Et hurtigt lørdagstip: Olívy

(U)hyggelige spøgelser og børne-vampyrdrinks

Medmindre man bor i en hule i en skov uden adgang til hverken internet eller menneskelig kontakt, så er det næppe gået nogens næser forbi, at det er Halloween-sæson. I Beans gamle børnehave fejrede de Halloween med en eftermiddags-fest hvor forældre var inviterede og børnene var udklædte. I den nye børnehave er der ingen fejring, så derfor har vi (u)hygget lidt herhjemme i stedet. Bean vil nemlig MEGET gerne lave Halloween, og jeg har lovet hende, at hun godt må få sin flagermus-prinsesse-kjole på i børnehave i morgen, hvor det er legetøjsdag.

I morgen, som jo er den ‘rigtige’ Halloween, er der flere butikker her på Østerbro, der har noget uhyggetema, hvis man kommer forbi mellem 17-19, men jeg er alene med pigerne og ved ærligt talt ikke helt om jeg orker. Tippet er dog hermed givet videre til mere overskudsagtige typer end jeg.

I går bagte Bean og jeg små spøgelser og jeg må indrømme, at jeg er helt pjattet med deres vidt forskellige størrelser, faconer og ikke mindst udtryk. De er såre simple: 3 (pastauriserede) æggehvider piskes stive. Tilsæt 1 3/4 dl sukker lidt ad gangen og pisk til massen er sej og blank. Sprøjt ud på bagepapir med en rund tyl og bag ved 100 grader til de er tørret ud. Ca. 1,5 time tager det. Smelt en lille smule mørk chokolade over vandbad og lav et smalt kornet af lidt bagepapir til at sprøjte små øjne på spøgelserne, når de er kølet af. Vupti. En hel flok skønne spøgelser – lige til kagedåsen.

I dag fik vi eftermiddags-uhygge med spøgelser, mini-græskar (det er bare tusch tegnet på mandariner, men effekten er ret fin) og et glas vampyrblod. Jeg så idéen HER og den er lige så fin som den er enkel. Bean er helt vild med drinken og har efterspurgt den til samtlige måltider denne weekend.

Spøgelses-dekorationerne er lavet af et toiletrullerør, en lille hvid serviet, lidt lim og tusch. Lillesøster har kravlet rundt med en af dem det meste af eftermiddagen og sagt ‘UUUUHHHHH’.

Fejrer I Halloween?

dsc_0754 dsc_0755 dsc_0757

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et hurtigt lørdagstip: Olívy