VIND: Dukkestrik af den fineste slags

My tiny sorority

‘Ja, det er jo en lille pige, der ligger her’

Sagt sådan lidt en passant af den sygeplejerske, der superviserede gennemscanningen, mens en anden øvede sig i at finde og dokumentere hjertet og alt det andet. På den måde var det nok meget fint, at det er tredje gang, jeg prøver det her. For det handlede ikke rigtig om mig ved scanningen – og det lille pigebarn under mit hjerte var mest af alt en skole-opgave i situationen. Det havde jeg været ked af første gang, men jeg har mærket små spark og puf og rumsteren hver dag siden 17. uge, så min mavefornemmelse var tryg og rolig, og det vigtigste for mig var at se, hvor moderkagen lå – for Jonas var det at kende kønnet og dermed gøre det kommende barn mere konkret.

Endnu en lille pige. Det er virkelig en gave – jeg lyver ikke, når jeg fortæller at både Jonas og jeg næsten ikke kunne få armene ned over beskeden til gennemscanningen.

Nogle har mere eller mindre direkte spurgt, om vi venter barn nummer tre, fordi Jonas gerne vil have en søn. Det er et utroligt ubehøvlet og ubetænksomt spørgsmål, hvis spørgeren selv tænker sig om og erkender implikationerne af det. Det negerer på en måde glæden ved pigerne. Som om noget er bedre end andet. Vi venter barn nummer tre, fordi vi ønskede os et barn mere.

At det er endnu en pige gør det til noget virkelig fint. Vi får et lille søsterskab herhjemme. Tre små piger til at dele glæder og sorger – til at lære af og om hinanden – til at være uenige og skændes og alt det andet, der følger med.

27857996_10160047531565375_6193195228599203719_n

En lille dreng havde været noget virkelig fint på en anden måde.

Vi kender så mange, der kæmper og har kæmpet med fertilitet og med ufrivillig barnløshed. Vi føler os utroligt heldige og priviligerede over, at vi har kunnet undfange de børn, vi ønskede, på den måde og det tidspunkt, vi ønskede og planlagde efter.

Nu bliver det tilfældigvis tre piger, der er vores liv. Og jeg kunne ikke forestille mig noget andet.

13 kommentarer

 • Caroline

  Hurra og endnu engang tillykke! Jeg tror aldrig jeg kommer til at forstå dem der synes man partout skal have begge køn – et barn er et barn og man kommer til at knuselske vidunderet uanset hvad kromosomerne siger

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Tillykke! Jeg venter også nummer tre og har to piger. Vi kender ikke køn, men ja det er simpelthen underligt når folk siger at det kunne være SÅÅÅ dejligt hvis vi fik en dreng. For det ville set – men ikke mere dejligt end endnu en lille pige

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi Kjeldgaard

  Stort tillykke med den kommende lillesøster . Sjovt som andre mennesker har en kommentar til kønnet på den næste baby !! Jeg har 4 vidunderlige piger og jeg blev altså noget stram om munden når folk v nr 4 sådan lidt smågrinende sagde :”ja nu må vi håbe det lykkes denne gang, da nr 3 jo blev en pige også

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Tillykke med fødselsdagen og endnu en dejlig datter på vej! Hvor er det dejligt, at dine piger får hinanden. Vi har en dreng og en pige, men da jeg ventede nummer to, var jeg da fuldstændig ligeglad med kønnet, jeg var bare lykkelig for, at det lykkedes anden gang (vi havde ventet lidt på vores datter). Tillykke med de 34 også 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Tillykke med endnu en pige ❤ Jeg er selv fra en familie med 4 piger, og det er skønt ✌

  Jeg har selv en pige og en dreng. Da vi ventede vores lillebror, var der flere, der kommenterede at vi var heldige, og at nu behøvede vi ikke få flere børn. SÅ mærkeligt, hvad folk kommer med af kommentarer til gravide 🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Årh hvor herligt. Jeg har også to søstre og det er det bedste ☺️
  Jeg kan også huske da jeg var gravid med vores første og jeg fortalte folk det var en pige, bar reaktionen ofte “det var da heldigt”. Jeg havde rigtigt nok håbet på en pige, men blev faktisk lidt stødt over det. Havde det været en dreng havde min glæde været lige så stort og det følte jeg lidt at folk ikke troede.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Denise

  Kæreste jer,

  Et rungende stort tillykke med hende! Og dejligt, at I ingen egentlige forventninger eller forhåbninger havde til kønnet – det er nok altid det bedste, så følelsen af at få et barn er dejlig uanset køn.

  Tillykke til jer alle: både de kommende storesøster og jer som forældre

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • De bliver altså et fantastisk hold!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg har en dreng og venter en pige. Jeg har altid ønsket mig at få en pige og har haft svært ved at forestille mig at være mor til en dreng. Men nu hvor jeg har min dejlige søn, kan jeg ikke forestille mig det anderledes. Og selv om jeg synes, det er skønt, at jeg får en af hver, ville jeg have været præcis lige så glad for en kommende lillebror.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina

  Stort tillykke!! Det er fantastisk – Har selv tre af slagsen og elsker at være mor til dem og se hvor meget glædet de alle tre har af hinanden, omsorgen og fællesskabet som uden tvivl havde været noget andet (ikke bedre!) med en dreng i flokken.. undres til stadighed over at folk nævner kønnet som en begrundelse for 3.barnet – vi hørte det så meget både anden og tredje gang! Men stort tillykke – det kræver sit men kommer tifold igen!! ❤️❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Åh, hvor skønt med tre dejlige piger <3 Som mor til to drenge, må jeg bare konstatere at det med køn også gør sig gældende her. Da jeg ventede nummer to kendte vi ikke kønnet, og folk håbede på mine vegne åbenlyst på en pige. Selv synes jeg en pige kunne have været dejligt, ligeså dejligt som en lillebror! Og hvis vi skal have nummer tre kan jeg faktisk ikke forestille mig noget finere end tre drenge, der skal følge hinanden gennem livet. Det handler nemlig om alt andet end køn!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg har to dejlige drenge! Jeg har altid håbet, at jeg ville få drenge og blev så glad, da min mand konstaterede, at der var en tissemand, selvom jordemoder lige havde udbrudt: “Sikke en sød pige” (vi kendte ikke kønnet første gang og han kom ud med meget langt sort hår, så hun blev vist bare grebet at stemninge;) )
  Da jeg blev gravid anden gang fik vi kønnet at vide. Jeg har en god veninde som havde fået en dreng nogenlunde samtidig som mig og vi blev sjovt nok gravide stortset samtidig med nr 2 også. Da vi hver især kunne afsløre kønnet på babyerne i vores maver bed jeg mærke i forskellen i folks reaktioner og kommentarer. Hun ventede en pige; jeg endnu en dreng.

  Jeg fik en masse tillykke lykønskninger, hvor imod hun udover tillykke fik at vide “nej hvor fedt, en af hver” eller “Sådan, hvor er i heldige”.
  Der var sjovt nok ingen som skrev lignende om det at få to drenge, tiltrods for at jeg aldrig har lagt skjul på, at jeg håbede at få drengebørn.
  Det virker som om det mest rigtigt at få en af hver.

  Jeg er heldigvis ligeglad og lykkelig over min lille perfekte familie <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Hvor er det altså vildt med så mange forskelle, der er i folks kommentarer, når man venter hhv samme som forskelligt køn fra det/de børn man allerede har! Du har helt ret: det er som om, det er ‘rigtigst’ at have en af hver. (Og hvis man får mere end to børn er der også en kombination af vantro og løftede øjenbryn og ‘wow, det bliver vildt’ at høre på…)

   Hvor er det i øvrigt skønt at høre en sige (eller skrive) højt, at de har en præference med køn. Det er også et ret stort tabu. Jeg har altid haft svært ved at forestille mig at have andet end piger. Og selvom man har det sådan eller som du har haft det, så betyder det jo ikke at man ville elske et barn af et andet køn mindre <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VIND: Dukkestrik af den fineste slags