Olivengrene og genfundet strikkemojo

Ingen Dikkedarer – et stort egoprojekt

Jeg løftede sløret en smule for mit store egoprojekt i sidste blogindlæg, og nu er der nogenlunde nok masker løbet over pindene til at det giver mening at tage lidt billeder af processen.

Jeg har (som nok en hel del derude i strikkeland!) kastet mig over Mettes Ingen Dikkedarer cardigan, der er mindst ligeså enkel, brugbar og fin som sin ‘søster’, sweateren, som jeg har strikket to eksemplarer af indtil videre. Bortset fra, at vrangmasker aldrig bliver mine yndlinge, så er jeg næsten endnu mere begejstret for cardiganen end sweateren. Det siger ikke så lidt. Det er også altid fint at lære noget nyt, og dette er mit første forsøg med Provisorial Cast On (jeg har indsat et videolink nederst i indlægget, hvis du heller ikke vidste, hvad det var). Jeg kan rigtig godt lide den enkle raglan, det brede ribstykke langs kanten og den fine afslutning langs dette. Jeg kan også godt lide de skjulte lommer, men jeg mangler lige en 30-40 centimeter før jeg når så langt!

Det er ikke et vanskeligt strikketøj (når man lige har luret den alternative opslagning, strikket nakkens og skuldrenes rib og samlet maskerne op for at komme igang med selve cardiganen), men det er også ok. Jeg kan faktisk rigtig godt lide tv-strik. Det er så afslappende og afstressende, og netop for ikke at gå kold i 90 cm tv-strik plus ærmer, har jeg et par småprojekter i tankerne som afveksling. Lidt til dukker, lidt til babyer, lidt til børn.

Jeg har valgt kombinationen af Arwetta fra Filcolana (farvekode: 203/Camel) og Kid Silk fra Drops (farvekode: 20/Lys beige), og ja. Der er syntetisk materiale i Arwettaen, men så undgår jeg at cardiganen bliver for tung og trækker, når nu den skal være så lang og på relativt små pinde arbejdets størrelse taget i betragtning (pind 4).

dsc_0728 dsc_0729 dsc_0731

So far, so good. Planen er at strikke ærmerne, når jeg har strikket disse garnruller op, så jeg ikke ender med at have ærmerne som sidste del. Det er trods alt min hadeopgave i ethvert strikketøj…

Hvis du har lyst til at lære en ny teknik, så er der en enkel tutorial til Provisorial Cast On lige her:

4 kommentarer

 • Kiki

  Må jeg spørge til din halskant? Hvordan samler du masker op for at få sådan en pæn overgang?
  Synes ikke jeg kan finde videoer der beskriver en metode, hvor det bliver så pænt som på din. Den er superflot!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Tak! Hmm, jeg gør egentlig bare som min mor har lært mig. Jeg samler en maske op i hver maske, og det plejer at fungere meget godt. Som regel bruger jeg en hæklenål til opsamlingen og overfører så til strikkepind bagefter.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte

  Halskant??
  Jeg forsøger at følge opskriften..på cardigan.
  Bliver der så 2 ens kanter på ribben?
  Jeg får en fin kædekant og så en “knudret kant”
  Det er vel ikke meningen?Vil du beskrive, hvordan du får 2 fine lænkekanter, så maskeopsamlingen bliver fin? mange tak

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Oh, jeg fulgte også bare opskriften – men jeg vil anbefale dig at kigge forbi Mettes (petiteknit) egen site og blog. Hun har en masse gode råd og linker også til nogle youtube-videoer der viser de forskellige teknikker. God vind med cardiganen. Det er et stort projekt men bliver så fint

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Olivengrene og genfundet strikkemojo