Barselspotten nyfortolket - Mums Kort

Lykke

De første, desperate forsøg. Din nyfødte, instinktive søgen mod en ny varme og en erstatning for den trygge hule, du netop har forladt. Tæt på moders hjerte. Lyden, du kender indefra. Omsluttet af arme og hænder, der forsigtigt og undersøgende kærtegner den fine hud, mens læberne søger, finder, slipper, søger og får fat.

En uge. Det er stadig nyt – både for mor og dig. Vi lærer stille og roligt hinanden at kende. En kærlig hjælp med at få lagt placeret de små læber rigtigt om brystet, mens mor holder vejret og venter på at ømheden fortager sig.

En måned. Rutinerne er ved at være på plads. Ømheden er væk, og brystet hærdet og parat til små, hårde gummer og kraftige, sultne sug. Du finder lettere og lettere, hvad du søger. Lyset slukkes om natten – vi kender hinandens kroppe nu.

Der er ingen begrænsninger. Ingen restriktioner. Du har altid adgang og får altid lov. Af og til med glubende, næsten desperat sult suger du sig fast og bliver ved til du mæt og træt falder i søvn med en dråbe ned ad kinden. Af og til er det tørst, tryghed, nærvær, du har brug for. En lille stund med ro.

Den lille baby lader sig ikke distrahere. Den større baby holder øje og øre på hver lyd og bevægelse. Du slipper og kaster hovedet bagud for at følge med. Griber igen. Kigger op med et skælmsk blik i øjnene, smiler skævt og mumler tilfreds, mens du spiser videre.

Senere vil du selv kravle hen til mig. Sætte dig op – række armene ud og bede om at blive taget op. Måske endda gå med usikre skridt. Indtil du en dag ikke længere har brug for amningens nærhed og den erstattes helt af kram og kys. Lille barn. Min lille pige. Det er vores lykke.

 

Amning er fantastisk. Når det fungerer. Når barnet bliver mæt og tilpas. Når mor ikke skal leve med konstante smerter, åbne sår eller kronisk brystbetændelse. For mig er det lykke. For andre bestemt ikke. Så er lykken i stedet en flaske, en mæt baby og en mor, der kan være i sin egen krop i stedet for at grue for hver sulten lyd fra vuggen.

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

2 kommentarer

 • Stine

  Uhh jeg har det på præcis samme måde❤ Elsker elsker elsker amning og den tæthed der følger med! Super godt skrevet. Nyder at følge din blog – er selv gift med en dejlig vestjyde og mor til vores ældste pige på næsten 4 og til lillesøster på snart 1 år

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Og du hedder også Stine! Hvor sjovt. Og tusind tak for at du læser med <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Barselspotten nyfortolket - Mums Kort