9-11. Taler du med dine børn om verden?

TGI MONDAY

– mest af alt holder jeg af hverdagen, skrev Dan Turell. Jeg kunne ikke være mere enig. Ikke kun fordi hverdagene er det, som livet fyldes af og derfor skal kunne nydes, hvis vi skal undgå at jagte eventyret og lykken i de korte pauser imellem det hverdagsagtige. Særligt i øjeblikket synes weekenderne nemlig at være noget, der skal overstås, så rutinerne og roen igen kan indfinde sig mandag-til-fredag.

Det hænger givetvis sammen med, at vi endnu ikke helt mestrer den svære balancekunst at være en familie på 4, hvor alle parter skal tilgodeses i større eller mindre grad. Vi prøver, men det er en aktiv indsats, der ikke er specielt afslappende. Især ikke med en baby, hvis behov opstår på må og få og skal opfyldes pronto og en (snart) tre-et-halvt-årig, der udkæmper selvstændighedskrige og i øvrigt taler med skærebrænderrøst non-stop morgen til aften. (Taler alle børn så meget? Tier de aldrig stille? Vi overvejer at indføre 15 minutters stilletid om dagen for at give vores ører en pause)

Næh, så er der mere ro på, når hverdagens trummerum indfinder sig og vi hver især indtræder i vante rammer: arbejde, børnehave og barsel. Her ved vi hvad der forventes af os og kender rutinerne. Det er afslappende og trygt.

Jeg regner med, at det ændrer sig igen med tiden, så weekenderne atter bliver dejlige pusterum. Men lige nu NYDER jeg roen herhjemme på en helt almindelig mandag morgen.

Hav en dejlig uge!

 photo DSC_0022_zpspx3ew0m7.jpg

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

8 kommentarer

 • Du er ikke alene… Jeg nyder, at mine ører får en pause fra politi-, brand- og ambulanceudrykning. I hvert fald indtil kl 15 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kender det SÅ godt. Jeg elsker mandage – i hvert fald mens jeg er på barsel. Ro!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine Pedersen

  Jeg forstår godt lidt hvad du mener 🙂

  Her er storesøster kun to år og hende tog vi ud af dagpleje i juli… Så her er hun og lillesøster på knap 5 mdr hjemme fuldtid. Jeg elsker det. Men det er også hårdt. Særligt i starten.
  Jeg synes heldigvis hurtigt det bliver bedre. Selvom jeg stadig indimellem skal trække vejret dyyyyybt for mit kortisol niveau ikke tager livet af mig 😉

  Men her er jo netop det hverdagen. Og det elsker vi. Ofte byder vores weekend på planer, og det ER bare mere omstændigt med to små børn.

  Og jeres lillesøster er jo stadig ret ny, jeg er sikker på du nok snart skal komme til at nyde weekenderne ligeså meget igen <3 det kommer nok når Bean måske lige overstået denne fase… 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Mine forældre har altid sagt, at jeg var langsom til at komme i gang med at tale — men siden er jeg ikke stoppet. Min kære far har vidst også joket med at vende mig om, for at se om han kunne hive batterierne ud (af ryggen) 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Det er fuldstændig som om, du er hoppet ind i mit hoved og har skrevet mine tanker ned! Har selv en baby på 6uger og dreng på 3år.
  Flere gange den her weekend har jeg tænkt, om han også snakkede så højt før baby? Baby/barsel liver er jo ren nydelse ift weekend, hvor 4 personers behov skal gå op. Og samtidig vil man så gerne have fordybelsestid med den store efter en uge i børnehave.
  Det er en kunst og et puslespil:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg forstår dig virkelig godt. Selv er jeg også blevet ret lun på mandag, måse det har noget at gøre med jeg er på barsel 🙂 Det er ihvertfald meget mere hyggeligt at holde mandag nu!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Kender det SÅ godt! Har to piger på 7 mdr og 3 år, så jeg følger lidt ekstra med hos dig, da det du beskriver ofte minder meget om vores udfordringer. Weekenderne er ofte hårde at komme igennem, og jeg må også indrømme at storepigen ikke altid er den første til at blive hentet om mandagen. Når der endelig er ro og mulighed for at hvile ørerne en stund, skal det udnyttes til fulde. Og ja, her snakkes der også non stop! Stilletid var måske slet ikke en dårlig idé

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Stilletid burde være en menneskeret 😉 Dejligt at høre – jeg er så glad for at du har lyst til at følge med og af og til kan bruge mine tanker til noget.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

9-11. Taler du med dine børn om verden?