Mean Mommy og dårlig samvittighed

Vi letter lige stemningen et øjeblik

TUSIND tak for de mange tanker, input og virtuelle kram til mit sidste indlæg. Både her, på Instagram og Facebook. Det betyder rigtig meget for mig. Helt ærligt. Dels fordi I er søde til ikke at stemple og hænge ud, men i stedet er konstruktive, empatiske og ikke mindst åbner op til jeres egne liv og lignende situationer og følelser. En særlig tak til dig, der skrev at denne type indlæg er både brugbare, ærlige og tankevækkende. Det bekræfter mig i, at den her side af livet fortsat skal deles på Østfronten. Ligesom den er blevet fra starten af. Surt, sødt og bittert.

Ikke desto mindre har jeg lige brug for at lette stemningen, så der kommer et par indlæg over de næste par dage med helt anderledes og letfordøjeligt indhold end selvstændighed og de prøvelser udfordringer, der følger med denne fase i Beans og vores liv.

I går aftes testede vi et relativt nyt madkoncept – nemlig Homemate, der befinder sig i feltet mellem decideret take away og de samlesæt-koncepter, der også er dukket op de senere år. De har været i Torvehallerne et stykke tid, men åbnede i går en filial på Lille Trianglen (lige dér, hvor Moshi Moshi Shoes lå tidligere). Vi havde takket ja til at test-smage nogle af retterne og afprøve konceptet i det hele taget. Spoiler alert: Vi er fans.

Som regel laver vi mad selv. Læs: Jonas laver aftensmaden 8 ud af 10 aftener. Det startede, da Bean blev født og er fortsat siden, selvom fordelingen var en anden før den tid. Men mon ikke de fleste husstande – ikke mindst med mindre børn – kender det forhold, at nogle dage bare er til hurtige, nemme løsninger. Måske fordi det har været vigtigere at kramme og lege efter en hård periode. Måske fordi overskuddet svigter. Måske fordi logistikken er hat og briller. Måske bare fordi. Sådan har vi det i al fald.

Der er masser af rigtig gode take away muligheder på Indre Østerbro, og der er også gode, økologiske gør-det-(næsten)-selv løsninger, hvor man køber et samlesæt med alle råvarer og en opskrift. Homemate er en hybridform for take away, hvor alle råvarer er gjort klar og lagt i et ovnfast fad. Det eneste, du selv skal gøre, er at sætte maden i ovnen ved 220 grader i ungefähr 15 minutter. Det betyder selvsagt, at maden er rygende varm, når du sætter den på bordet – og fordi ‘transporttiden’ er begrænset til turen mellem ovn og bord, så du undgår at maden bliver lunken og det, der skulle have været sprødt bliver blødt på vejen hjem.

Retterne skifter hver uge – og jeg er personligt ret vild med, at fredag er gratis pandekage-dej-dag for børn. I går var Bean så træt efter en lang børnehaveuge (og daglige konflikter) og så mæt af lækkerierne (vi smagte alle tre på både børneretten og de to voksenretter. Beans favorit var okse med trøffelsmør og store kapers, selvom pastaen med mild tomatsovs også gik rent hjem), at vi ikke nåede at bage pandekager. Jeg tror, vi sad i 30 minutter ved bordet. Alle tre. Og bare spiste, smagte og snakkede om maden – kæmpe plus i min bog. Vi tog revanche på pandekagefronten i dag, da Jonas og Bean kom hjem fra deres 4 timers (!) udflugt i Tivoli, og pandekagedejen, der kommer i glasflasker lige til at genbruge, er bestemt også godkendt.

Så alt i alt er Homemate – både mad og koncept – i den grad godkendt af os alle tre, og jeg tør godt love, at det ikke er sidste gang, vi vælger den løsning. Enten når hverdagen brænder på og overskuddet svigter – eller som ren forkælelse i weekenden, hvor vi gerne vil nå både en hyggelig udflugt og et lækkert måltid.

Har I prøvet det?

 photo DSC_0316_zps3zp4c6dx.jpg
 photo DSC_0317_zpsxbkcf3ci.jpg
 photo DSC_0320_zpsarlhmbun.jpg
 photo DSC_0322_zpswxwvuuld.jpg
 photo DSC_0319_zpser3urunk.jpg
^^Frøken Nej-Hat lod sig formilde af løftet om pandekager og en fin, grøn ballon

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mean Mommy og dårlig samvittighed