Nostalgi

Halloween i børnehøjde

Det meste af weekenden brugte vi på at forberede en (u)hyggelig Halloweenfest for K og en flok af hendes små veninder. Eftersom jeg var alene hjemme med pigerne, var det efter devicen, at det ikke skulle være for kompliceret, men heldigvis kommer man ret langt med enkle virkemidler. Og en pakke snydespindelvæv!

Det er ikke sidste gang, jeg gør mig i den slags, for det er jo virkeligt sjovt at arbejde med og skaber den helt rigtige stemning. Jeg satte det meste af spindelvævet op lørdag aften, efter jeg havde puttet pigerne – til stor overraskelse og glæde, da de vågnede og så, at edderkopperne havde haft travlt over natten.

Anledningen var egentlig ikke så meget Halloween, som at vi havde lovet K en housewarming-fest, når hendes nye værelse var færdigt. Som det jo blev i sommer. Siden gik tiden, og denne weekend var den sidste rigtige chance for at holde festen inden det hele går op i jul. Heldigvis er Halloween en perfekt anledning til temafester, og der er SÅ mange gode idéer rundt omkring til både uhyggelig mad og drikke, at man kan vælge og vrage ud fra sit eget ambitionsniveau, budget og evner.

Udover spindelvævet (som jeg fandt til 40 kr i Fætter BR) og en pakke sort pap til den horde af små flagermus, K og jeg klippede ud har jeg ikke købt noget ind til dekorationer. Eller, jo. En pakke uhyggelige sugerør fundet i udsalgs-spot-bunken hos Netto, men det er også det.

Der var planlagt fri leg det meste af tiden, men K og jeg havde også fundet på en uhyggelig stopdans, hvor man skulle lave sit mest skræmmende ansigt og krop, når musikken stoppede. Nogle gæster skulle lige tage tilløb til at være med – men til sidst var der 6 piger, der skreg af grin og gjorde deres ypperste for at få mimikken til at være monsterfarlig.

Vi havde inviteret fra 14-16 og derfor skulle der naturligvis være noget at spise og drikke – men ikke et decideret måltid. Vi gentog et par klassikere fra sidste år – økologiske mandariner malet som skræmmende græskar med tusch og en helt særlig vampyr-drink (find den HER), som K er fuldstændig pjattet med. Den ser også ret fin ud, og det var så skægt at se pigerne sammenligne vampyrtænder før og efter de havde drukket den. De havde alle fået lidt længere og spidsere hjørnetænder, tror jeg 😉

Udover mælk og mandariner, serverede vi farlige heksefingre med mandelnegle. Jeg havde lavet en brødversion (der blev til nogle ret vand-i-kroppen-i-uge-39-agtige fingre!), og det krævede en del forklaring og overtalelse før nogen turde give sig i kast med dem. Jeg tror, jeg fortalte mindst fem gange, at det KUN var brød og at der IKKE var ægte knogler i. Så blev de til gengæld også spist alle sammen.

Som afskeds-gave var der monster-popcorn at tage med hjem. Ganske enkelt små plastikposer, jeg havde tegnet uhyggelige ansigter på og fyldt en håndfuld popcorn i, inden jeg bandt snor om poserne og klippede toppen af. Nemt og effektivt. Det skal man ikke kimse ad! Indtil de blev delt ud, stod de på skænken blandt spindelvæv og minigræskar og holdt øje med festlighederne.

23031632_10159516513285375_7822275076807009346_n 23032595_10159516513110375_7241357337784341651_n 22853136_10159516512770375_3183794804535877754_n 22851986_10159516512550375_85772162187510151_n 23031210_10159516512300375_6365822078482716380_n 22852053_10159516511940375_2532228819919197378_n

Jeg faldt desuden over et billede på Pinterest af de sødeste små spøgelseskager, som vi var nødt til at prøve. Og selvom Pinterest af og til kan være den værste veninde du har, når det viser sig, at den dér nuttede enhjørningekage i regnbuefarver bliver et mareridt i virkeligheden, så var disse spøgelser både vellykkede og enkle at lave. Og et kæmpe hit. De er også på repeat-listen.

Brug din yndlingsbrownieopskrift (evt uden nødder, hvis der er allergikere til stede), så mange skumfiduser som der skal være spøgelser (og et par ekstra til at smage undervejs…), flormelis og en lille bitte smule mørk chokolade. Kagen kan med fordel bages dagen i forvejen. Skær den afkølede kage ud i små kvadrater. Lav en rundhåndet skål hvid glasur. Start med at lave den ret tyk, og ‘lim’ en skumfidus fast midt på hver kage. Gør nu glasuren lidt mere flydende og hæld ca en spiseskefuld ud over hver skumfidus. Lad den glide ned (evt med lidt hjælp) over skumfidus og kage så spøgelset får sin dragt på. Når glasuren er størknet smelter du en smule chokolade over vandbad og dyp spidsen af en tandstik i chokoladen – så kan du nemt sætte små øjne på spøgelserne. Voila. Små, søde spøgelser klar til at blive spist.

Jeg ved ikke, om Halloweenfesten bliver en tradition – K vil hellere end gerne gentage successen næste år – men det var i al fald en fornøjelse at forberede og afvikle. Ikke mindst fordi den blev så vel modtaget. Så gør det ikke så meget, at jeg sank ned i sofaen, da Jonas puttede pigerne og først rejste mig igen, da det var min egen sengetid!

2 kommentarer

 • Christina

  Hvor ser det fint og (u)hyggeligt ud. Tak for inspiration – det er altid dejligt, når du deler ud af jeres erfaringer på den måde.
  Jeg har indtil forsøgt at smyge mig udenom halloween, men tror at vi må prøve jeres koncept næste år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Hvor er det dejligt at høre – tak for det!

   Altså. Du skal KUN gøre det, hvis du faktisk selv synes, det er sjovt! Ellers bliver det en sur pligt, tror jeg. Det var mest for K’s skyld, vi holdt festen, men jeg hyggede mig undervejs og det var skønt at se, hvor glad hun var. (Og så lagde jeg ambitionsniveauet og mængden af ting, der skulle gøres, ret lavt… Det kan også være en fordel)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nostalgi