Sol, vind og sort mor-samvittighed

Noget om motorik, leg og selvværd

… af og til ligger indlæg i kladdebakken et godt stykke tid. Det her er et af dem, som I kan se på min runde form. Det er faktisk tilbage fra Sankt Hans, hvor vi ikke så nogen bål (den slags passer i øvrigt også virkeligt dårligt med både 3-åriges og højgravides sengetider). I stedet brugte vi eftermiddagen på at udfordre vestibulærsansen og lege motorik og selvværd i top. bObles havde inviteret os med til en hyggelig sommerfest med fri leg i deres tumlegynge der kommer i de nye, fine multifarver. Som altid var det en fornøjelse – ikke mindst fordi Bolette er så passioneret omkring de fantastiske møbler og legeredskaber, hun udvikler.

Bean havde aldrig prøvet bObles’ gynge før, men hun ELSKER at gynge generelt og kastede sig frygtløst ud i svingeriet. Hun har altid selv udvist en kæmpe interesse for kropslig udfoldelse og vi har altid tumlet med hende og stimuleret og udfordret hendes motorik. Resultatet er et barn, der kan klatre, hinke og bevæge sig så godt og sikkert som børn, der er langt ældre. (Jaja, der er lidt pral her, men man må godt prale når der er noget man er stolt over ved sine børn. Uanset hvilken retning, deres evner går i!)

Vi var så heldige at få en gynge med hjem, og den kom i brug med det samme. Bean har gynget sig selv og eksperimenteret med at gynge stående, liggende og siddende og snurret rundt – og hun har ganske blidt og forsigtigt gynget sin plyssede kælekat, mens hun sang for den (indsæt selv ‘nååååhr’-sødhedslyde). Jeg nyder, at Bean kan gynge helt selv i tumlegyngen. Det er ret hårdt at skulle løfte 14 kg barn op og ned fra den gynge, vi ellers har, i min nuværende, runde tilstand. Desuden glæder jeg mig meget til at kunne gynge baby i den bløde, lækre gynge om et par måneder eller tre. Gyngen kan i øvrigt holde op til 80 kg i de nye farver, så jeg kan endda træne min egen vestibulærsans.

Eftersom Jonas er eksperten på området herhjemme, var det planen, at han skulle fortælle lidt mere om motorik, kropskontrol og selvværd. Det hænger nemlig sammen. Men. Han er en travl mand, så hans input får deres eget indlæg, når han har tid til at sætte det sammen 😉

 photo DSC_0494_zpsp3rsbjg3.jpg
 photo IMG_9434_zpscoyntph4.jpg
 photo DSC_0498_zpsvbdb2dzs.jpg
 photo IMG_9482_zpsjyuepzpz.jpg

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

3 kommentarer

 • Julie

  Hvorfor først gynge baby om tre måneder? Vi brugte vores motorikgynge (dog ikke bObles) allermest da han var lille bitte.. (/inden han lærte at rulle ud over kanten) Han sov endda en lur der engang imellem..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   – fordi kladden til indlægget et næsten 2 måneder gammelt og fra før lillesøsters fødsel! Den havde jeg overset i korrekturen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Nååååå.. jamen så undskyld mit irriterende spørgsmål 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sol, vind og sort mor-samvittighed