Fordomme

Fødselsforberedelse og blandede strøtanker

Jonas har nogle fantastiske venner, og en af dem har taget ham med til en ret ultimativ mande-date i aften med Nick Cave. Det betyder, at jeg er alene hjemme – og lige præcis i aften passer det mig meget godt at have eneret til sofaen og Netflix. Jeg er flad med flad på i kroppen, så Kristi Himmelfart er en kærkommen mulighed for at slappe af. Manden i huset er med overvejende sandsynlighed en smule ramt i morgen, og jeg har bestemt mig for at give ham formiddagen fri til at komme sig.

Det betyder fri leg for Bean og jeg – og jeg glæder mig vildt til at bygge Playmobil og lege med hende. Der kom nemlig en ret fantastisk pakke med posten, som jeg kommer til at vise mere til, når den er leget godt igennem. En kæmpe fordel ved at have et barn, der er kommet i rollelegs-alderen, er at jeg kan genopdage min barndoms legetøjsfavoritter. Nå, mere om det en anden gang.

Jeg er begyndt til fødselsforberedelse (langt om længe!), og det var egentlig det, jeg ville skrive lidt om. Da jeg var gravid med Bean havde jeg allerede i starten af 2. trimester undersøgt alle mulige typer fødselsforberedelse og bestemt mig for – og booket! – plads på APA (red: AfspændingsPædagogernes Aftenskole) på Ydre Østerbro. Det var godt og lige præcis det, der passede til mig og mit temperament – fagligt med en masse god viden og praktisk med både træning og øvelser til selve fødslen. Øvelserne, ve- og hvilestillingerne og ikke mindst vejrtrækningen fik jeg god brug for under fødslen. Holdet var et åbent forum med en flok dejlige kvinder, som kunne dele tanker og erfaringer og bekymringer. Nogle ser og taler jeg stadig med. Mit APA-hold fungerede som en mødregruppe, og vi var en stor flok, der fulgtes ad på efterfødselsholdet. Der var masser af snak og hygge og skiftevis medbringen af frugt/nødder/snacks. Mine bedste anbefalinger gives til APA; ikke mindst for førstegangsfødende. I det hele taget kan jeg KUN anbefale alle gravide at gå til fødselsforberedelse. Det offentlige system er ikke just stedet at lære teknikkerne og fysikken omkring en fødsel for slet ikke at tale om at træne vejrtrækning eller mentale strategier.

Denne gang har jeg været virkeligt sent ude i forhold til at undersøge muligheder og det betyder naturligvis noget for udvalg og ledige hold. Beans fødsel var en rigtig, rigtig god oplevelse, og desuden har jeg i kraft af mit job og de gode og informative gratis fødselsforberedelses-sessions, som Strut holder, fået masser af ekstra viden. Derfor har jeg denne gang ikke haft det store behov for at dykke dybt ned i det tekniske omkring fødslen og mine muligheder (og rettigheder).

Derudover har tidspunktet og ikke mindst stedet haft betydning i min jagt. Jeg er endt med at vælge gravidyoga hos Yogini Yoga. Dels fordi de har hold på et fornuftigt tidspunkt i forhold til arbejde og sengetid – dels fordi stedet ligger lige om hjørnet fra os og midt mellem arbejde og hjem. Og dels fordi stedet har et godt ry.

Yoga er en helt anden type fødselsforberedelse end APA, og der er ikke lagt op til fællessnak og bonding. Det er ok, for jeg har ikke samme behov for videndeling og interessefællesskab som sidst, og jeg har allerede et netværk at trække på, men på den anden side kunne det være meget hyggeligt at vide en smule om de kvinder, jeg ugentligt i de næste mange uger kommer til at puste og pruste rundt i mere eller mindre graciøse positioner med. Lad mig nøjes med at sige, at jeg er glad for, at jeg har god kontrol med min bækkenbund, når vi skal ud i forskellige stræk og bøj… Det er rart med et ugentligt rum, hvor det kun handler om mig. Om at være gravid (og lige på grænsen til 3. trimester), om at repetere åndedrætsøvelser og om at være til stede i den krop, der bliver stadigt rundere og blødere.

Fødslen og vores planer for den her i runde to? Det skal jeg nok komme til 🙂

yogini yoga

Billede lånt fra YoginiYoga

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fordomme