Baby-tjeklisten

Status på en næsten 2-årig – throwback, nostalgi og lykke

Jeg troede egentlig, jeg ville skrive om noget om mor-forkælelse og lækkert hår. Så faldt over den her kladde, der jo egentlig bare er et billede. Den er næsten et år gammel. Tænk, at Bean bliver 3 år gammel lige om et øjeblik. Det er slet ikke til at forstå.

I løbet af det sidste år, har hun fået hår (i al fald noget mere end på billedet her. Nu kan der faktisk være småbitte elastikker i), hun har taget favntag med selvstændighed og hendes sprog og kognition har rykket sig med flere hestelængder. Hun fortæller, fabulerer, argumenterer og forklarer os om sine følelser og sin verdensforståelse. Hun synger og digter sange og lever sig ind i eventyr og fortællinger. Hun har for længst smidt bleen og er blevet et stort, selvstændigt børnehavebarn. Hun er det dejligste, lille menneske og hun har en helt igennem vidunderlig tilgang til livet, til sine medmennesker og til verden. Hun er nysgerrig, videbegærlig, modig, følsom og stadigvæk stædig som bare fanden.

Jeg er den heldigste mor i hele verden, for det er mig, der får lov at blive krammet, kysset og putte hende hver aften. Det er mig, hun kryber ind til i ske hver morgen og langsomt vågner mens hun trykker sig helt ind til mig. Jeg er heldig, fordi jeg er den, hun kommer til, når hun trænger til tryghed. Fordi hun med jævne mellemrum fortæller os, at ‘jeg kan godt lide dig’ og ‘jeg elsker dig’. Fordi hun valgte os som sine forældre, og fordi det ene og alene er Bean, der har cementeret Jonas’ og min kærlighed og sammenhold. Hun har gjort os stærkere hver især og stærkere som par. Hun har lært os om vores grænser og vist os, at vi kan meget mere, end vi anede. At kolik og måneder med 7 timers daglig babygråd, år uden sammenhængende søvn og rasende temperamentsudbrud fordi skoene ikke kommer på når man bare kigger på dem, ikke er i nærheden af at være nok til at rokke ved os.

For det – og for uendeligt meget andet – er jeg hende evigt taknemmelig.

 photo DSC_0240_zps0ffc8219.jpg(Og man er hjertens velkommen til at minde mig om det her, hvis vi om 12-14 år står med et full on teenageoprør)

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

 

3 kommentarer

 • Julie

  Er hun ikke en “næsten 3-årig”?
  Jf. Overskriften… 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Jo, det er hun – men det var et indlæg, jeg fandt blandt kladderne; noget, jeg begyndte på for et år siden men aldrig fik gjort færdigt. Før nu 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Ahh sorry – nu er jeg med 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Baby-tjeklisten