Taknemmelighed

5

Lillesøster sover i slyngevuggen (som altid i løbet af dagtimerne) så jeg vil se mit snit til at skrive lidt om hende. Hun fylder netop i dag 5 måneder. 5 store og samtidig små måneder, der er forsvundet som dug for solen.

 photo DSC_0006_zpsdkt1qd1e.jpg

Forleden fik jeg smidt frasen ‘det er også en dejlig alder’ efter Bugaboo’en, efter et tilfældigt møde med en fremmed kvinde på gaden. Hun havde ret. 5 måneder er en dejlig alder. Men det er 1 time, 3 dage, en måned, 7 måneder og 3 år altså også. Jeg synes, der er noget helt fantastisk og unikt ved et spædt barn, der stadig er igang med at tilpasse sig til livet på den anden side af maveskindet. Og jeg elsker både tiden med de allerførste, bevidste smil og en mere ‘moden’ alder, hvor argumenter og fabulerende sprog er i udvikling. Jeg bliver stolt og glad, når Lillesøster har lært at holde fast i et stykke legetøj – og når Bean selv har klippet en høj hat i pap til en snemand.

Lillesøster er nu så småt igang med at øve sig på at bruge sine lemmer. Arme og hænder er der så småt ved at komme styr på, og ALT skal puttes i munden og undersøges. Hun spjætter og sparker og har lige opdaget sine små bløde fødder. Får hun øje på dem, så forsøger hun at fange dem. Hun er en grinebidder og har let til smil og latter, og i går eftermiddags smeltede jeg totalt over hendes og Beans grineflip. Bean lavede en skæg lyd – Lillesøster kvitterede ved et kæmpe grin. De blev ved i 5 minutter, og jeg ved helt ærligt ikke, hvem der havde det sjovest.

Hun er rolig og tålmodig og finder sig troligt i at blive lagt på madrassen ved siden af spisebordet og dimse med sit legestativ, mens vi andre spiser. Mens hendes søster havde travlt med at bevæge sig og komme omkring og nærmest ikke havde (eller har) et roligt øjeblik, så hviler Lillesøster mere i sig selv og kan bruge lang tid på finmotorikken og på sproget. Hun elsker musik og sang og genkendelsens glæde er ikke til at tage fejl af, hvis jeg begynder på ‘Jens Petersens ko’.

For en lille uge siden begyndte hun konsekvent at holde sit hoved, når hun blev trukket op i armene, og hun er øjensynlig meget stolt over det selv at dømme efter hendes ansigtsudtryk.

Hun sover fint. Det er efterhånden meget længe siden, vi har haft kæmpe søvnstræk på 6-8 timer, og mange ville nok mene, at hun sover uroligt om natten, for hun bliver ammet en del stadig (ca 3-5 gange). I dagtimerne er en standard lur forkortet til 1 time, og selvom jeg godt kunne ønske mig lidt længere stræk, så lader Lillesøster til at trives med sin rytme. Jeg gider ærligt talt ikke bruge krudt på at forsøge at ændre noget, der fungerer udemærket for barnet. Specielt ikke med vores søvn-historie med Bean. Det skal nok ændre sig, når Lillesøster er klar.

Forleden var hun til 5 måneders undersøgelse med mig og mormor, og Jonas var helt overbevist om, at hun var både længere og tykkere end Bean var. Jeg mente derimod, at de to piger følges ad i vækst og vægt, og jeg fik naturligvis ret. Bean vejede 7100 gram og var 67 cm lang. Lillesøster vejer nu 6970 gram og er 67,5 cm lang.

Da Bean var 6 måneder begyndte hun at krybe omkring. Det tror jeg ikke, Lillesøster kommer til at matche, for selvom de er ens på mange områder og af udseende, så er det allerede tydeligt, at de har forskellige forcer og interessefelter. Jeg glæder mig sådan til at se, hvad Lillesøster kaster sig over som sit næste projekt. Uanset hvad det måtte være.

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Taknemmelighed