det kan ske, at der er nogle, der ikke er valide længere. Hos Drops er der massevis af gratis opskrifter, og jeg forestiller mig, at der kunne ske at være nogle til elefanthuer også. Mvh, Stine

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY: Svævende højseng