Juleglæde i både børnehøjde og kvindeperspektiv

Langtidsholdbare investeringer – møbler der vokser med fra baby til barn

Babyer vokser så hurtigt, at det er vanskeligt at følge med. Tøjet passer et par måneder, hvis man er heldig, udstyr og behov skifter løbende. Sådan er det, men det betyder ikke, at man skal skifte alting ud løbende – det er muligt at finde møbler og udstyr, der både passer til babytiden og som kan følge med ind i barndommen og i hjemmet. Jeg har foretaget et par investeringer i løbet af de sidste måneder af netop denne type. Fælles for dem er, at de opfylder vores babys behov nu og her, men at de også passer til pigerne og dermed kan de bo hos os og bruges i årevis. Det er (også) bæredygtighed for mig. [Disclaimer: jeg har betalt for både madras og legestativ, men til en udsalgspris, og indlægget er dermed en slags reklame]

En af de ting, jeg altid får spørgsmål på, når den er på Instagram, er den smukke, smukke legemadras. Det kan jeg også godt forstå, for den er noget ganske særligt. Jeg har købt den hos byAlex Playmats, og det var en ualmindeligt vanskelig beslutning at finde ud af hvilken af madrasserne, der skulle herhjem, for Alex laver så mange smukke prints og så er hun i øvrigt en kick ass momboss til sine egne tre skønne børn. Madrassen med junglefeber har jeg været forelsket i siden jeg så den på modemessen for et par år siden, og nu bød lejligheden sig. Madrassen er ikke særligt tyk, men den er rar at være på og perfekt for små mennesker, der skal øve sig i at rulle og møffe omkring. Den er smuk nok til at bo i stuen, hvor den er det meste af tiden, og når lillesøster er forbi det stadie, hvor hun ligger, så er den også oplagt som rart underlag for alle pigernes leg.

Betrækket er børnevenligt – det kan tages af og vaskes, men det er også coated og vi har testet (mange gange!) at gylp kan let tørres af og efterlader ikke spor.

Hvis vi skal have den af vejen, kan madrassen i modsætning til mange andre legemadrasser, bare rulles sammen og stilles i et hjørne. Det er fordelen ved det tyndere skum. De store piger elsker den. Printet indbyder til leg og det bliver brugt i deres fantasijungler sammen med Schleich-dyrene og Playmobil. Den er god som ekstra liggeplads, når der bliver sat julefilm på og sofaen ikke er stor nok til to piger. Faktisk er den også velegnet som ekstra soveplads, hvis der er veninder med hjemme til overnatning.

Det er en investering. Absolut. Men den giver så meget værdi igen og det er ikke en kortsigtet investering, og det er nøglen for mig. Jeg vil hellere købe med omtanke og så vælge noget, der er lidt dyrere, end at købe noget, der kun kan bruges i en måned eller to. Det var også tanken, da vi i sin tid købte en original Juno-seng til K. Udover det æstetiske aspekt, elsker jeg at den er med original maling stadig, og at den skal bruges af alle tre piger. Lige nu er det E, der sover i den, men når lillesøster skal rykke videre til en seng med tremmer, så kommer hun til at overtage den.

Det samme gælder for vores nye legestativ. Sådan et har en begrænset levetid, for babyer er hurtigt videre, og derfor var jeg så glad, da jeg så Cam Cams koncept i august – og så snart stativet kom til salg, blev det klikket hjem og samlet. Den store forskel er, at dette er en 2-i-1: legestativet kan nemlig let og elegant forvandles til et telt, og på den måde tages det med ud af babystadiet og ind i barnelegen. Telte er magiske. De kan rumme alt fra bamse-teselskaber til indianerlege og rumrejser. De kan give rum og ro til refleksion og læsning.

Det er tydeligt at se i konstruktionen, at Sara Giese Camre er arkitekt. Det er funktionelt og gennemtænkt. Lige nu er stativet (mest) et legestativ, men jeg elsker at forvandlingen er så enkel, og de store piger elsker at vi har et telt, der kan bruges indendøre. Og man kan i øvrigt sagtens være under stativet selvom man er 6,5 år gammel – især når der er en baby at kysse nedenunder <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Juleglæde i både børnehøjde og kvindeperspektiv