Moder. Kvinde. Menneske.

1 års fødselsdag for barn nummer 2

[ ANNONCE ]

Hvad gør man, når barn nummer 2 meget snart har fødselsdag og man er løbet helt tør for gode gaveidéer? Man kan for eksempel klikke sig ind på barnetsverden.dk og se, hvad deres gavefinder kommer med af forslag til fødselaren. Det har jeg gjort.

Lillesøster har officielt rundet 11 måneder og dermed når vi om ganske kort tid hendes 1 års fødselsdag. Det er som om, det er kommet lidt bag på både mig og Jonas. Måske handler det også lidt om fornægtelse. Lige om lidt har jeg ikke en baby længere, men en 1-årig der bliver en 2-årig og som lige så stille bliver mere sin egen og mindre afhængig af mig. Jeg synes jo bare ikke, Lillesøster er så stor endnu. Først inden for den seneste halvanden uge har hun vist tegn til at komme ‘rigtigt’ omkring. Hun kan rulle rundt, men hun har ikke gidet bruge sine ben. Hverken til at stå eller støtte på. Nu er hun så småt begyndt at stå på knæ og hænder, men det er stadig langt fra min hands-on erfaring med næsten 1-årige. Den tæller så ret beset kun en næsten 1-årig Bean, der gik langs alting og allerhelst ville gå omkring med os i hænderne, men alligevel.

Beans 1 års dag var planlagt i månedsvis. En fest for familie og venner – fine invitationer, ønskeliste, kager. Sådan kommer det ikke helt til at blive for Lillesøster. Ikke fordi det ikke er en mærkedag. Det ér stort at blive 1 år gammel. Bean glæder sig til fest og hun vil gerne give en gave. En af hendes bamser skal overdrages til Lillesøster, ‘så hun kan kravle hen til den, hvis hun bliver ked af det’ 

Vi har bestemt tænkt os at fejre hende. Det bliver bare ikke en stort anlagt fest. Den nærmeste familie. Måske et par venner. En miniature-lagkage til Lillesøster, ligesom Bean fik. En naturligvis en rigtig kage til resten af selskabet. Et par gaver, selvom jeg virkelig har svært ved at lave en liste over ting, Lillesøster decideret mangler.

Derfor takkede jeg ja til tilbuddet fra Barnets Verden om at teste deres gavefinder, og vupti. Mens jeg scrollede ned over søgeresultaterne krydsede min mentale ønskeliste en masse ting af. Gavefinderen er superenkel at bruge. Vælg alder, prisniveau og køn (det sidste er nu efter min mening lidt noget pjat, for børn er ærligt talt bare børn og hvem bestemmer, hvad der er ‘pigelegetøj’ og ‘drengelegetøj’?) og så finder den et fint udvalg med lidt af det hele til aldersgruppen.

ønsker 1 år
Lillesøsters ønskeliste indeholder nu: Enkle puslespil til min dimse-glade baby (der allerede nu har haft flere ganges success med at ramme rigtigt i puttekassen, pralede moren til barnet, der absolut ikke kravler endnu) // Fine træklodser med dyreansigter og lyde (ja, ja. Vi elsker trælegetøj herhjemme!) // Øko-fingermaling. Det bliver et svineri, men et herligt et af slagsen er jeg sikker på. // Et kamera, der kan tåle ivrige babyfingre (og som Bean helt sikkert også vil elske at lege med) // Musikinstrumenter, der kan larme, rasle og lave skønne lyde. // Sandlegesæt med isforme til mange timer på legepladserne i nabolaget.

… og hvis ikke vi allerede havde en Wheely Bug, en sansegynge, en løbecykel og et Vilac-klaver, var de helt sikkert også kommet på listen!

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

2 kommentarer

 • Tak for inspiration 🙂 står selv snart overfor at skulle lave ønskeliste til barn nr 1’s første fødselsdag og er lidt blank på det område..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det var så lidt – jeg blev rigtig positivt overrasket over, hvor mange gode idéer der var i gavefinderen. Og tillykke sådan lidt på forhånd.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Moder. Kvinde. Menneske.