Ladies who brunch'eon: anmeldelse af brunchtid.dk

Et surt opstød om kræft. Ja, du læste rigtigt.

Hold nu KÆFT, jeg glæder mig til oktober er færdig og vi kan droppe det dér tåbelige ‘Knæk cancer’-slogan og for at høre om ‘kampen mod kræft’. Jeg bliver så uendeligt træt af sports-analogien, for kræft er en sygdom. En sygdom, der rammer ubarmhjertigt og mere ubønhørligt og tilfældigt end selv de værste massemordere og psykopater i menneskehedens historie.

Kræft i alle dens former er en sygdom. Ikke en match mellem ligeværdige partnere, der træner og øver sig og har en god eller dårlig kampdag. Ja, det kan da godt være, man gør det mere tåleligt for sig selv og ikke mindst sine omgivelser når man har en positiv attitude, men det skal fandeme også være legalt at være pissehamrende sur og ked af det, fordi man er syg og fordi det er en farlig sygdom.

Så hold nu op med at snakke om en kamp – for sportsretorikken gør uværgeligt alle dem, der ‘tabte kampen til kræft’ til tabere. Tabere der bare skulle have kæmpet hårdere, været mere positive, spist flere kinesiske urter og mediteret mere – grundlæggende er det blevet deres egen skyld og problem, at de døde.

Kræft er rædselsfuldt. Uanset hvem det rammer og hvad udfaldet bliver. Men lad os italesætte det som hvad der er – en sygdom – i stedet for en kamp. Og blive ved med at arbejde på at skabe midler til forskning i behandlinger, medicin og operationer.

 

Det er ikke en kamp. Kræftramte er ikke vindere eller tabere. Kræftramte er mennesker, der er syge. Den lille pige, jeg så i morges med en sonde i næsen og uden et hår på hovedet, på vej ind på Riget med sine forældre, har intet ansvar for sin sygdom. Hun er ikke en taber. Uanset hvad hendes fremtid bringer.

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

7 kommentarer

 • Hvor er det rigtigt… Læste et opslag med en på facebook der beskrev det sammen. Kræft er så ondt, ledt og totalt random i hvem den rammer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Jeg tror, vi er flere, der tænker det samme. Tak for din kommentar!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Åh hvor har du ret. Du fik bare lige sat ord på den følelse jeg gik med omkring Knæk Cancer!
  Kræft er en sygdom – en modbydelig sygdom!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det ER en sygdom. Ikke en kamp. Tak for din kommentar.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sine

  Kunne ikke være mere enig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Da jeg læse overskriften blev jeg lidt forarget. Jeg troede, at du var træt af at høre om kræft, som jeg pt. (igen) har tæt inde på livet. Men så læste jeg dit opslag, og hvor er jeg dog enig med dig. Jeg har ikke selv overvejet den vinkel, men jeg er helt på bølgelængde med dig.
  Tak for dit perspektiv!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Overskriften er også ment som en provokation, men 1000 tak fordi du alligevel læste indlægget.

   Jeg er ked af at høre, at du har kræft inde på livet, og håber og ønsker det allerbedste for dig og dine.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ladies who brunch'eon: anmeldelse af brunchtid.dk