• Caroline Jacobsen
 • Triplets of Copenhagen *
 • Fit Mom
 • Østfronten
 • ···
Skal pigerne med til fødslen?

Moderliv. Op og ned-scanning af lillesøster i byens (måske) smukkeste rammer

Siden jeg fandt ud af, at lillesøster lå på skrå og ikke mindst siden det lykkedes Krista at ryste hende den rigtige vej, har jeg været ekstra opmærksom på gymnastik-øvelserne inde fra maven. Dem er der ikke så få af – ligesom sine søstre er lillesøster en vældigt aktiv baby. Så aktiv, at det efterhånden kan være decideret ubehageligt og ligefrem smertefuldt for hendes mor. Og relativt udmattende, når hun holder 2-3 timers fester med massevis af stræk og bøj og spark og møffen rundt. Derfor var vi en tur forbi Moderliv i formiddags til en scanning for at se, om hun stadig vender den rette vej eller om hun har fået roteret sig rundt igen.

Moderliv har ligget i Gothersgade siden januar – lige overfor Kongens Have og i de smukkeste, gamle rammer. Det gamle stokværk og originale paneler og døre med udskæringer skaber en fantastisk stemning i lokalerne, der er indrettet indbydende og varmt. Noget hyggeligere end rammerne på Rigets forskellige afdelinger for svangreomsorg! Man skal ikke kimse af noget så uhåndgribeligt som varm stemning når det handler om graviditet og fødsel. Hormonerne reagerer simpelthen bedre på hygge end hospital for de fleste af os, og man slapper ganske enkelt bedre af, når man er i rare omgivelser.

Nanna stod for scanningen og kunne med det samme konstatere, at lillesøster stadig har hovedet i rette position. (Og at hun vitterlig er en lillesøster!) Det var en lettelse at finde ud af, og derudover er det helt anderledes at se en næsten termins-klar baby frem for en i uge 20. Vi kunne konstatere, at hun tilsyneladende ligner sine søstre utroligt meget. Samme næse og mund. Det var overraskende rørende <3

34071674_10160521536940375_2105276647899922432_n

Jeg synes altid, man skal overveje nøje, hvilke scanninger, man tilvælger og ikke mindst hvorfor. Det er jo som udgangspunkt ikke noget, der er strengt nødvendigt i en graviditet. I dette tilfælde havde især jeg brug for at få vished om, at barnet under hjertet er i rette position for at vi kan føde hjemme, som vi ønsker. Det var og er rigtig vigtigt for os, og derfor gav det god mening at få syn for sagen. Ikke mindst med henblik på hvor overdrevent aktiv lillesøster er i øjeblikket. Og derudover: Hvis man bliver tryggere af at blive scannet, skal man gøre det. Synes jeg. Jeg kan godt anbefale Moderliv, der har så lækre omgivelser og kompetente kvinder bag roret til den scanning, der giver mening for netop dig.

Hos Moderliv kan man i øvrigt også gå til fødselsforberedende yoga, hvor det er en kombination af yoga og jordemoderfaglig snak – for det er en uddannet jordemoder, der også er yogainstruktør, der står for undervisningen. Jeg synes det lyder som en virkelig god kombination. (I al fald noget mere relevant end den gravid-yoga, jeg gik til mens jeg ventede E, hvor den mere fødselsforberedende del var nærmest ikke-eksisterende)

Der er også forskellige behandlinger og jordemoderydelser – herunder hjemmebesøg, ammevejledning med en uddannet ammevejleder, hindeløsning og både gravid- og efterfødselsmassage til en virkelig fin pris. For førstegangsgravide er der også et ret fint intro-møde, hvor man bliver præsenteret for sine rettigheder og muligheder og de tilbud, der findes i offentligt og privat regi. Det kunne jeg godt selv have brugt da jeg ventede K. Se alle mulighederne HER

Kort historie lang, men jeg ville lige tippe om de ualmindeligt smukke rammer og dygtige kvinder, der giver dem liv – og give en kort update på hende lillesøster til dem, det måtte interessere <3

4 kommentarer

 • Helle

  Hvor er det dejligt, at hun vender rigtigt ❤️

  Mht scanninger, så håber jeg, at man kan stole på lægevidenskaben. Det vælger jeg i hvert fald at gøre. Jeg venter nemlig enæggede tvillinger og skal scannes hver 14. dag i en time af gangen. Det bliver til ca. 13 timers scanning i alt i hele graviditeten. Og jeg kan godt blive lidt nervøs, når mange siger, at det måske er skadeligt. Men lægerne forsikrer mig for, at der ingen følgevirkninger skulle være af det. Så det håber jeg, at de har ret i ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle – Rigtig mange kommende tvillinge-mødre bliver scannet i det omfang. Og heldigvis med sunde og raske tvillinger til følge 🙂 Så det skal du ikke blive bekymret for.

   Stine – Dejligt med en aktiv lillesøster. Shit, hvor bliver det spændende med en hjemmefødsel. Hvordan gik din fødsel første gang?

   Stine /Jernmor.dk

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det ér dejligt – og lidt hårdt her hvor hun er så stort og sparker til i den grad, hun gør! Begge fødsler har været fantastiske på hver deres måde. Rolige, ukomplicerede og hvor jeg har været med hele vejen <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det giver god mening at følge dine tvillinger ekstra – og der bliver passet godt på jer alle sammen <3

   Jeg tænker især på en helt almindelig graviditet hvor både mor og baby er raske og normale – her kan man overveje om det er nødvendigt med den slags scanninger, jeg vil kalde 'hyggescanninger', hvor det kun handler om at få set babys ansigt.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skal pigerne med til fødslen?