Luksus vs budget: test af bleer på to budgetter

Yoga for børn og en vinder

Da jeg gik til gravidyoga før sommer, var Bean meget optaget af det og ville frygteligt gerne med. Derfor besluttede jeg for mig selv, at når Lillesøster var stor nok til at undvære mig i halvanden times tid, så skulle Bean have lov at komme med til yoga. Det lyder måske meget speltet og østerbro’sk med børneyoga, men det var faktisk en rigtig hyggelig oplevelse – og ikke mindst var det rart med en times pause fra threenagerens konflikt-optrapning og de daglige skænderier med min store pige.

For lige at starte et helt andet sted. Tak for deltagelsen i Fisher-Price konkurrencen. Jeg vidste bare, at I var en del, der gerne ville lege med. Så beholder jeg mit pastelfarvede speltunivers for mig selv 😉 Nej, pjat. Der er masser af legetøj i alle mulige farver herhjemme. Det grimmeste af det er bare pakket væk når det ikke bliver leget med! Camilla A – tjek din mail. Du har nemlig vundet. I kan stadig nå at være med i konkurrencen om et tandbørste-kit, og jeg kan læse mig frem til, at I er en del derude for hvem den daglige tandbørstning er lidt en krig. Heldigvis kan sangen findes på Jordans danske facebookside OG på youtube.

Og tilbage til yogaen. Børneyoga for aldersgruppen 3-4 år er (naturligvis) ikke det samme som voksenyoga. I stedet er det en legende tilgang til forskellige øvelser og poseringer. Praktisk nok har mange af yogastillinger dyrenavne, og så var det skægt at lege forskellige dyr. Vi prøvede først en masse forskellige dyrestillinger, var dernæst på yoga-eventyr,  hvor vi mødte de forskellige dyr igen, vi legede fangeleg og så måtte man gå op ad væggen (hvilket var det absolut mest populære blandt pigerne). Vi nåede igennem solhilsenen et par gange og sluttede med et namaste.

børneyoga

^^I blødt og rart træningstøj: leoleggings og basisbluse fra MarMar. Sokkerne fra Pomp de Luxe røg ret hurtigt af, da vi først gik igang.

Vi var et lille hold på 5 mødre med hver vores døtre og instruktøren var dygtig til at inddrage børnenes ideer og påfund undervejs i sessionen. Bean endte med at være rigtig glad for at vi var taget afsted og hun syntes, det var sjovt – selvom det var en decideret krig at få hende ud ad døren.

Vi har SÅ mange konflikter i øjeblikket, og hun og jeg har de allerfleste. Vi er temperamentsmæssigt enormt ens, og ved præcis hvilke knapper, vi skal trykke på hos den anden. Hvis Bean og jeg havde siddet på hver sin side af Atlanten under den kolde krig, så havde vi forlængst trykket på ‘destroy’-knapperne. Hun er Rasmus Modsat, råber og skriger og jeg forsøger at bevare roen, men jeg kan ikke altid skjule at jeg synes, hun er vildt irriterende. Jeg synes, det er hårdt og anstrengende at være i krig med Bean alle vores vågne timer – og jeg tror også, hun lider under det, for hun påtager sig meget en baby-attitude imellem vredesudbrud og erklæringer om at ‘nu vil jeg ikke mere være din bedste ven’. Om jeg forstår, hvorfor hun opsøger alle de konflikter hun kan – ingen synes det er rart. *suk* Det er en fase. Men det er sagomeleme ikke en behagelig fase og jeg glæder mig virkelig til den er overstået.

Yogaen var et afbræk og det gav mulighed for at komme op til overfladen og for at være sammen på en rar måde. Jeg overvejer om vi skal indføre lidt daglig hjemmeyoga for at se, om det kan give ro i hovedet på alle – hvis nogen kan anbefale en god instruktionsfilm eller cd, så sig endelig til!

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

4 kommentarer

 • Vi (læs jeg) havde også rigtig mange konflikter med storemusen da hun var 3½. Det var både opslidende og virkelig ikke rart – at man føler man bare vader fra kamp til kamp. Så jeg sender positiv-styrke-energi din vej! Det kræver virkelig styrke at bevare roen
  Da det var allerværst herhjemme besluttede vi os for positiv opmærksomhed – lave en masse gode ting, som hun elskede, så vi kunne få brudt den primært negative dialog (ikke råbe og skrige – men den slags ikke-særlig-positive-samtaler-fordi-barnet-bare-søger-grænser-som-gør-en-træt-snak). Og det hjalp. Vi gør det også meget med Tiller og Tuller nu… Så ja – yoga hjemme bliver sikkeret et hit 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Vi forsøger, men nuij hvor bliver man træt. Takker for den gode energi

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • June

  Vi havde samme problemer med vores ældste, da der kom en lillesøster ind i ligningen: vredesudbrud, konflikter og generelt bare konfliktsøgende adfærd. Jeg var så frustreret over, at hun konstant ville være i krig med mig – indtil vi fik besøg af min veninde, som er psykolog… Hun fik sat ord på alt det vi ikke forstod: Lillesøster var en lille baby på fem måneder, som fik (primært) positiv feedback – nuttet lille marcipangris, som bare skal se en sæbebobbel for at få til at grine! Mens at storesøster er lige midt i en kognitiv udviklingsfase, hvor børn pr. definition er grænsesøgende. Kontrasten mellem søøøøde lillesøster og konkliktsøgende storesøster blev hele tiden sat på spidsen – og gjorde både os og hende ulykkelig. Derfor satte vi os for at overdænge hende med kærlighed og positivitet og fysisk/mundtligt vise hende, at der var PRÆCIS lige så meget kærlighed til hende som til den bette marcipangris. Fik en meget gladere datter ud af det. Det blev en længere smøre – ellers bare kram til jer!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Åh rart at høre at det ikke kun er herhjemme det forholder sig sådan! Har en pige på lidt mere end 3 år og en dreng på 7 mdr. Den store har altid været temperamentsfuld, men siden lillebror kom til verden har det da fået en ny dimension! Og hendes udgangspunkt er bare at sige nej til alt! Så alt vi gerne vil have hende til skal gennemføres med list og humor, og hvis jeg ikke lige har overskud til det så er der dømt konflikt. Så tålmodighed og overskud er virkelig nøgleord for tiden, men damn det kan være opslidende!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Luksus vs budget: test af bleer på to budgetter