The sisterhood of motherhood

Strikkerier og strikke-inspiration

PÅ FORESPØRGSEL: Den (gratis) opskrift på blebukserne findes HER – jeg har tilføjet boblemønster fra Little Vintage Knits boblekyse

Jeg letter lige stemningen lidt her på bloggen efter et par dage med brokkerier og ondt-af-mig-selv. For alles skyld. Også min!

Hvis du følger med på Instagram (@ostfronten), så er det næppe nogen overraskelse, at jeg er blevet bidt af en gal strikkepind. Et tu, Brute? Ja. Også jeg. Det er ikke first mover-agtigt eller originalt, men det er jeg sådan set ret ligeglad med. For det er noget så hyggeligt at sidde med blødt garn og høre pindene klirre. Nåja, og se resultaterne komme nogenlunde hurtigt. Babytøj er et godt sted at starte, når man skal strikke. Det er ret små projekter uanset, hvad man kaster sig over, når det er til mennesker på 50-70 cm. Og så larmer og fylder det markant mindre end projekter ved symaskinen.

Jeg er vokset op med en mor, der altid har været flittig med både strikkepinde og ved symaskinen (og faktisk er det hendes snart 45 år gamle Pfaff, jeg har arvet. Den vejer omkring 147 kg, men kører upåklageligt). Jeg har strikket på må og få i flere omgange – også inden det blev hipt. Nogle gange med flere års mellemrum og sådan i det hele taget lidt halvhjertet. Men inden for det sidste 3/4 år er der altså sket noget. Dels har jeg fundet ud af, at det bliver meget sjovere at strikke, når man kaster sig ud i noget, der ikke ‘bare’ er retstrik eller glatstrik og ligeud. Dels er der SÅ mange skønne opskrifter derude, at man næsten ikke kan vælge.

Det er faktisk slet ikke så vanskeligt at komme igang (men pas på! Bliver du hooked som jeg, så kan det let blive en bekostelig affære. Lækkert garn, flere størrelser pinde, maskemarkører, strikkemøller til snore og opskrifter…) og du kan finde gode begynderguides på bl.a. Drops hjemmesider, der også har video-tutorials til det meste.

Man skal ikke have strikket meget eller længe, før man kan sætte sit eget præg på en opskrift. Jeg blev færdig med boblebukserne til lillesøster i sidste uge med udgangspunkt i et boblemønster fra en opskrift og en blebuks fra en anden. De blev så fine og passer lillesøster perfekt nu og de næste måneder.

ostfronten strik^^Et udpluk af det, der er røget af pindene over de sidste par måneder. 

Hvis du også har lyst til at strikke, men ikke ved, hvad du skal kaste dig over først, så er her nogle af mine favoritsteder til at blive inspireret:

Little Edith’s Knit har de mest vidunderlige opskrifter (der i øvrigt er i et let forståeligt sprog, selv for begyndere). Jeg har allerede strikket et par hagesmække og en legedragt derfra, og der er endnu en legedragt i opstartsfasen.

Paelas, der har skønne opskrifter på alt muligt – bl.a. de sødeste udgaver af popcorn-playsuit, som min mor har strikket en af til lillesøster. Jeg tænker hun godt kunne få et par stykker mere af dem!

Ministrikk er bl.a. hvor jeg har købt opskriften på lillesøsters playsuit med lommer. Det er ret enkelt, men der er så fine detaljer. Jeg har også planer om at skulle strikke en dansekjole – måske endda i størrelse Bean! Og så er der en lille ‘It’s not a dress’, som jeg ville elske at se lillesøster i til sommer.

Little Vintage Knits er dygtige Camillas nyeste baby – og når lillesøster for alvor kommer i savlealderen, så skal jeg have købt og strikket flere af hendes fine kraver. Boblehuen fik jeg lov at teststrikke, og den er så fin! Den sidder i øvrigt også virkeligt godt på lillesøsters hoved.

Min strikke-livline (der efter eget udsagn kan ‘tørstrikke’ og dermed er perfekt, hvis en forståelseskrise i en opskrift opstår!) er Anne, der producerer mængder af lækre strikkesager men også har nogle fine opskrifter på Krittewitt

Derudover er der en del gratis opskrifter tilgængelige, hvor eksempelvis Familie Journalen eller Drops har betalt deres designere for opskriften på vegne af alle os andre. Cecilies smukke trekanttæppe har hun også gjort til en gratis opskrift.

PS: Husk lige, at det tager lang tid at designe og udvikle en opskrift. Det fjerner designerens eksistensgrundlag, hvis du kopierer, videresender og deler din opskrift med hele din omgangskreds. Du kan dog fint give opskriften til din mor, hvis det er hende, der sidder med pindene. 

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

4 kommentarer

 • Stine

  Hold nu op, du er produktiv, sikke nogle fine ting ! Herhjemme er strikkeriet nærmest gået i stå – min lille pige sover kun meget korte lure og da de helst foregår på min mave er det begrænset hvad man når.. Hvor har du fundet grundopskriften på blebukserne ? De ser superlækre ud !

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   De er også rigtig lækre! Lige pt er jeg dog også lidt i stå, fordi lillesøster tager korte lure og er lidt brokkeagtig, men en halv time hist og pist er jo også noget. Jeg indsætter link til blebukserne i indlægget 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tilde

  Vil også meget gerne vide hvor den er fra

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The sisterhood of motherhood