Runde fødselsdage og varme vinterfødder

En anderledes mandag og strøtanker om yoga

Jeg forundres til stadighed over børns evner til at blive syge (og friske igen) på hvad der virker som splitsekunder.

Det var en småtræt mandag-morgen-ovenpå-travl-men-god-weekend pige, jeg afleverede i dagplejen – og en helt flad en af slagsen, der blev ringet hjem et par timer senere efter at have kastet op Exorcisten-style udover både sig selv og pædagogen (som i øvrigt havde smidt Beans termojakke og -bukser en tur i vaskemaskinen inden jeg kom, fordi ‘det lugter altså ret væmmeligt med sådan en omgang bræk’)

Hun er ikke ked og hun spiste både lidt bolle, lidt kakaomælk, banan og kiks til frokost, men energiniveauet er ikke just til den høje side og lysten er mest til at sidde i sofaen foran fjernsynet og hyggenive mig i armen. Det betyder (surprice!) at min arbejdsdag bliver til den knap så produktive side, men sådan må det være af og til.

Nu hvor jeg alligevel er nede i gear med hende den lille sløje mus, så kommer jeg til at tænke tilbage på sidste uges yoga-oplevelse. Og yoga i det hele taget. Jeg har en forestilling om, at yoga’nere er sunde, spændstige mennesker med lemmer, der kan strækkes og bøjes i alle retninger, og sådan en gad jeg da også godt være. Tidligere har jeg prøvet enkelte timer hist og pist i fitness-regi, men det er sgu lidt svært at tage ro og afspændigt seriøst, når man kan høre umtji-umtji musikken ved siden af og yoga-træneren hedder Gitte og også har mave-balder-lår holdet to timer senere. (Ikke at der er noget galt i at hedde Gitte og være fitnesstræner) En enkelt omgang bikram-yoga er det også blevet til – det var faktisk rigtig fedt, men så var det jeg blev gravid, og med mindre man er vant til at dyrke motion i 40 grader og høj luftfugtighed, er det en dårlig motionsform for tykke damer.

Siden? Der er jeg aldrig rigtig kommet igang igen. Bean har aldrig været et barn, der var oplagt at tage med til træning, og med konstant amning de første mange måneder og siden bare generelt søvnunderskud, kunne jeg ikke overskue at finde et yogahold endsige deltage i noget fast en gang om ugen. Jeg bildte mig ind, at jeg bare kunne finde løbeskoene frem i stedet og løbe, når der spontant var tid. Guess what? Der er aldrig sådan rigtig spontant tid. Fordi der altid er 100 andre ting, jeg også skal nå og har lyst til. Fx at være sammen med Bean og Jonas.

I sidste uge fik jeg imidlertid mulighed for at prøve en (for mig) ny slags yoga – Kundalini – der indeholder en del repetitiv bevægelse frem for fx strækøvelser. Det var Urtekram, der inviterede til yogatime, fordi de kommer til at føre en række ayurvediske teer fra Hari Tea i deres sortiment. Det var mildest talt syret at træde ind i et yogastudie på Vesterbro og opleve en sikh i hvid turban, kofte og bukser – og med tysk accent. Syret, men spændende, og mit empiriske og filosofisk materialistiske gemyt bliver altid udfordret når det handler om den spirituelle verden. For nogle handler det sikkert om at komme i kontakt med verdensaltet og det guddommelige – jeg tror snarere, vores hjerner og de millioner af neuroner, der fyrer derinde, gennem eksempelvis meditation kan udfordres og hjælpes til afspænding og at finde ro i en virkelighed, der næsten konstant er online og i aktivitet. Vi hørte om og smagte på de ayurvediske teer og tankerne bag deres sammensætning af ingredienser, og – igen – giver det for mig god mening at bestemte urter og planter har medicinske egenskaber, selvom jeg ikke køber tanker om chakraer lige foreløbig!

Pointen? Det var rigtig spændende at blive udfordret på sine forestillinger om yoga, og jeg fik faktisk blod på tanden i forhold til at finde et hold tæt på mig og komme igang med fysisk udfoldelse. Jeg er en novice, så input er mere end velkomne – eneste kriterier er, at det skal være på Østerbro og der skal være aftenhold. Derudover er jeg åben for forslag, så bring it! Hvilke erfaringer har du med yoga, yogatyper og er der andre ting, jeg skal vide inden jeg kaster mig ud på dybt vand?

yogatypenInden man kaster sig ud i en ny sport, er det OP-lagt at shoppe nyt udstyr. Ikke? Jeg er sikker på, at det bliver meget bedre med en lækker heldragt og at bløde bukser, en smuk top og douche sweat bidrager positivt til min evne til at lave solhilsner… 

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Runde fødselsdage og varme vinterfødder