Dukkemor og dukkestrik

VIND: Billetter til byens bedste burgers, is og en hyggelig ØKODAG

[ ANNONCE – KONKURRENCE ]

… hvis du bare gerne vil vide, hvordan du deltager i konkurrencen om fire billetter til en hyggelig og lækker ØKODAG på søndag, så scroll ned til under billedet. Hvis du gerne vil læse lidt om, hvad min holdning til at spise kød er og hvor min yndlings-take away kommer fra, så læs med bare videre.

Vi kan ret godt lide kød herhjemme. Vi kan også ret godt lide dyr. Derfor går vi op i, at det kød vi spiser, kommer fra dyr, der har haft det ordentligt. Økologisk, hvis muligt. Friland som minimum. Jeg synes som udgangspunkt ikke, det er synd for dyr, at vi spiser dem. Jeg synes til gengæld, at vi har et ansvar for at behandle dem ordentligt. Som producenter, naturligvis, men absolut også som forbrugere. Og ja. Økologisk kød er dyrere. Men hvem siger egentlig, at man behøver at spise kød hver dag? Måske er det bedre for både miljø og dyr at tilvælge det gode kød lidt færre dage og spise lidt billigere, plantebaseret kost lidt flere. Det øver vi os i al fald på herhjemme.

Det er relativt let at tilvælge økologisk eller frilands-kød, når man selv handler. Det er sværere at vide, hvor maden kommer fra, når man spiser ude eller henter take away. Et af vores absolutte yndlings-take away-steder er Cock’s & Cows (hvilket den opmærksomme Instagram-følger givetvis har luret inde på min Story). 9 ud af 10 gange er det vores valg, når Jonas og jeg trænger til noget forkælelseslækkert at spise efter pigerne er puttet, og de har faktisk også en god og børnevenlig burger og nogle virkeligt gode drinks milkshakes. Derfor er jeg rigtig glad for, at Cock’s & Cows målrettet arbejder på at gøre deres forretning bæredygtig. Kødet er endnu ikke økologisk, men det er et mål, og indtil videre er det frilandskød. Det er en proces at finde det helt rigtige produkt, når man ikke vil gå på kompromis med smagen – og bl.a. har det taget dem et helt år at finde de rigtige økologiske kartofler. Sukker- og vandindhold i øko-kartofler er nemlig lidt anderledes end i kartofler dyrket med konventionelle metoder og det betyder noget for sprødheden i pommes friterne. Alle deres øvrige grøntsager er også økologiske, leveret af Aarstiderne, og de fleste desserter kan man også spise med den økologiske samvittighed i orden. Deres is kommer nemlig fra Hansen Is.

Vi lærer pigerne, at kød kommer fra dyr – men det kan godt være ret abstrakt, når man bor midt på stenbroen og kød er noget, der kommer fra køledisken eller slagteren. Derfor er den årlige ØKODAG et rigtig fint tiltag, og vi har været med før og set forårskåde øko-køer springe og danse af glæde over at komme på græs.

På søndag d. 23.4. er det igen ØKODAG og rundt omkring på rigtig mange øko-gårde i hele Danmark åbner de dørene og inviterer inden for til en hyggelig dag. 
dsc_0020

KONKURRENCEN

I år er Cock’s & Cows også en del af arrangementet, og de har arrangeret en tur til Stensbølgård (hvor vi var for et par år siden) og efterfølgende til Hansen Flødeis’ isfabrik. Transport, snacks, is og burger er inkluderet. Prisen er 100 DKK for voksne og 50 DKK for børn under 13 – men du kan også deltage i konkurrencen her og vinde 4 billetter til dig og familien til en hyggelig og lækker ØKODAG. OBS: Du skal kunne køre med bussen fra Ravnsborggade på Nørrebro på søndag for at deltage i konkurrencen, men derudover er der ingen krav.

For at deltage skal du smide en kommentar her og fortælle, hvad din yndlingsting fra Cock’s & Cows er – eller hvad du helst vil smage! Du kan se menuen her

Jeg trækker en vinder fredag.

dsc_0017

Læs hele dagens program her – og find mere information om ØKODAG her

16 kommentarer

 • Maja

  Nice, det lyder som en hyggelig dag. Jeg har ikke været på C&C i 100 år, hvilket er en stor fejl – jeg er helt vild med deres milkshakes. Jeg kan simpelthen ikke vælge hvilken slags der er min yndlings, alle jeg har smagt har været gode 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Ih, en god konkurrence👏👏👏 min favorit er helt klart deres chokolademilkshakes – de fåes ikke bedre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Jeg spiser faktisk ikke selv kød, så jeg vil gerne sætte tænderne i en af de lækre vege-burgere, fx the treehugger. Mine børn må spise al det kød de har lyst til (selvom den ældste på 5 år ofte siger st hun spiser vegetar, lige med undtagelse af boller i karry, kødsovs og italiensk skinke) – men jeg synes det er vigtig med kød fra dyr der har haft det bedst muligt. Derfor går jeg også efter øko-kød og efter at fortælle hvorfra det vi spiser kommer fra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Helt sikkert vegetarburger og milkshake , det eneste sted jeg drikker milkshake og spiser burger i byen :)!! Muums

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Morten C

  Klart Governator 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Inge

  Twister fries ! Kan spises i dag, i morgen og altid 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Mmmmmmm…. EnCrispy Gustavo 😋😋😋😋
  Vi kunne herhjemme godt blive bedre til vegetar alternativer for er SÅ enig med dig i at vi skal behandle dyrene ordentligt – det må også være sundere for alle!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tea

  Mmhhhhh, onion Jack! Med en hvilken som helst af deres milkshakes til 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Hovej

  Vi har aldrig været på Cocks & Cows før, hvilket jeg da godt kan se nu er en kæmpe fejl for det er da lige noget for vores familie 🙂 jeg tror at jeg ville gå efter en The Governator med en lækker milkshake til 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Helt sikkert en the new yorker ! Mums det ser lækkert ud🍔🍔🍔

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Ej hvor kunne det være lækkeret! Jeg ville helt klart vælge The New Yorker og til dessert Caramel Popguns 👏

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julia

  Jeg har endnu ikke besøgt stedet, men har hørt så meget godt om deres fritter, så dem ville jeg elske at prøve!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte N. P.

  Jeg vil helt klart vælge en onion Jack og en milkshake 🙂
  Min søn (og hans forældre) vil elske at komme med på den tur 🙂 så jeg håber vi er heldige 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva Sørensen

  Åh hvir ville ungerne blive lykkelige for sådan en tur <3 og jeg ville elske at sætte tænderne i en Governator, med Twister Fries til,og en af de fantastiske milk shakes 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Ville gerne prøve deres cheese n smoke med fritter og forkæle familien med en hyggelig søndag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hvor lyder det som en hyggelig dag – jeg har faktisk aldrig selv været med til øko-dag, men hørt meget godt om det.
  På samme vis, har jeg heller ikke været på C&C, men det er på listen over steder, min mand og jeg mangler at besøge.
  Alle deres burgere lyder lækre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dukkemor og dukkestrik