At lære at elske strømpepinde, lækkert sokkegarn og noget om prioriteter

Nemt DIY mom-hack: sutsko, der ikke bliver væk!

Er der andre end mig, der kender til problemet med sutsko? Jeg er ret sikker på, at der findes et sort hul, der tiltrækker alle sutsko, vanter og løse sokker i miles omkreds i enhver institution. Ikke mindst på skoler. Vi oplevede i al fald at miste omtrent et par sutsko om ugen (på en god uge) det meste af efteråret, selv med navn og klasse skrevet i, og det bliver alt, alt for dyrt i længden at skulle have en lind forsyning af fodtøj til barnet.

Derfor fandt K og jeg på en løsning, der betyder, at der ikke har været flere mistede sutsko siden. Det bedste er, at det var nemt, hurtigt, billigt og at hun selv blev inddraget og tog ejerskab på processen.

Måske der er andre derude, der også kan bruge inspirationen?

Du skal bruge:

  • Et par Kinasko fra Brugsen
  • Garnrester
  • En gaffel
  • Broderigarn og nål

Lav tre pompom’er af forskellige garnrester til hver sutsto med en gaffel (eller en rigtig pompom-dut, hvis du har sådan en) – se HER hvordan. Det kan børnene fint selv stå for.  Måske du lige skal hjælpe med at binde godt fast og klippe til, så pompom’erne får en fin, rund og tæt facon.

Sy pompom’erne rigtig (!) godt fast på sutskoen.

Broder barnets forbogstav eller navn med kædesting på skoen.

Voila! Unika hjemmesko, der ikke bliver væk.


Sutskoene er nemme at spotte i mængden på skolen, og både børn og voksne ved, det er hendes sko. Vigtigere end det, så er der en stolthed og et ejerskabsforhold over for skoene, der betyder at K passer rigtig godt på dem og gør sig umage med ikke at smide dem væk. Vi kommer til at gøre det med næste størrelse og par også, for selvom et par Kinasko ikke koster alverden, så løber det alligevel op med et par hver uge.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At lære at elske strømpepinde, lækkert sokkegarn og noget om prioriteter