Fine forårskjoler til langbenede piger

Barselspotten nyfortolket – Mums Kort

[ANNONCE]

I gamle dage var den såkaldte barselspotte en ret almindelig ting. Det var en lerpotte, som nabokonerne kom med til den nybagte mor i nabolaget og som var fyldt med ‘dagens ret’. Fordi man som barslende skulle holde sengen og hvile i den første tid efter fødslen. Ikke noget med at komme tilbage i sine skinny jeans 5 dage postpartum dér!

Jeg er en varm fortaler for genindførelsen af et barselspotte-koncept, så derfor vil jeg gerne lige slå et slag for Mums Kort, som jeg har modtaget til gennemsyn og test. Det er faktisk en kæmpe fysisk bedrift at føde et barn, og det er ikke meningen, at man skal have et top-rent hjem, lave hjemmelavet, sund og nærende mad OG passe en nyfødt samtidig. Særligt efter Beans fødsel og den første tid derefter var det fantastisk når min søster, forældre eller andre kom med aftensmad (enten til dagen eller til fryseren), støvsugede eller sørgede for at klare opvask og køkken. Det giver tid og overskud til at lære sin nye mor-rolle at kende.

Det kan dog være lidt grænseoverskridende at skulle stå for andres huslige pligter – eller at lade andre klare ‘sine’ opgaver.  Derfor synes jeg også vældig godt om konceptet Mums Kort. Med dem blivet det på en eller anden måde ‘legitimt’ at tilbyde sin hjælp (og at tage imod den). Du kan give en nybagt mor et pusterum og samtidig støtte et rigtig godt formål.

For hvert kort støtter du nemlig Mødrehjælpens arbejde, og en hel pakke med Mums Kort kan købes HER til en såre beskeden pris på bare 20 kr. De findes også i en variant til bedsteforældre som en sød måde at give beskeden om familieforøgelse på – og som fotokort til dig selv, til at markere babys udvikling. De er ret neutrale i udtrykket og bagpå er små facts om babys alder. Det er en sød detalje, synes jeg.

 photo DSC_0004_zpsvhfiohqp.jpg
 photo DSC_0002_zpsvdqy6vt9.jpg
 photo DSC_0007_zpsdkahikk7.jpg

(Og nej. Jeg ved heller ikke, hvorfor de ikke bare hedder Mors Kort eller Mums Cards, for det lyder lidt mystisk med sammenblandingen af dansk og engelsk. Det må blive endnu et af livets mysterier…)

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

4 kommentarer

 • Stine

  Måske skal mums læses på dansk, altså mums som i noget der er lækkert???

  Og så har de forsøgt sig med et sjovt lille ordspil?

  Da du først skrev om det synes jeg det var lidt fjollet ikke bare selv selve skrive det i et kort/gøre det. Men da jeg så det var til mødrehjælpen synes jeg faktisk der var ret fint. Er be mig I uanset stor ril hænger af det koncept .

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Jeg ved det faktisk ikke. Jeg studsede bare over navnet.

   Jeg tror faktisk, det kan være grænseoverskridende for mange at tilbyde hjælp til huslige opgaver som for eksempel støvsugning, tøjvask eller rengøring. Når det er på et kort, som andre har lavet, så bliver det på en måde lettere både at tilbyde og ikke mindst modtage hjælpen. Sådan har jeg det i al fald personligt. Og jeg er også glad for, at Mødrehjælpen nyder godt af at mødre kan hjælpe hinanden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Ja da- det er ren win win.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for din skønne blog, blev rigtig glad for opslaget

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fine forårskjoler til langbenede piger