Lillesøster. Dag 18

Guide til ammebh’er

I forlængelse af amme-emnet, synes jeg, at et hurtigt indlæg om ammebh’er er på sin plads. En god ammebh gør nemlig i min erfaring en ret stor forskel – både æstetisk, i forhold til optimal støtte af barmen og rent praktisk.

Den første uge efter fødslen brugte jeg ikke deciderede ammebh’er. I stedet brugte jeg nogle bløde, fleksible bh’er fra Gai+Lisva (find dem HER), som stadig er i brug om natten. De er gode når man er hjemme og bare kan sidde med hele barmen fremme – og i opstarten når mælken løber til, fordi de vitterligt ikke strammer nogen steder.

Imidlertid er en bh med decideret ammefunktion og ordentlig støtte at foretrække, når mælken er løbet til (men vent med at investere for meget til amningen er godt igang og du ved, hvilken størrelse barm, du kommer til at have det næste gode stykke tid!)

Jeg var meget glad for at kunne veksle mellem en ammetop og ammebh sidst, så det har jeg også købt denne gang. Med en ammetop (min er i en smørblød bambuskvalitet) er det let at bruge min almindelige garderobe af t-shirts og bluser og kunne amme uden at flashe maven. Bh’erne kræver lidt mere ammevenligt tøj. Jeg har valgt en sømløs version med ‘padding’, der er god til tætsiddende bluser (og ekstremt komfortabel) samt en smuk blondebh. Bare fordi man ammer behøver man jo ikke gå ned på lækkert undertøj 😉

Desuden har jeg to sæt ammeindlæg i uld/silke og tre sæt i absorberende bomuld. Det er tilpas for mit behov.

ammebh'er

Blondebh fra Amoralia // Padded bh fra Carriwell // Ammeindlæg fra ImseVimse // Ammetop i bambus fra Séraphine

 photo DSC_0650_zpsji6n5i5f.jpg
 photo DSC_0654_zpsqvyxpq3s.jpg
^^Uden for kontekst og så alligevel. Det er jo hende her, der er grunden til min nye, midlertidige undertøjsgarderobe.

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

 

6 kommentarer

 • Åh, det amning, det amning. En pest og en befrielse 🙂 Har lige fået stocket up på ammeindlæg (silke og uld/silke). Fra Strut naturligvis 😉

  Tænk hvis jeg havde født på samme tidspunkt i min graviditet, ville vores datter allerede have været omkring en måned. Misundelsens grønne farve er ikke flatterende hos mig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Ja, det er altså ret vildt at tænke sig. Håber, din lillesøster snart synes, hun skal have fødselsdag. Hvad sagde jordemoderen til fødselsmodnende akupressur?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Tak for et godt indlæg 😊.. Jeg kan også anbefale disse lækre amme bh’er fra http://www.mammawear.dk, som jeg endte med at købe i hele tre forskellige farver http://www.mammawear.dk/collections/amme-bher/products/blonde-amme-bh-sort

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Åhh ja – en go ame bh gør en kæmpe forskel. Jeg har selv handlet her: http://www.mammawear.dk, hvor jeg købte flere blonde amme bh’er på tilbud. De kan varmt anbefales, da de både er flotte og bøjlefri, så de ikke trykker på mælkekirtler mm.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Tak for input – jeg handler (sjovt nok 😉 ) mest hos strutshop.dk – der er også ret mange fine muligheder, og jeg ved at mange af kunderne er rigtig glade for muligheden for at kigge forbi og prøve bh’erne fysisk.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lillesøster. Dag 18