35 om lidt - ønsker og status midt i trediverne

Egostrik på små pinde – gratis opskrift på de lækreste sokker i blød uld og nælde

Da jeg startede med at strikke som voksen, var det til mine babyer. Små projekter er geniale at starte med, fordi de er overskuelige (og billigere end voksenstrik) og babystrik er en kærlighedserklæring til det barn, man venter – eller ens kære venter. Jeg fortsatte med barnestrik og jeg er vild med, at pigerne elsker deres hjemmestrik og også gerne efterspørger det. Men der er også selv-kærlighed i egostrik, og det føles både luksuriøst og tilfredsstillende at fremstille sit eget tøj.

At bruge så meget tid på sig selv, som en sweater tager. Jeg mangler som sådan ikke sweaters i skabet, men jeg har ikke desto mindre et par projekter på min to-knit liste. Når tid kommer. For tid er en faktor i strik, og jeg orker ikke gå i gang med noget, jeg først kan afslutte om et år, hvis lille M bliver ved med at stjæle mine aftner som hun gør pt. Derfor har jeg netop afsluttet et egoprojekt i noget mindre skala. Både hvad angår pinde, garnmængde og omfang.

Jeg har nemlig strikket et par lækre sokker til mig selv, og selvom jeg egentlig ikke kan lide strømpepinde, er det som om, de er vokset på mig i takt med, at jeg er blevet bedre til at strikke generelt. Nu generer de mig slet ikke ligeså meget som de har gjort.

De har været et rigtig godt projekt at sidde med. Pind 2,5 tager lidt tid, men jeg elsker de små pinde for deres sirlighed, og for mig har det været en skøn afveksling med mønsterstrik. Til tøj er jeg mest til det nedtonede, enkle look – især til mig selv – men sokker er hyggelige og smukke med mønstre. Efter et par omgange sad mønsteret i hænderne, så det var egentlig bare at kigge ned af og til undervejs i processen og så at strikke efter mine fødders længde i stedet for at følge opskriften til punkt og prikke.

Nu har jeg faktisk fået blod på tanden til at strikke flere sokker, og jeg lurer på en herreopskrift fra min mormors gamle strikkeblade fra 50’erne til Jonas. Det kunne være lidt fint.

Garnet er nyt for mig – men det er SÅ lækkert. Onions Nettle Sock Yarn er sokkegarn uden akryl, men i stedet i uld og stærke nældefibre, og er virkelig lækkert at arbejde med. Det findes i mange smukke farver. Jeg har strikket i ‘gylden’ / farvekode 1032. Jeg har købt mine to nøgler hos Woolstock, men det kan også findes HER

Opskriften fandt jeg ganske gratis lige HER hvor der er massevis af andre gratis opskrifter på bl.a. sokker til både mænd, kvinder og børn.

4 kommentarer

 • Trine

  Så fine! Jeg er blevet meget hooked på at få strikket en dansekjole til min datter, efter at have set den herinde, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af, hvor man kan købe opskriften. Ministrikk-siden er lukket, så vidt jeg kan se. Kan du hjælpe? 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Den er også så smuk – ja, Ministrikk stoppede desværre efter det tragiske dødsfald hos en af stifterne for nogle år siden. Jeg ved ikke om deres IG-konto stadig findes? Her kan man måske spørge på opskriften? Hvis du gør det og får nej, så sig lige til igen. Så kan vi måske finde en anden løsning.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg kan se på deres Instagram, at de ikke længere sælger mønstre desværre, så jeg vil være meget taknemmelig, hvis vi kunne finde en løsning. Hvis det byder dig meget imod at sælge opskriften videre, er det selvfølgelig helt i orden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Jeg mindes at jeg købte en bagom Ministrikk ved at skrive med dem. Måske det kan lade sig gøre?

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

35 om lidt - ønsker og status midt i trediverne