Sorg, savn og afsavn

Skal vi ikke bare råbe pik og skride?

“Gør det mig til et dårligt menneske, at jeg bare har lyst til at råbe PIK og skride?”

… spurgte jeg Jonas her til aften, da endnu et barn endnu engang peb fra soveværelset.

Ahmenforhelvededaogså. Hvorfor er det lige at ens børn vælger at spasse fuldstændig ud, når man selv har allermindst at give af?

Lillesøster gik helt rabundus fra da klokken nærmede sig 17, og græd så hjerteskærende og hysterisk som vi nærmest aldrig har oplevet det. Af ren og skær træthed (jamen, så sov da mere end 45 minutters lur på en dag, vanvittige barn!). Hverken bryst eller kartoffelmos med sovs (eller kombinationen af de to) kunne afhjælpe hysteriet, så hun blev smidt på hovedet i seng og gik kold halv seks. Bean har brugt en evighed på at falde i søvn og havde 10.000 svinkeærinder inden Jonas kapitulerede og puttede med hende i dobbeltsengen til hun gik i brædderne. 20.30. I mellemtiden har jeg været inde ved Lillesøster en håndfuld gange.

Nætterne har været hat og briller hele weekenden. Med alt for mange afbrydelser og alt for meget Lillesøster-uro. Med en speedsnakkende Bean, der i tilgift hoster som havde hun tilbragt 47 år på en tilrøget bodega. Jeg er helt kvæstet og har en mur af træthed for panden og en konstant hovedpine af træthed. Det hjalp ikke engang at gå i seng klokken ni (!) i går. Det yngste barn kvitterede for min rettidige omhu ved at være ekstra meget vågen. Hver halve og hele time. Hele natten.

Det eneste, jeg ønsker mig, er søvn. Og ro. For eksempel i form af en aften uden afbrydelser. Det er vel ikke for meget forlangt? En nat, hvor jeg ikke bliver vækket mere end 2 gange, ville være noget nær Nirvana.

Så hvis du synes, jeg er lidt tåget i mine formuleringer eller ligner noget, der er løgn, så har du fat i den lange ende. I disse dage er jeg Underskuds-Mor, der virkelig ikke gider noget pis. Hende, hvis lunte er så kort, at man næsten ikke kan få øje på den, og som skælder og smælder inde i hovedet, mens hun gennem sammenbidte tænder siger at NU skal vi altså spise/af sted/sove/rydde op.

Hende er jeg ikke så vild med. Det tror jeg faktisk ikke, der er nogen i min familie, der er. Jonas har været vældigt sød og forstående og købt røde roser. Men man bliver træt, sådan i længden, af en sur dame, der vrisser lidt over alting.

Det er en fase. Men det er eddersparkeme en træls en af slagsen og den må meget gerne slutte nu. Blev der sagt.

Skidegod aften til alle jer, hvis børn sover til morgengry, når de er blevet puttet. Hvor er det bare dejligt for jer*.

*Ironi kan være anvendt.

11 kommentarer

 • Julie

  Årh hvor lyder det bare hårdt! Håber der er nogen/noget der kan aflaste lidt og give lidt ro og søvn.. :-*

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ruth

  Sådan en weekend har jeg næsten også haft med den mindste på 1 år. De to store sov da heldigvis. Men jeg kan næsten føle din træthed langt ind i mine egne knogler. Her for en lille uge siden sov min for første gang 10 timer i streg uden opvågning og da jeg var træt som en gammel gammel kone gik jeg i seng 2030 og fik gloværdigt 8 timer. Det var fantastisk og det skal nog også komme til dig(det har hun så ikke gjort siden). men håber da snart at Jonas kan tage lidt over for dig om natten for det er så hårdt at være den eneste ene for ens lille bitte øjesten

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  I hear you. Hos os forløber det således: Storesøster speed snakker indtil hun går kold ca 20.30. Lillebror på 9 uger er urolig og lidt pylret frem til midnat(!) de fleste dage – nogen gange kun til 23.00. Kl 24 vil lillebror gerne ammes. Kl 2/3 vil han gerne ammes igen. Kl 4 står storesøster op og meddeler at hun ni er færdig med at sove. Hun følges tilbage i seng men er for alvor færdig med at sove omkring 5.15. Lillebror sover til 8, og står dermed op, så snart alle andre er gået på arbejde og i vuggestue …
  Moderen? Hun messer følgende sætning inde i sit hoved: “Det er en fase, det er en fase!”
  Med ønsket om at du snarest får en god nats søvn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Bøg-Skov

  Hold nu op hvor lyder det hårdt! Håber snart at der bliver mere søvn til hele familien.

  Her har vi en 4 årig som har SÅ svært ved at give sig hen til søvnen, og idag blev den 22.00 før han gik kold:( Men vi slipper da for natteroderiet indtil lillebror melder sin ankomst. Sender et kæmpe kram din vej.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Dine børn bliver forstyrret lige så mange gange som dig. Derfor pyller og overtræthed.
  Jeg spørger forsigtigt, om ikke det ville være en god idé med en god/tryg (ufravigeligt) beslutning om at implimentere at sove hver for sig? De behøver ikke være enige, og det går de ikke i stykker af.
  Det er yderst ofte, at du forklarer, at det fungerer bedst for jer med samsovning… Men det gør det jo ikke for nogen af jer tilsyneladende?
  Håber, det løser sig for jer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det kunne være, det var på tide med en update generelt om vores sovning, for faktisk bliver begge piger puttet i hver deres seng nu. Lillesøster kommer ind, når hun vågner efter jeg er gået i seng, og bortset fra denne uge (og under tigerspring) så vågner hun som regel kun et par gange om natten. Eller. Vågner, når hun aldrig helt at gøre, før hun finder ro igen ved amningen. Men jo. Når det er 10 gange på en nat, så er det ikke optimalt for nogen. Det er en fase. Som alt andet. Og de gange, jeg forsøger at putte hende igen uden brystet ender det med at vække alle i huset – med gråd og frustration.

   Og jeg synes i øvrigt du spørger rigtig pænt. Så tak for det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Oh yes. Har haft nætter, hvor baby er vågnet mindst en gang i timen og min kæreste har holdt mig vågen med sin snorken i mellemtiden. Har haft lyst til at råbe “Nu tager jeg fandme på hotel, så kan I ligge her og holde hinanden vågne!”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Nu har jeg kun en to årig, men hun vågnende også hele natten i sidste uge. Til trods for hun altså lå på TVÆRS i dobbeltsengen.

  Nogle gange er man altså bare træt og det er sgu også skide uretfærdigt at ungerne så reagerer på det ved at kræve mere nærhed.

  Sov godt på jobbet 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Jeg kan sagtens genkende det mønster. Vores lillesøster er samme alder og storebror er samme alder som Bean. Hun er så bare vores 3. Barn.
  Men vores snarlig fireårig har brug for en at sove med, hvilket er far, da lillesøster blev indtil for nylig ammet om natten, hvor jeg nogle nætter fik lidt sammenhængende søvn og andre som du beskriver. Det er dog trættende for kroppen at producere mælk, så jeg er kronisk træt.
  Vi har nu i 2 uger ændret det, så far nu sover hos lillesøster, som oftes nu sover igennem eller med få korte opvågninger (hun bruger ikke sut), men skal bare ligges ned igen. Og jer hos storebror.
  Prøv prøv det. Jeg ammer stadig om dagen og går ind til lillesøster tidlig morgen og ammer for så at sove videre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Puha. Uendelig meget medfølelse din vej. Efter 18 måneder har jeg endelig en dreng, der sover igennem (7-9-13-bank-under-bordet), men hvor har jeg også bare grædt mine trætte og hudløse tårer det sidste halvandet år. Det er sygt hårdt ikke at få sovet! Ae, ae og håber det snart bliver bedre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  I HEAR YOU! Samme her. Baby vågner hele tiden. Og vil KUN! mor. Hvis det er nogen trøst så hjælper det mig enormt , at du deler dine/jeres oplevelser, og jeg ikke føler mig helt piv alene om det. As you say, det er en fase og intet varer evigt – du gør det skide godt 🙌😊😘

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sorg, savn og afsavn