CIFF Kids - K's favoritter

Mini-Frida Kahlo og storesøster in spe

Efter en hel uge med ‘skold-potter’ var E klar til dagpleje i mandags, og dermed også helt klar til fastelavnsfest med sine mini-venner.

Som jeg skrev tidligere, så var hendes kostume et greb i udklædnings-kufferten kombineret med lidt fra klædeskabet og min makeup-holder. Easy peasy, men virkeligt nuttet. Der er ingen, der kan rocke et unibrow som en to-årig, hvis du spørger mig.

Skjorten er en gammel sag fra Zara Kids, der er arvet fra K, mens nederdelen har 30 år på bagen. Den hører til det Rødhætte-kostume, min mor syede til mig i 1988. Brynet er tegnet op med øjenbryns-pen (hvad ellers!) og hun var vild med looket, min lille pige – der slet ikke er så lille længere.

28168585_10160072105295375_518688893880066227_n

Om slet ikke så mange måneder bliver hun med et slag meget større i sammenligningen med en nyfødt, men allerede nu overraskes og forundres vi dagligt over spændvidden i hendes leg, hendes sprog og hendes ageren i og med sin verden. Vi aner tegnene på en gryende ‘threenager’ med armene over kors, vredt blik og tramp i gulvet, og vi ser samtidig, hvordan pigerne kan sidde side om side i en fælles leg, med fælles regler.

Hun glæder sig. Helt vildt. Hun er naturligvis ikke på samme måde som sin storesøster klar over konsekvenserne ved en baby og hvad det indebærer at have et nyt lille væsen i familien. Men hun ved godt, hvad det vil sige at være storesøster. Hun ved, at så kan og må man en masse. Hun ved, at storesøstre laver sjov og fortæller historier og finder på lege. De læser bøger med en, hjælper en hvis mor og far er midt i noget andet og er i det hele taget nogle ret fantastiske mennesker.

K skulle bruge nogen tid på at cementere sin identitet som sig selv, før hun tog storesøster-navnet på sig. Finde ud af, hvad det betød og hvordan hun kunne indlemme det i sin væren uden at give køb på, hvem hun ellers er. Hun har ikke set sig tilbage siden. E er gået all in allerede. Udtrykket i hendes ansigt forleden, da baby gav et puf, mens hun lå med øret helt nede ved min runde mave og sang godmorgensang, var ubetaleligt. Overraskelse, glæde og ømhed blandet sammen på den fineste måde.

Min absolutte yndlingsting ved at være gravid har altid været at mærke livet indefra. Omsorgen for babyen fra de kommende storesøstre kommer ind på en meget flot andenplads.

 

2 kommentarer

 • Signe Op.

  Ej, stort tillykke! Og så fine og søde storesøstre, baby er begavet med allerede – simpelthen så sødt 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   <3 Tak, jeg er også ret vild med både graviditet og storesøster-typerne

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CIFF Kids - K's favoritter