Verdens ondeste forældre

Noget om institutioner

Kan I huske, da jeg skrev om at elske hverdagen? Det kom der nogle fine kommentarer på, og et input fra Kathrine, der har både et barn og en baby hjemme. Hun har lovet at skrive et gæsteindlæg om, hvordan hun får hverdagen til at fungere (Yay! Det glæder jeg mig personligt meget til at høre om)

Nå, men det er næppe en hemmelighed at vi var ustyrligt glade for den flerbørnsdagpleje, Bean gik i – og at vi er rigtig godt tilfredse med at vi fulgte mavefornemmelsen og fravalgte den første børnehave, vi fik tilbudt. Vi er nemlig ret overbeviste om, at små institutioner er den optimale løsning for institutionsbørn. Små, trygge rammer hvor alle børn og alle voksne kender hinanden – så uanset hvornår vi henter eller afleverer kan vi være sikre på at a) vi overdrager eller overtager fra kendte voksne og b) at Bean er blevet set og hørt.

Jeg tror, de fleste forældre ønsker det samme for deres børn. Gode, trygge rammer og gode, kendte voksne. Jeg tror ikke, der er nogen forældre, der synes at de nye megainstitutioner med 500 børn (!) er en god idé, men alligevel bliver der fra politisk side bygget flere og flere af den slags. Ret tæt på os ligger en institution, der har et rigtig godt ry – den er ‘for stor’ til vores smag med sine godt 100 børn, men vi har kun hørt godt om den.

Den står nu for udvidelse, uden egentlig grund. Befolkningsprognoser viser, at behovet for udvidelse ikke er tilstede i vores del af byen. Derfor giver det ingen mening at bruge 31 millioner på en unødvendig udvidelse. Den kommende lokale megainstitution vil betyde, at flere mindre institutioner og dagplejere på Østerbro/Indre by må lukke. Små, trygge rammer, hvor børnene trives. I denne måned er der allerede lukket 38 pladser på Østerbro. INGEN, der forsker eller er eksperter i børns trivsel og udvikling (eller som bare bruger deres sunde fornuft!), synes at megainstitutioner er en god løsning. Børn er ikke små robotter eller et nummer i rækken. De er ikke burhøns. Det er for fattigt at spare og økonomisere institutioner – det er vores allesammens fremtid, der leger i dem.

Hvis du (også) er imod megainstitutioner, så kan du læse mere her: https://www.facebook.com/StopudvidelsenafKastelsgaarden/

burhøns

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

3 kommentarer

  • Marie

    Det er så trist at det bevæger sig i den retning! Bliver simpelthen så gal! Og det er jo desværre ikke kun på daginstitutionsområdet den er gal. Også Københavns fritidshjem/SFOer/KKFOer står for skud. Jeg var til et forældremøde på min søns fritidshjem forleden, da det står til at skulle lægges sammen med to andre, hvilket i sig selv er fuldstændigt latterligt. Man hvad der er endnu mere latterligt, er at Pia Allerslev, som deltog på mødet, helt blankt erkendte og stod ved, at den nye struktur kun er lavet for at spare penge. Og så pakker hun det alligevel ind i forklaringer med at man ønsker at skabe mere gennemskuelighed og struktur i børnenes hverdag. ARRRGGGGHHHH! (Ja jeg er vred 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Willads

    Det er jo grotesk. Centralisering for centraliseringens skyld hører ingen steder hjemme. Specielt ikke når det kommer til børn!

    Glæder mig til gæste-indlægget… Det ville ikke være dårligt med lidt gode råd og fif – hilsen en træt mor til en følsom 3,5 årig og en tornado på 1,5!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Birgitte

    Jeg glæder mig også meget til at høre mere fra Kathrine:)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens ondeste forældre