Hjemme

Dukkemor og dukkestrik

Lillesøster er en lille dukkemor. Hun nusser om sit dukkebarn. Skifter ble (eller… hun beder ret insisterende om at nogen gør det for hende!), putter i den lille dukkeseng, hun fik i julegave. Mader og krammer sin baby.

Jeg er nødt til at undertrykke trangen til straks at fylde hjemmet med dukke-legesager, for lige nu behøver hun strengt taget ikke mere end hun har. Det er lidt svært, når nu hun er så pokkers sød i sin leg (og fordi Bean aldrig har gidet dukker)

Ikke desto mindre var det intet mindre end hjertevarmende hyggeligt at opleve hende køre rundt med sin baby i den lille klapvogn, farmor havde medbragt til påskeferien og som boede i vores feriehus. Jeg overvejer seriøst om hun skulle have en lille, smuk barnevogn til sin dukke i fødselsdagsgave. En stol til dukken, måske. Indtil videre er jeg inspireret af dygtige Ingvild på Instagram, der laver det fineste dukketøj, og en af dagene i påsken strikkede jeg en lillebitte cardigan af restgarn. En miniature af Lillesøsters egen.  
dukke-1

Opskriften er Annas Sommercardigan fra dygtige Mette, og den kan findes her. Den er strikket i Manderin Petit fra Sandnes Garn, og det har så lang løbelængde, at jeg kun har brugt to nøgler på Lillesøsters cardigan. Det er en god pris for en trøje, hvis man tæller den slags med. Jeg nedskalerede opskriften og lavede små justeringer og prøvede løbende på dukken undervejs. Det tog virkelig ingen tid at blive færdig, og jeg glæder mig sådan til at få vasket begge dele og give dem til Lillesøster. Dukkestrik er en ret fin måde at få brugt restegarn på – og noget, jeg har tænkt mig at gøre det lidt mere i, så jeg undgår at have både halve og kvarte nøgler garn liggende til ingen verdens nytte. Også fordi det er virkelig hyggeligt.

dukke-2

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemme