Halloween, flagermuseprinsesser og mareridt

At ramme rigtigt

Babyer græder. Det gør de. Det er en (ret effektiv!) måde at få opmærksomhed og kommunikere på. Der er ikke meget, der er så stressende som babygråd, og det er nok derfor, vi er evolutionært kodede til at reagere på det prompte. Men der er kæmpe forskel på, hvor meget babyer græder. Ikke bare fra barn til barn, men også fra dag til dag med det enkelte barn.

Nogle dage rammer man bare rigtigt og opdager og agerer på babys behov præcis som de havde tænkt sig. Man opdager alle babys behov næsten før, barnet selv er blevet klar over dem – spisning, skiftning, leg, putning. Det hele kører bare. Det er ikke ofte det sker, i al fald ikke herhjemme, men det sker. Og så er det næsten magisk.

Lillesøster er signalstærk. Hun er sædvanligvis ret let at afkode, og her hvor hun er blevet 3,5 måned gammel er jeg også så småt ved at kunne fornemme en rytme i hendes dag. De to ting tilsammen gør det en del lettere at være hendes mor. Jeg ved ca hvornår hun begynder at blive træt og kan derfor holde ekstra godt øje med de små tegn, der indikerer, at nu skal hun ‘fanges’ og hjælpes til at falde godt i søvn. Medmindre hun bare selv falder i søvn. Det er sket nogle gange efterhånden, at hun bare går kold på sin legemadras eller i sofaen, og vi kigger vantro på hinanden hver gang det sker.

Hun øver sig hele tiden på at styre de små hænder – de kan godt gribe fat om legetøj, fingre og tøj, men det er svært endnu og svært at finde ud af, hvordan man rammer munden, når man har grebet fat om noget. Det er så sjovt at se hendes koncentration – jeg bliver altid så imponeret over babyers målrettethed, når der er noget, de VIL. Det kunne de fleste voksne godt lære noget af!

 photo DSC_0019_zpsvmhgl3ie.jpg
 photo DSC_0012_zpszy5vhvg8.jpg
 photo DSC_0008_zpsrkox6ypj.jpg
 photo DSC_0032_zpsymmphdxk.jpg
^^Dragten er mormorstrik og noget af det, jeg oftest putter Lillesøster i – opskriften finder du HER

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Halloween, flagermuseprinsesser og mareridt