Speltmor slipper tøjlerne - og en vinder

Til babysalmesang uden baby

Jeg elsker at synge – det er ikke det, jeg fortæller om allerførst, når jeg møder nogen, men det gør jeg. Der var også engang, jeg var ret dygtig til det, men det er efterhånden mange år siden, jeg har sunget regelmæssigt.

Bean har vist overtaget sangglæden, for hun nynner, traller og digter sine egne sange nærmest non-stop. Lillesøster lader også til at nyde sangstemmer, hvis jeg skal vurdere ud fra hendes lyde, gestik og mimik. I morges var jeg ved at dø lidt indeni af sødhedsfaktoren, da Bean sang en hjemmebrygget sang for Lillesøster og hun pludselig begyndte at ‘synge’ med. Det syntes Bean også var frygteligt hyggeligt og de ‘sang’ sammen i flere minutter.

Lillesøster runder 3,5 måned i morgen, og hun er ved at være stor nok til babysalmesang. I dag var vi et par mødregruppekvinder, der mødtes til drop-in salmesang i en lokal kirke – og det var så fint, at det bestemt ikke er sidste gang, vi kommer forbi. Lillesøster sov da vi ankom og sov igennem klaver, rasleæg, almindelig uro og sangstemmer. Jeg raslede med rasleæg, lavede fjollede fagter og sang babysalmesange for mig selv. Det føles jo næsten ikke særligt mærkeligt 😉

Jeg satser på, at Lillesøster er vågen næste gang vi tager afsted, for jeg er helt sikker på, at hun vil nyde det. Tempoet er så fint for helt små mennesker, og jeg elsker hvordan kirkerum ofte gør noget smukt ved sang.

Med Bean gik jeg til en del fastlagte aktiviteter – APA-hold, salmesang, mødregruppe. Med Lillesøster passer det mig fint at tumle herhjemme og at vælge ‘drop-in’ løsninger, når det lige passer med dagsform og lyst.

Hvad har I mon gået til med jeres babyer?

bean rytmik

^^Med Bean til babyrytmik for 3 år siden

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

8 kommentarer

 • maiken

  Jeg var rigtig glad for et drop-in svømmehold, da jeg var på barsel. Vi prøvede at melde os til et hold, men kom så ikke halvdelen af gangene, fordi han var syg, sov, vi skulle noget andet eller noget. Og ofte var vi kun en lille håndfuld på holdet, og tit var det bare mødregruppen. Det var genialt!:)
  Da han var omkring et halvt år, begyndte vi at gå i legestuer. Vi har særligt været glade for en på et plejehjem. Min kæreste har også haft ham en del med i Fars legestue på Frederiksberg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Drop-in er bare mere praktisk med babyer! God idé med drop in svømning. Når Lillesøster begynder at krybe eller kravle, så skal vi også ud og lege på Remisen. Det holder.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Salmesang på fast hold og elskede det (og jeg kan endda ikke synge ). Så gik vi en periode til drop in svømning og så mødregruppe hver uge.

  Ville ikke have alt for mange faste aftaler. Det synes jeg let blev stressende – selv kun med et barn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det ER bare hyggeligt med babysalmesang. Jeg er heller ikke til for mange aftaler. Det er rarest bare at have en dag uden planer og fred til at strikke når baby sover 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Babysalmesang holder! Om man er troede eller ej, det er simpelthen så hyggeligt, synes jeg. Vi var faktisk også til første gang babysalmesang i dag og også der var der et par børn, vi aldrig nåede at møde 🙂 Lille C vågnede dog på vejen derop og klarede det super. Blot liiige et tidspunkt, hvor der måtte lidt tryghedsamning til, før hun var klar til det store kirkerum, sang og andre babyer.

  Med D gik jeg også til babysalmesang og svømning. Med ham startede vi, da han var 8 uger og 1 dag. Grænsen var 8 uger 🙂 Lillesøster begynder dog først til svømning efter nytår, men at dømme efter hendes pjaskeri i badekarret bliver hun også glad for det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det er nemlig fint – jeg er slet ikke medlem af folkekirken længere, så vi kommer for musikken 🙂

   Vi har aldrig gået fast til svømning. Jeg orker ikke venteliste-ræset her på Østerbro. Men det er bestemt også vandfans, vi har herhjemme.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har gået til babysalmesang og babysvømning. Men syntes egentligt begge ting var lidt kedeligt. Jeg havde nok forventet at tempoet ville være højere, og “nu skal vi lære noget”! Men jeg må jo nok indse, at jeg bare havde svært ved at komme ned i børnenes tempo, så lidt har jeg lært. Synes dog allugevel babysvømning var spild af penge, da jeg sagtens selv kunne have lavet det samme, og ofte blev det en stressfaktor at skulle afsted ift. Sovetider osv

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Haha – ja, man skal lige være med på babytempo. Svømning har jeg bedst kunne lide at gøre, som dagsformen var med Bean – det er nemlig træls at skulle vække en sødt sovende baby fordi man ‘skal’ noget.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Speltmor slipper tøjlerne - og en vinder