Back to reality

Freden er forbi

Det er så nemt at have en baby. En lillebitte baby, der bliver liggende, hvor man lægger hende. En baby, der synes det er en fest at dimse med ting, der hænger ned fra legestativet. Det opdager man for alvor, når den før så lillebitte baby begynder at blive mobil.

Dagen før nytårsaften knækkede Lillesøster koden til at vende sig fra ryg til mave. Hun havde taget tilløb længe, men NU sad bevægelsen i skabet. Igen. Og igen. Og igen. Det lyder umiddelbart fint og flot, og vores første reaktion var da også at klappe og juble og lægge ansigterne i glade og stolte folder. Indtil det gik op for os, at NU er freden forbi.

Fra nu af og de næste mange måneder vil der være læssevis af frustration fra vores søde, milde Lillesøster. Fordi det er så vanvittigt irriterende, når kroppen eller hænderne ikke vil, som hun vil. Hun har nu taget hul på et kapitel, der i nogen grad lukker babytiden. Der er som en snebold der ruller – først lige så stille, siden med mere og mere fart på.

Lillesøster mobil^^Mens jeg kæmpede med Beans sweater (som hun elsker), strikkede min dygtige mor den fine snoningstrøje til Lillesøster. Her parret med et par alt for søde sløjfe-leggings fra dyrebar.

Lige nu kæmper hun med det tunge hoved og ditto numse for at trille omkring. Når det lykkes bliver hun rasende, fordi hun ikke helt ved, hvad hun så skal, og fordi det er så hårdt arbejde at ligge på maven. Hun triller og triller og vi har været nødt til at pakke den lille madras sammen og finde en stor, blød quilt fra skabet, så hun ikke triller sig selv ud på det hårde trægulv. Næste skridt er at finde et skumunderlag, der ikke får mine øjne til at bløde. Det er nemlig fodkoldt her i den gamle bygning, og det er svært at lære at krybe og kravle på et blødt tæppe.

Jeg jubler over hendes nyfundne mobilitet og begræder samtidig det enkle liv og tabet af min lillebitte baby. Hun er snart et halvt år gammel og slet ikke så bitte mere, men jeg synes ikke det er mere end et åndedrag siden hendes motoriske øvelser var spark under mit hjerte.

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

11 kommentarer

  • Stine

    Åh hvor er hun altså fin! Vi har købt skumunderlag fra Bobles og vendt prikkerne, så det er ensfarvet… Det er lige til at klare 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Jeg er helt generelt vild med bObles 🙂 Det er næppe en hemmelighed, men på barselsdagpenge er deres skumgulv lige til den heftige side rent prismæssigt.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Stine

      Ja de er dyre, så vi havde ønsket os det i julegave til storesøster sidste (forrige?) år og nu nyder lillebror det 🙂 En lillebror som triller fra mave til ryg i en alder af 2 mdr…?! Men uden selv at vide hvordan, så han fortsætter bare lige så glad med at tale med tingene på stativet i stedet 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

    Et tip: babysam har skumunderlag i sort og grå…det er meget neutralt. Eller ved selvfølgelig ikke om de stadig har det, men de havde det for to år siden….

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sonja

    Ja, freden er virkelig forbi når de lærer at rulle rund, her har vi haft det sjov med vendinger i snart en måned…
    Et andet lille fif, så kan man få sådan en tumle-madras i IKEA, den er godt nok grøn, så tænker at den måske ikke passer til de dæmpede farver du ellers godt kan lide, men til gengæld er den billig, og jeg er sikker på både Bean og lillesøster ville kunne få glæde af den

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Hvor sjovt altså, at børn er så forskellige i deres udvikling! Bean var heller ikke hurtig til rulleriet, men til gengæld var hun i turbofart med at krybe og kravle… Pigerne ville sikkert være glade for den, men jeg vil hellere have en mere kvadratisk løsning, så der er plads til os alle 4 på gulvet 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anneli

    Dejligt indlæg – det runger af modersentimentalitet (og -kærlighed) i perfekt symfoni med den stolthed kun forældre kan føle. Thumbs up til Lillesøster!! Men “oh yes”, hvor har du bare ret i, at NU er freden forbi.
    Vi har den omtalte madras fra IKEA, og frk. H E.L.S.K.E.R den!! Den er som nævnt temmelig grøn, men trods alt “bare” og “kun” grøn, og så er den virkelig praktisk, af flere årsager. Dels fordi den ikke er mere end 4-5 cm høj, så man snubler ikke (ret længe) over den. Dels fordi den kan foldes sammen på 30 sek og deponeres i et hjørne/ under et lammeskind/under en sofa, når øjnene har set nok grønt. Dels fordi den er betrukket med tyk plastik (ligesom gammeldags gymnastikmåtter), der bare lige kan røres af – uanset om det er kropsvæsker, leverpostejsmadder eller andet spændende, der skal fjernes. og dels fordi den bliver ved med at være god, også når man lærer at gå, hoppe, løbe, slå kolbøtter osv.

    Men by the Way, så har vi et af de der klassiske skumgulve, der ligner puslespulsbrikker i sort/grå, hvis I vil låne det. kh

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Jeg kender den godt – men jeg er mere på udkig efter noget, der er kvadratisk (og mindre farvestrålende), fordi vi ofte er på gulvet sammen med børnene 🙂

      Jeg siger lige til, hvis vi skal låne 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

    Hvor sjovt. Min datter knækkede trillekoden samme dag som lillesøster – for et år siden .

    Hvis du tager i thansen eller sådan et sted og kkøber et stort camping gulv så kan du få et skumgummi il 79 kr med præcis de samme indholdsstoffer som det fra babysam og lignende af afdeling der ikke slår på at være ekstra giftfri (som bobles).

    Jeg har er skumgulv i rolige st øvede farver og må indrømme det er fantastisk at det passede til stuens øvrige indretning. I dag ligger det på lege værelset, men der er det også rart med ro for øjet.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Jeg havde faktisk godt luret på THansens gulve – det er nemlig dejligt med ro for øjet. I al fald for mit hoved.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Back to reality