• Caroline Jacobsen
 • Triplets of Copenhagen *
 • Fit Mom
 • Østfronten
 • ···
En vinder og en træt mor

VIND: Gode råd og en tur LEGOland med CODAN Kids

Du har sikkert læst om det før i blogland over den sidste måned – men her på Østfronten kommer der også lige et pip om noget så kedeligt som forsikring. Codan Kids vil nemlig gerne sætte fokus på børneforsikringer – en af de ting, der kommer sidst i rækken for de fleste, fordi bleskift, ammestart og manglende søvn fylder meget mere. Og helt ærligt, så er der rigeligt at skulle holde styr på, når man skal være nogens forælder. Man skal overveje det dér med kemi; have styr på, hvordan man bedst stimulerer baby, hvilken barnevogn, man skal vælge, hvordan amning fungerer. Og. Så. Videre!

Når man skal overveje forsikring, så følger det automatisk med, at man skal overveje alle de forfærdelige ting, som ens dyrebare skat måske kan risikere at komme ud for. De tanker har jeg det personligt med at skyde så langt væk som muligt. Det er aldrig rart at så meget som tænke på sygdom eller ulykke – og jeg kan ikke bære tanken om et liv uden Bean. Eller hendes liv uden os. Ikke desto mindre er det rart at vide sig om ikke ‘sikker’ så i al fald ‘sikret’. Hvis ulykken skulle være ude, så behøver man i det mindste ikke tænke på papirarbejde eller overvældende regninger – fordi man selv og ens barn er dækket ind.

Kæreste og jeg fik endeligt forsikringen på plads, da Bean var nogle måneder gammel, og vi kunne trække vejret igen ovenpå kolik-festen (indsæt selv ironi) – og det er jeg rigtig glad for, at vi gjorde.

Kommende og nybagte forældre får som regel masser af mere eller mindre velmenende og gode råd fra alle sider – men nogle råd er bedre end andre. Og opfordringen til at sikre sig selv, sin partner og sit barn er et af de bedre. Jeg er generelt dårlig til at slippe bekymringer, men det er lettere, når jeg ved, at fundamentet er i orden.

Vi fik et bagekit med den lille, fine pakke fra Codan Kids, og en opfordring til at bage en kage til nogen, der har givet et godt råd til os. Bean og jeg bagte cupcakes mens vi var alene hjemme – og vi delte en af dem, da de var blevet kreativt flot pyntet. For Bean er faktisk en af dem, der om ikke direkte udtrykt, så med sit væsen og sin blotte tilstedeværelse har opfordret mig til at være mere til stede i nuet, at stole mere på min intuition og blive bedre til at tage det ind. Det er et af de bedste råd, jeg nogensinde har fået.

Nu til konkurrencen: en af jer kan vinde 4 billetter til LEGOland, der gælder hele denne sæson, hvis I deler et godt råd med mig og alle jer andre, der læser med. I er altid velkomne til at følge Østfronten på diverse medier, men det er mest af alt en karma-ting 😉

Bean og jeg finder en vinder om en uge; nemlig Sankt Hans Dag d. 24. juni

 photo DSC_01332_zps7357fd3d.jpg
 photo DSC_0135_zpsa5540776.jpg
 photo DSC_0137_zps223e5092.jpg
 photo DSC_0032_zps761b32b8.jpg

 

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

36 kommentarer

 • Skal det være et børnerelateret råd? I så fald må det være: “Slap af” (med mærkevarerne, bøgerne, planlægningen, oplevelserne, sundhedsvæsenet, indsæt selv flere) 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rie Ravnholdt Frederiksen

  Lyt til din egen mavefornemmelse i alle situationer, lige fra syge børn til hvad der føles rigtig når der skal træffe store beslutningerne.

  Kunne være skønt med en tur i LEGOLAND – da vi skal holde ferie i Danmark i år

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Mit bedste råd til nuværende og kommende forældre lyder måske lidt kedeligt – men ikke desto mindre synes jeg det er forfærdeligt vigtigt: Prioritér hvad der er vigtig(st) for dig og diskutér det med partneren (og måske børnene når de bliver større). Er det vigtigt med en lejlighed i byen? Eller et hus? Lækkert tøj? Eller er det bedre at bo til leje og have den ene forælder på deltid/hjemmegående? Hvem i så fald? Hvad gør én glad? Osv osv osv. Der er så mange store og små valg når man står med et nyt menneske og en ny familie og specielt omkring økonomi, fordeling af ansvar og tid mellem far/mor og andre store/kedelige/svære ting.
  Der kommer bare helt naturligt til at være færre timer i døgnet og mere pres på økonomien og det er så vigtigt at være forberedt så man kan tackle udfordringerne sammen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte Frigaard

  Jeg tror mit råd er at tage en dyb indånding ind imellem og så tænke over at langt de fleste af ens bekymringer aldrig bliver til noget <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Åh, det vil være lækkert. Vi har endnu ikke været der.

  Mit bedste råd er at være tilstede i nuet. Pyt med i går og i morgen kommer nok, så vær lige her, hvor du er.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Seidelin

  Mit bedste råd er at bruge cykelhjelm til hele familien, altid!
  Kh Maria Seidelin

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa Tschammer

  At være til stede i livet og følge sin intuition er for mig et livsmantra. Jeg har en dreng på halvandet, og tiden med ham flyver bare af sted, så jeg forsøger virkeligt at være til stede og nyde det når vi er sammen.
  Jeg synes faktisk det er rigtig svært at give et godt råd. Jeg har råd til en masse lavpraktiske ting, så som at have lås på vinduerne når man har en tumling, altid at have en bøtte vanish i skabet,
  at rengøre sølv ved at hælde kogende vand på det mens det ligger på sølvpapir og salt, at fjerne kaffe og terester på kopperne med bagepulver eller at huske noget at drikke og sutte på når man skal ud og flyve med småbørn.
  Disse råd er nærmest småting, og virker for mig lidt ubetydelige. Måske mit bedste råd er at tage en dybindånding, kigge på problemerne fra lidt afstand og opdage at alting nok skal gå og at livet altid er værd at leve, selv når alting virker helt sort. Man skal huske at nyde de små øjeblikke, de smukke blomster, børnene, lyset, luften, glæden! Smil til verden, og den vil smile til dig (måske det er et råd alligevel, omend et meget klichéfyldt?).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Et godt råd er at stole på egen intuition og stå ved det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine K

  husk solcreme (både til dig og familien)
  og klassikeren: husk at nyde dine børn mens de er små – tiden går ufatteligt hurtigt og pludselig er de ikke små mere 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mit bedste råd må være at stole på at du ved hvad der er bedst for dit barn.
  Man høre én ting ét sted, noget andet et andet sted, noget tredje, fjerde osv osv…
  Og man kan kun gå hen og blive forvirret.
  Så lyt til din mavefornemmelse, kig på dit barn og mon så ikke det du gør er ret godt?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • HElena

  Jeg vil super gerne deltage

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja F

  Åhhh, det er lidt svært at komme med et godt råd når man ikke lige ved om hvad/til hvem/hvilken situation… Men har lige idag været nede og købe en tube solcreme, det er da et godt råd her i sommermånederne at bruge godt med solcreme 🙂 Både på små og store kroppe…! Et lidt mindre, men brede råd er altid at vær tro mod sit eget væsen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette Dahl Povlsen

  Husk at nyde børnene mes de er små 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Stoldt

  Hmm .. Bedste råd – Brug den sunde fornuft. 🙂 I forhold til alting – dig selv, børn, mad, arbejde osv.

  Vh. Christina Stoldt
  (christinabstoldt@gmail.com)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • lisr

  Pas på dig selv og hinanden – og lydt til din mor fornemmelse, den er altid god

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Daniella Lind

  Nu er jeg selv kommende førstegangsmor, så det er begrænset hvor mange gode råd jeg har. Derfor er det dog også så dejligt at læse med her

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia Rotbøl

  Tro på dig selv og dit mor instinkt, det slår aldrig fejl, og nyd nuet. Jeg kender alt for mange, mig selv inklusiv lidt for ofte, som har travlt med at planlægge alt muligt i fremtiden i stedet for at være til stede i nuet. For det er nu livet leves <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Leg med!

  Alt for mange forældre har travlt med alt det praktiske, for det skal jo se ordentlig ud, alt skal være hjemmelavet og overskudsforældre er hotte.
  MEN man får kun én chance.. lad støvsugeren holde fri, glem vasketøjet for en stund og sæt dig ned og vær 100% til stede for dine kid.
  Jeg synes desværre at jeg alt for ofte oplever, at forældre har travlt med dem selv, det praktiske og deres eget og at børnene bliver overladt til at underholde sig selv og være selvstændige. Det er også godt nok.. i korte øjeblikke..

  Leg, leg, leg! Det andet løber ingen steder.. 🙂
  (du skal nok nå det alligevel!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Mit bedste råd må være, at sige fra. Jeg synes, man får alt for mange – mere eller mindre gode – råd, når man står med sådan et nyt menneske i sine arme for første gang. Men stol på dig selv, og sig fra, når du ikke har brug for at høre mere. Det lærte jeg, og det hjalp mig rigtig meget!

  Håber, jeg er heldig at vinde – mit lille menneske kunne virkelig godt tænke sig en tur i Legoland!
  Christine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette A

  Det er et godt råd at læse godnat historier eller hygge historier sammen med barnet fra meget tidlig alder. Det skaber god læseforståelse og interesserede læsere på sigt. Når barnet begynder at kunne historien udenad ( eller kunne læse lidt), så byt roller en gang i mellem så barnet læser for dig : ) Det er en rigtig god gave for barnet at få med på sin vej : )

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne Søe Naldal

  Brug trylledej i stedet for modellervoks, der skal hærde i ovn, og som kan indeholde ftalater og andre problematiske stoffer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mit bedste råd må være “smil til verden”, man får altid en bedre dag når man smiler 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • karin christensen

  Mit gode råd er at værdsætte tiden og bruge den på at nyde at være forældre <3 Det gør ikke noget der ligger lidt nullermænd i hjørnerne og alt ikke er perfekt.
  At blive forældre er det mest fantastiske man kan opleve men samtidig hårdt.
  Jeg har i forbindelse med min egen graviditet oplevet forældre der stresser rundt for at nå det hele istedet for at nyde denne stjernestund som aldrig kommer tilbage

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Hansen

  Gode råd 😉 Vores bil kan evt ikke køre førend alle har selve på, lær barnet alt om trafikken ,, lad selv være med at smutte overfor rødt ( rød mand ) selv om det er fristende…i det hele taget bare bruge fornuften

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia Damgaard

  Mit råd er ganske enkelt: Lev i nuet – og nyd børnene mens du har dem… Lige pludselig er de blevet store og de har fået andre behov end at være sammen med mor & far…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise C

  Min veninde har et klik-armbånd til sine to små drenge drenge, hvor deres navn og forældrenes telefonnummer står på. Det armbånd har drenge altid på f.eks. når de er i Legoland…heldigvis har de aldrig endnu været væk fra dem, så der har været brug for det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hav altid is i fryseren og plaster i skabet så kommer man ret langt med de små pus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lis Nielsen

  Mit bedste råd er altid at lave dobbeltportion. Så er der til fryseren til “gider ikke dage”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Møller

  Hvis man ser ekstra træt ud om morgenen, så kan en isterning i munden mindske poser under øjnene 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Elmelund

  Syng for dine børn, det skaber hyggeligt samvær :)))

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lis Vinter

  Hold sommerferie med din børn – på deres nivuau og plan ! En super lang flyvetur er ikke sagen – vælg et feriested med kort flyvetur – dem er der mange af 😉 Hold evt. ferie her hjemme, slap af og vær tæt på dit barn !

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Mit bedste råd er at huske at nyde frem for at stresse over alt det du skal nå og gør forkert, og at stole på dig selv. Før i tiden(ok lang tid siden) var der ikke bøger og regler om børneopdragelse og der gik det også;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Mit bedste råd må være: “Nyd det der er, og ikke hvad du ville ønske der var”. Det giver så meget mening i min verden:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla H

  Et godt råd kunne være at man skal skrue ned for forventningerne til til en selv – alt behøver ikke være perfekt 🙂 Brug i stedet tiden på at nyde hinanden og ungerne 🙂

  Et praktisk råd kunne være at sætte regler når ungerne er på trampolinen, da der sker al for mange ulykker – kig gerne på TÆNK´s hjemmeside hvor der ligger ganske udemærkede råd 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • lisbeth jørgensen

  lad være med at læse for mange bøger 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia M Hansen

  Mit bedste råd er lad være med at tage det som indblanding men tag det som et velment råd og at de bare gør det for at hjælpe når den ældre generation kommer med alle deres forslag til hvordan tingene skal gøres

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En vinder og en træt mor