Status på ugen som græsenke, fødselsdagsplaner og det løse

VIND: Dukkestrik af den fineste slags

[ KONKURRENCE – præmien er sponsoreret af PetiteKnit ]

Dygtige Mette Okkels, der er kvinden bag PetiteKnit, udgav for et par uger siden et helt hæfte med dukkestrik, der passer til Así-dukker i længde 46 cm og givetvis også til andre babydukker i nogenlunde samme dimensioner. Det er nogle af de skønneste af hendes baby/børne-opskrifter, der er konverteret til dukkestørrelse. Så kan dukkebarn og dukkemor eller -far matche. Jeg er vild med det! Dukkestrik købes samlet enten som PDF eller – som jeg gjorde – et hæfte trykt på en lækker papirkvalitet, som er en fornøjelse at bladre i.

28959440_10160161128145375_3027441156104388608_n

Mette sendte et ekstra hæfte med til at udlodde i en konkurrence, så nu er der en af jer, der kan vinde Dukkestrik og komme igang med at rydde ud i restegarn-lageret derhjemme. Der er skrevet præcise vægtangivelser på al strikken, og det er kun en enkelt eller to opskrifter, der bruger en smule mere end 50 g garn. Jeg strikkede kjolen af lidt under et nøgle Tusindfryd Engleuld, hvor angivelsen var 67 g af et andet garn. De fleste skal man ikke engang bruge et helt nøgle til og nogle kan strikkes af bare et halvt. I vanlig PetiteKnit-stil er opskrifterne velskrevne og brugervenlige og der er noget til både begynderen og den mere øvede strikker. Jeg har bestemt planer om at få lavet det hele til pigernes dukker, og det går ret stærkt i str. lillebitte, så det er slet ikke urealistisk at strikke 11 opskrifter inden for ret kort tid. Det er så hyggeligt og motiverende at strikke et lille projekt mellem eller midt i større strikkerier. Der er endda flere af opskrifterne, der kan bruges til enten lidt tidligt fødte babyer – eller babyer født til termin, men som ikke er de største af slagsen. Den slags babyer, jeg for eksempel plejer at producere 😉

Vil du vinde Dukkestrik? Så læg en kommentar herunder, hvor du skriver, hvilken af Mettes opskrifter, der er din personlige favorit <3 (Hvis du ikke lige kan din yndlings-PetiteKnit i hovedet, så kan du se hele udvalget HER) Jeg trækker en vinder om en uge.

28783295_10160161128135375_1072682006459973632_n

29025746_10160161128140375_8855682124322177024_n^^ Así-dukken er model Leonora, som E fik i fødselsdagsgave, da hun fyldte to. Det er, efter min mening, en af de smukkeste babydukker, der findes, og jeg synes bestemt at kvalitet og pris følges ad. Jeg har strikket Ankers Cardigan i en rest Cotton Merino fra Drops, Karlas Kjole i under et nøgle Tusindfryd Engleuld og Karens Kyse i en lille rest Mandarin Petit fra Sandnes (så lille en rest, at der bare var en meter tilbage, da jeg lukkede sidste maske og skulle til at sy kanten fast. Den slags garn-gambling er scary stuff for strikkedamer. Jeg siger det bare!) Det syede dukketøj er tilpasninger af dukkeopskrifter fra 1940’erne og 1950’erne, jeg har arvet fra min mormor og de smukke maskemarkører er købt hos Karen Marie Dehn her. Der er vist ikke nogen på lager, men måske hun stadig laver dem på bestilling. Saksen er fra Tchibo og ble-omslaget i kernelæder fra @lillesvendkbh rummer på fineste vis alle mine rundpinde.

40 kommentarer

 • Tina

  Hvor er det bare smukt og fint:-)
  Det sæt jeg synes vil passe til min datters yndlingsdukke er:
  Sættet i den karrygulefarve med hue, nederdel og striktrøje og så et par små sko til:-)
  Det ville være så sødt.
  Rigtig god weekend ønskes!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, vanskelig å velge men må si at Lilllebrors romper er min favoritt og det plagget fra PetiteKnit jeg har strikket mest!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Dem gad jeg godt sætte mormor i gang med! Min favorit er Ankers jakke eller Dagmars kjole.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dyveke Noack

  Det ser så fint ud Stine! Jeg er vild med Carls Cardigan – den ville også være fin til mine børns dukker 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg ville elske at strikke det til dukkerne herhjemme. Til mine egne børn har jeg været rigtig glad for Ankers Trøje – jeg har en pige og en dreng, så det giver rig mulighed for at variere i farverne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg er vild med BEGYNDERJAKKEN, da det er nemt og derfor giver blod på tanden til mere, og samtidig er den bare super flot! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Hej, jeg ville elske at skulle strikke dukketøj. Er selv i gang med Vesterhavssættet fra @petitknit 😊 men drømmer også om Ballonjakken, Ingendikkedarer sweateren ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisabeth

  Det hele er jo fint 😍 Men min favorit må være Karlas Kjole ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thea

  Årh, ville elske at vinde… Det er så fine opskrifter 😍
  Er selv helt vild med Anchers heldragt ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Ville elske at skulle strikke dukketøjet 😊Er lige nu i gang med Vesterhavssættet fra @petitknit – men drømmer også om at få strikket Ballonjakken og Ingendikkedarer sweateren

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Diana

  Ihhh er helt vild med det nye hæfte med dukketøj, så krydset fingre for at blive den heldige. Jeg synes det er lidt svært at vælge én favoritopskrift det kunne være Annas sommercardigan eller romberne (både lillesøster og lillebror)… 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Årh det ville jeg gerne vinde! Har luret så meget på det hæfte men har ikke fået købt det endnu, for pigerne skal først have Así-dukker til jul.. nå ja og så har jeg 21 Petiteknit opskrifter i mit lille bibliotek herhjemme, så jeg har en hel del at vælge af. Tror favoritten er ingen Dikkedarer, den slår jeg snart masker op til min tredje af. Og så bliver pigerne nødt til at have en Karlas kjole senere på året.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine Plougheld Hansen

  Den vil jeg elske at vinde, jeg er vild med Ankers kjole

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Uh det er så fint det dukketøj. Er helt vild med lillesøsters Romper til baby og mon ikke min datter ville elske den til sin dukke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Min farvorit fra Petitknit er nok Rigmors sommerbluse, men jeg har lige købt Dagmars bluse, og jeg tror, den kan blive en ny farvorit. Ellers har jeg lidt kig på om Noras nederdel skal blive næste køb, for den er virkelig også fin.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Ville elske at vinde dette hæfte og sætte en produktion i gang til min datters dukke. Ankers cardigan skulle være det første projekt 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Jeg er så vild med Mettes strikkeopskrifter og har i min 2 årige strikkekarriere været igennem ca 10 af opskrifterne – flere af dem flere gange. Min favorit er Willums selebukser (med korte ben) eller ingen dikkedarer cardigan eller lillebrors romber elker Rigmors bluse eller bamsesweateren eller en af de andre 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Det er så fint, jeg har kigget på hæftet et par gange nu, og ikke fået trykket bestil endnu, så nu prøver jeg lykken her. Jeg synes hele petiteknits univers er flot, der er ikke noget, jeg ville sige nej til. Til min pige er vi (læs min mormor) igang mer en Dagmars bluse, den er en favorit, og til min dreng er favoritten Ankers blusen, som jeg også har planer om at få strikket til lillesøsteren. Børnene ville elske at matche tøj med dukkerne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg har efterhånden strikket alle opskrifterne fra Petite knit til min lille E herhjemme – der ligger en Leonora dukke i skabet og venter på at hun bliver lidt større – og jeg vil elske at klæde dukken ligeså fint som min lille datter. Yndlingsopskriften må være Dagmars bluse som jeg netop har færdiggjort endnu en af – denne gang i bomuld til det (forhåbentlige) snarlige forår <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Inge

  Hæftet vil falde på et tørt sted👍Jeg har efterhånden så mange garn rester og mine 3 pige børnebørn har alle dukker der trænger til moderigtig og nutidigt tøj
  Fx Elinors Blebukser, Ankers sweater mm! Så håbet er grønt !!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sissel

  Åhhh hvor fint. Noras Nederdel er så fin som lille -også som lille. Den står også højt på min datters ønskeseddel -så det kunne være hyggeligt at strikke den i to versioner en stor og en lille.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Min datter går konstant i sine Dagmarbluser, så den er min favorit (både til barn og dukke)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Her er det min mor der strikker til os og favoritten er Annas sommercardigan. Mor går snart på pension og har lovet at det derfor ikke kun er børnebørn, men også dukker der kan bestille strik, så hæftet ville komme meget belejligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Petite Knit laver så mange fine opskrifter. Men mine favoritter er Dagmars bluse og Annas sommercardigan. Jeg ville elske at strikke hendes dukketøj til både dukkemor og dukkefar herhjemme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Maria

  Min favorit til min datter er Karlas kjole, til min søn er det Ankers trøje. Sidst men ikke mindst ligger Ingen dikkedarer sweater mønstret allerede klar til at blive strikket som egostrik. Jeg ville elske at strikke matchende sæt til min datters og søns dukker.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth

  Jeg syntes både ankers trøje og no frills er også et sikkert hit 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cæcilie

  Dagmars bluse er så fin, og har jeg strikket til min datter 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Begynderjakken er i al sin simpelthed min favorit. Jeg er garvet strikker, men det er rart at have et nemt projekt, hvor resultatet bare bliver godt hver gang. Det er også en opskrift, som er taknemmelig ift. valg af andre garntyper og strikkefastheder, så det er godt til at få ryddet lidt op i resterne:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Ankers i de forskellige varianter. Har efterhånden fået strikket en variant til det meste af familien.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen A

  Min favorit er ankers trøje, elsker at den er helt klassiske. Vil gerne prøve at strikke den til dukkerne også

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Begynderjakken

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • SofieW

  Min første petiteknit opskrift var begynderjakken,og også første gang, jeg strikkede lange ærmer. den har jeg en kæmpe svaghed for. Siden har jeg strikket ankers kjole, som jeg elsker og lige nu er jeg i gang med Rigmors sommerbluse. Det er svært at vælge! Mit næste projekt er Annas sommercardigan. Jeg drømmer om at turde strikke til mig selv. Jeg tror, at Ankers kjole er min favorit indtil videre – og krydser fingre for det meget meget fine dukkehæfte, som jeg har sukket over mange gange bag skærmen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Jeg er netop gået i gang med Rigmors sommerbluse som var den første jeg kastede min kærlighed på. Siden er der blevet føjet en del flere til listen 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina Baggers Boateng

  Carls cardigan, sikken skøn dukke og lækkert tøj <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Min pt ynglingsopskrift er Ankers trøje, men har dog planer om snarligt at kaste mig over Karlas kjole

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine K

  Jeg tror min favorit er Karlas kjole – men det er svært at vælge 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine229

  Kontrastgenseren er bare så flot…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg elsker Ellinors blebukser. Jeg har selv en Ellinor, og det kunne være så hyggeligt, hvis jeg kunne strikke Ellinors blebukser til hendes dukker 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ceciliepower

  Jeg vil så gerne vinde den her bog så jeg kan producere nyt dukketøj til min mors dagplejebørns dukker! Min yndlingsopskrift fra Petite Knit må være Ankers heldragt som jeg glæder mig så meget til at strikke til min kusines Valdemar som kommer til verden i juli <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette W.

  I ren ego-stil er det Ingen Dikkedarer-sweateren, som står øverst på min favoritliste

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Status på ugen som græsenke, fødselsdagsplaner og det løse