En hilsen fra fortiden - og noget om de spor, vi sætter i andres liv

Strikkelisten

Ikke så snart et projekt er ved at nærme sig sin afslutning, er jeg i tankerne videre til det næste. I al fald når det gælder strikkerier. (Hvorfor er det i øvrigt, at det sidste ærme eller en krave altid synes at tage tusind gange længere tid end resten af strikketøjet?)

Fordi det er så frygteligt nemt og farligt fristende at købe sig fattig i bløde garner og smukke strikkeopskrifter, har jeg indført en strikkeliste. Også fordi jeg efterhånden har strikket mig ind på ‘min’ stil. Ved, hvad jeg synes er smukt og hvad jeg kan og kan overkomme. For nogle måneder siden shoppede jeg garn til efteråret. Farver og kvaliteter, jeg vidste, jeg ville lave lune sager af til pigerne. Mængder, som passer med str. 12-18 måneder eller 4-5 år. Siden har jeg kigget mine opskrifter igennem, luret på Instagram hos de dygtige strikkedamer, jeg følger her og på mine yndlings-strikkeshops. Handlet lidt nye opskrifter, som fik det til at krible i strikkefingrene med det samme. Afholdt mig fra at købe en opskrift, der er mere end flot – men som jeg ALDRIG får min kjole-fikserede 4,5-årige i. Og det er den trods alt for stort et projekt til. Forelsket mig i en boblejakke, som MÅ på listen. Måske som en sommerjakke til Bean?

Jeg har en lille notesbog, som jeg skriver kommende projekter ned i. Den står i strikkekurven, hvor der lige præcis er plads til halvandet igangværende projekt. Derudover skriver jeg ideer til ændringer af strikkerier – måske skal blebukserne have bobler eller popcorn næste gang? Måske en flæsenumse? Jeg skriver ned for inspirationens skyld, for ikke at glemme, men absolut også for at holde mig selv i ørerne. Og ikke shoppe mere end der er en bare nogenlunde realistisk chance for at jeg faktisk får strikket…

På den aktuelle liste er der lune sokker, fine bluser, gode basisvarer og lidt fremtidsdrømme. Også om det fineste ego-strik.

dsc_0852 dsc_0853

Kender I det, at nogle opskrifter strikker man en enkelt gang – fordi de viser sig at være for komplicerede eller opskriften er irriterende på en eller anden måde. Fordi de tager for lang tid. Har en lidt sær pasform? Heldigvis er der også opskrifter, der bliver favoritter. En ting, der dukker op på min strikkeliste igen og igen, er Dansekjolen. Jeg er lige blevet færdig med en tunika-version til Lillesøster. Den er bare så fantastisk fin. Året rundt. Popcorngenseren skal jeg også lave flere af. Og Veras cardigan er både skøn, nem og hurtig at strikke. Den er der også allerede blevet et par stykker af.

4 kommentarer

 • Moster Mette

  Står “puder og pandebånd” til verdens mest awesome moster på den næste side i bogen? 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   HAHAHA! Gud ja, jeg har jo faktisk lovet at lave de dér puder. Kan du ikke lige finde opskriften eller et billede og sende mig en mail med det?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Csthyssen

  Det er en god idé med sådan en liste! Jeg har skrevet min ned på telefonen, samt hvilket garn jeg skal bruge til hvad, så jeg kan tjekke efter når nu jeg igen-igen er ved at forkøbe mig i garn. Har i øvrigt også en liste liggende på telefonen med hvilke størrelser og typer af pinde jeg har derhjemme – klog af skade, efter engang at have købt tre sæt jumperpinde i str 3 ved en fejl, som så kunne komme hjem til det sæt jeg havde i forvejen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det er også smart. HAHA – jeg kender godt det med pindene. Jeg har til gengæld oplevet at bestille str 2,5 og få leveret str. 2. Og dem er det skisme sjældent jeg bruger. Men faktisk er det igangværende projekt et der skal afsluttes med en kant på pind 2, og så er det jo meget godt at have.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En hilsen fra fortiden - og noget om de spor, vi sætter i andres liv