Skal vi ikke bare råbe pik og skride?

Kaffekopper. Forbandede kaffekopper

De kloge siger, at man ikke skal forsøge at ændre på hinanden. At det kommer der ikke noget godt ud af. Jeg er i store træk enig, men når man har boet sammen i over 6 år, så er der efterhånden nogle kanter, der er slebet. Og nogle vaner, der er så grund-irriterende, at de kloge kan rende og hoppe. Det handler om kaffe. Eller mere præcist: om kaffekopper. 

“Mor. Jeg synes, vi kan sige til far, at han ikke må få mere kaffe, før han har lært at sætte sin kop ud i køkkenet igen”, foreslog Bean efter at jeg spottede endnu en forladt kaffekop på endnu en hylde et sted i lejligheden. Jeg er tilbøjelig til at give hende ret, hvis det ikke var fordi jeg ved, hvor dårligt manden i huset fungerer uden et par koffein-indsprøjtninger om dagen. Eller 5.

Problemet er såmænd ikke kaffen. Fred være med det. Jeg nyder selv en daglig kop eller to. Noget jeg i øvrigt først lærte efter at jeg blev mor.

Nej, problemet er kaffekopperne. De næsten-tomme og tomme kopper. Kopper, som står på hylder og borde. I vindueskarme og reoler. Hver. Eneste. Skide. Dag.

Indtil jeg tager dem og sætter dem i opvaskemaskinen. Vasker dem og sætter dem på plads. Herefter tager Jonas dem igen – en efter en – drikker kaffe og sætter koppen fra sig. På hylder eller borde. Vindueskarme eller reoler. Igen.

Kunne jeg ikke bare lade dem stå? Jo. Det kunne jeg måske godt. Men selvom det er smukke kopper (det er de. Alle nogle, jeg har samlet sammen over tid og som jeg elsker for deres former og farver), så bliver de en øjebæ, når de står der. Uden funktion. Det bliver en del af det rod, som jeg trives dårligt i.

Jeg har overvejet bare at samle dem sammen i en pose eller balje sammen med sokker, der er kastet i et hjørne. Men. Det har kopperne ikke fortjent. Og jeg tør egentlig heller ikke tænke på, hvilke kemiske processer, der ville nå at ske i den balje, før kopperne blev vasket.

Og ja. Det er i den grad et #firstworldproblem – men det er altså skideirriterende alligevel! (Og ja. Jeg har helt sikkert også en masse små vaner, der irriterer Jonas)

kaffe

6 kommentarer

 • Har det på præcis sammen måde med min mand. Det er det bare strømper og boxershorts, der ligger og flyder alle steder. Ikke at han går nøgen, straks han ender på matriklen, men på mystisk vis ligger der altid strømper og boxershorts alle mulige steder 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Nøj, hvor jeg kender det. Her er det tøj generelt. Shorts på spisebordet, en overtrøje på sengen, brugte strømper på gulvet på badeværelset. Men han er heller ikke for fin til at lade kaffekopper stå fremme, eller at lægge alt hans elektronik-dimseri ligge i sofaen.
  Heldigvis er han jo sød, og jeg er god til at rydde op. 😂 Og til gengæld kan han så en masse andre ting.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Lad det ligge, ellers ændrer det sig aldrig. Hvorfor i alverden skulle han rydde op efter sig, hvis du gør det? Det ville da være spild af energi. Kh “hende der ikke rydder op, men har en mand der gør det ;-)”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Haha typisk mænd. Her er det strømper og boksershorts. Jeg forstår det ikke, det er som om at strømperne bliver kylet i hver sin ende af lejligheden @&kr(((@&&’b hver.eneste.dag!
  Jeg kan ikke have det. Især nu hvor jeg er på barsel, der er det pludselig et kæmpe irritationsmoment. I-lands problem, han elsker mig, han er sød, behandler mig godt og en fantastisk far – det er bare som om at hver gang jeg skal rydde op for ham, så kommer min indre feminist op og jeg føler mig bombet tilbage til en tid, hvor kvinder ikke kunne andet end at servicere mand og børn 🙁
  (Helt sat på spidsen selvfølgelig)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Merete

  Da jeg var gift, havde vi hver vores kop til kaffe/te. De to kopper var ikke de samme som alle andre skulle drikke af – de var VORES!Måske det kunne være en idé hos jer? Så kommer der nemlig ikke til at stå en sov af efterladte kopper for så drikker man kun af den ene 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det er et skægt forslag, men det kommer ikke til at fungere her. Alle mine kopper er nøje udvalgt og ikke to er ens. De tjener forskellige formål og af og til er det lige præcis den med de syv små ben, der er bedst – og en anden dag den med den runde hank eller den brede, flade kop.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skal vi ikke bare råbe pik og skride?