Sart mor?

To børn – ingen bil? Intet problem!

[ ANNONCE – samarbejde med Jollyroom ]

Det er snart et år siden, vores sølvræv af en bil afgik ved døden efter lang og tro tjeneste. Det er som regel ikke det store problem for os, fordi infrastrukturen er ret god i København, begge vores forældres hjem er på Intercity-linjen og vi kan komme til job på cykel hver især. Pigernes institutioner og dagligdagens indkøbsmuligheder er tæt på.

Men igennem det sidste år har vi også manglet en bil. Jeg elsker konceptet med de elektriske bybiler, der kan lånes, men de kommer ikke med sæder til to børn, og det er immervæk noget af et udstyrsstykke at slæbe to barnesæder med sig rundt omkring. Vi har heldigvis gode venner, der har biler som vi gerne må låne, hvis de er ledige. Der er dog begrænsninger for vores bevægelsesfrihed. Ikke mindst fordi K efterhånden er for stor og tung til cykelsædet – men endnu ikke stor eller trakfiksikker nok til lange cykeldistancer i en trafikeret by. Vi øver os naturligvis, men der kommer til at gå en rum tid inden hun kan cykle med os tværs gennem byen.

Ikke mindst i december, hvor lille E var indlagt på hospitalet, var det ret kritisk ikke at have egen bil, og selvom vi lånte og fik kørselsmuligheder, så var det en yderligere stressfaktor. Offentlig transport kan være noget omstændeligt (og dyrt!) og kan faktisk tage længere tid end en cykeltur, hvis man er uheldig. Vi har flere gange overvejet at købe en cykelvogn, løbevogn eller lignende. En decideret Christianiacykel har også været med i debatpuljen, men vi er egentlig mere fans af den fleksible løsning, der giver os almindelige cykler med mulighed for at transportere end mindre flok børn.

Derfor sprang jeg ret hurtigt på, da jeg blev tilbudt at teste og anmelde cykelvognen fra North 13.5 for Jollyroom. Vi har valgt udgaven med flest muligheder – cykelvogn, gåvogn og løbevogn.

19598711_10158922042390375_4989310377542836118_n

Jonas bandede noget over samlevejledningen, da han stod i regnen i mandags, men samlet blev den, og vi har indtil videre testet cykeldelen en god håndfuld gange. Den kører rigtig fint og er overraskende nem at manøvrere i bybilledet – og bedst af alt: pigerne ELSKER den! De er helt vilde med konceptet og elsker at sidde ved siden af hinanden, mens vi kører afsted. For eksempel var den intet mindre end genial i eftermiddags, hvor jeg skulle hente en glad, men træt K efter et besøg i Cirkus Summarum med sin moster og onkel – og var nødt til at have E med også, fordi Jonas havde travlt med at få vores kasser og bokse ind på et lagerrum. Jo, vi kunne godt have gået, men hun var helt flad og trængte i den grad til bare at sidde og koble af.

19657322_10158922042470375_8102215498321606693_n

I morgen har vi lovet pigerne en løbetur – og jeg har ikke løbet sammen med Jonas siden jeg var gravid med E, så jeg glæder mig også til at afprøve løbefunktionen og få mulighed for at genoptage noget, vi gjorde en del i engang.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sart mor?