Vi letter lige stemningen et øjeblik

Insiderens guide til ventetøj

I kraft af at dette er anden gang, jeg betræder ventetøjets verden OG at jeg nu i snart et par år har arbejdet i feltet, så synes jeg efterhånden, jeg har en vis ekspertise inden for området ‘tøj til voksende maver’ (og ammetøj og -undertøj, for den sags skyld, men det kan komme en anden gang) Så her er min guide til ventetøj – komplet med links og alting. Vældigt brugervenligt.

Først og fremmest: der er ikke nogen regler for, hvornår man skal købe ventetøj. Både med Bean og denne gang har jeg købt nye strømpebukser og bukser længe før 12-ugers scanningen. Jeg kunne simpelthen ikke holde ud at være i mine skinny jeans, så jeg trak i ventejeans i midten af december (hvor jeg var omkring 2 måneder henne) og jeg kan stadig passe og bruge det samme par. Det smarte ved ventetøj er nemlig, at tilskæringen dels flatterer og passer til voksende, runde former og funktionerne gør, at det meste kan følge med dig igennem hele graviditeten (medmindre du tager +30 kg på. Men det gælder jo alt tøj)

For andre er det først, når de er i 6.-7. måned, det bliver ‘nødvendigt’ at investere i andet end det, de har i garderoben. Igen: der er ingen regler, så man gør bare det, der virker for éen.

Jeg har købt mere denne gang, end da jeg ventede Bean, men vi taler stadig kun om omkring 10 stykker nyt tøj, og jeg vil vove den påstand at mange af os formår at forøge garderoben med noget tilsvarende i løbet af samme periode som en graviditet normalt varer. 9 måneder uden at have noget i skabet, der er rigtig behageligt og som sidder rigtig godt, er lang tid.

ventetøj guide

‘NEED TO HAVE’

Strømpebukser, der går op over maven og som har plads til den (Ekspert-tip: husk at dobbeltsyningen skal sidde foran! Ellers virker de ikke. Det er overraskende ofte, den detalje forbigår folks opmærksomhed)

Bløde, bløde leggings. Der er dage, hvor maven er for øm eller hvor humøret kun er til absolut komfort. Jeg har skambrugt mine i smørblød (og åndbar) lyocell fra svenske BOOB – både til hverdag, til søndagsafslapning og til yoga. Dem anbefaler jeg til alle.

Den lille, sorte kjole som du kan bruge igennem hele graviditeten og til (stort set) alle lejligheder. Jeg anbefaler en tætsiddende model, som fremhæver din smukke mave i takt med at den vokser – og så undgår du også telt-fornemmelsen som oversize tøj kan give.

Jeans, jeans, jeans – mon ikke langt størstedelen af alle danske kvinder har et par eller to jeans i skabet, der kommer på mindst en gang om ugen? Der er ingen grund til at opgive (hele) sin stil, når man er gravid, og der er virkeligt mange gode, velsiddende jeans til gravide på markedet. (Og også nogen, der desværre ikke fungerer og som er spild af penge *host, host – H&M*)

Lange undertrøjer der strækker sig med maven uden at ryge op over den, så du kan forlænge levetiden på dine ‘almindelige’ bluser. Mamalicious har nogle gode basismodeller i microfiber, der er onesize, men skal det være lidt lækrere, så er Isabella Olivers tanktoppe altså det ultimative.

Basisnederdelen. En sort, tætsiddende nederdel er bare flatterende, så snart der er lidt mave at se. I min erfaring så klæder looket 97% af alle gravide.

Med de ting er du godt dækket ind til en hel graviditet, men hvis du er gravid i vinterhalvåret, er en vinterjakke også svær at komme udenom. Heldigvis er der en del modeller, der er konstrueret sådan, at de OGSÅ kan bruges uden en smuk mave under.

På et eller andet tidspunkt når de fleste dertil, hvor bluser og t-shirts ikke længere dækker maven, så et par ventebluser er også værd at overveje. Derfor er de på min ‘GOOD TO HAVE’ liste. Det behøver ikke være mange.

‘NICE TO HAVE’ listen er flere kjoler. Fordi det er nemt og fordi det er smukt med kjoler på gravide. Sådan er det bare. Jeg har efterhånden 4-5 i skabet, som jeg veksler mellem og nogle af dem er til hverdag mens andre er til fest. Det er ikke strengt nødvendigt med mere end et par stykker, men altså. Man må også godt shoppe fordi det er sjovt, ikke? Hvis du er den praktiske type kan du jo overveje at vælge kjoler, der kan bruges til både gravide maver og som har enkle ammeløsninger.

… i øvrigt er det også værd at overveje at skifte bh’erne ud med en ammebh eller to, hvis barmen er vokset fra dem. De sømløse modeller har en del fleksibilitet og voksetillæg (og er frygteligt komfortable også. På den vanedannende måde), så dem kan du godt investere i før fødslen.

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

 

4 kommentarer

 • Sabrina

  Det var et dejligt og brugbart indlæg 🙂 Jeg venter en lille dreng til August.
  Nu må det være på tide, at jeg besøger jer i butikken. Jeg mangler lidt kjoler til sommer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Du kommer bare forbi 🙂 Jeg er ret vild med den nye, blomstrede kjole fra Mamalicious som er i collagen. Ikke mindst til prisen! Let, luftig og sommerlig.

   Tak, i øvrigt. Dejligt det kan bruges

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sine

  Hvad er forskellen på de jeans I har i butikken og dem fra H&M? Kender nemlig kun dem fra H&M

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Jeg har heller aldrig haft H&M-ventejeans, men igennem de sidste to år i Strut har jeg set virkeligt mange, der startede med deres ventejeans og som kom ind efter nogle andre. I 95% af de jeans Strut fører, er der en knaphulselastik i linningen, der betyder, at de kan justeres og tilpasses både en stor og lille mave. Og så falder de ikke ned om hofterne. Derudover er kvaliteten bare bedre. Selv for Mamalicious-jeans til 300 DKK. (Jeg har i øvrigt også set en del med røde mærker eller deciderede slidsår (!) efter bøjler i H&Ms ammebh’er, så dem ville jeg heller aldrig anbefale)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi letter lige stemningen et øjeblik