Mor er træt. What else is new...

Life hack – sund, nem og mættende morgenmad

Jeg er vokset op med at sidde samlet omkring morgenbordet hele familien og spise en solid morgenmad. Hver dag. Det synes jeg er en rigtig god skik. Fællesmorgenmad praktiserer vi også i videst mulig udstrækning her på Østfronten. Det gælder i øvrigt også aftensmåltiderne. Undtagelserne er de morgener, hvor Bean sover ekstra længe og Jonas møder tidligt eller de (heldigvis relativt sjældne) aftener, hvor en af os arbejder sent eller har møder og/eller andre aftaler.

Normalt (læs: når jeg ikke er igang med at bygge en baby) er en portion yoghurt med müsli nok for mig. Største hit for Bean pt. er i øvrigt havregryn med mælk. Hvor let kan det være? Nåmen, ‘normalt’ er suspenderet nu og de næste mange måneder, og jeg har en glubende appetit i løbet af dagen. Derfor er jeg nødt til at gøre lidt mere ud af morgenmaden, og så gør det altså ikke noget, at det er både nemt og hurtigt – og samtidig mættende. Det åbenlyse svar er at koge grød, men så vild er jeg heller ikke med havregrød. Jeg tænker, at der måske er flere derude, der også kunne bruge lidt frisk inspiration? Et såkaldt lille life hack, der gør hverdagen lidt lettere.

For nogen tid siden fik jeg en opskrift på ‘køleskabsgrød’, der er udviklet af thefoodclub.dk i samarbejde med Earth Control (I ved; dem med alle de dér tørrede frugter og nødder, der hænger over frugten i supermarkederne?), og den fungerer rigtig godt for mig. Med lidt modifikationer (den oprindelige opskrift siger 1 tsk vanillepulver, men så meget vanillesmag er for voldsomt for mig).

cremetgrod-1Billedet er lånt hos thefoodclub.dk

Køleskabsgrød
Til 2 personer (eller en meget morgensulten gravid type) skal du bruge:

2 dl havregrød
2 dl mælk
1 dl yoghurt naturel eller Skyr
en smule ren vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
6 stenfri dadler

Skær dadlerne i små stykker og bland alle ingredienser sammen i et glas eller en skål, der stilles i køleskab natten over. Rør rundt i grøden inden servering og top den med hakkede mandler, bær eller frugt (og evt. Urtekrams gode blåbærsirup, hvis det er søndag. Eller du har sovet virkeligt dårligt…). Hvis grøden er blevet for fast, kan du toppe op med lidt mere mælk.

Bon appetit!

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mor er træt. What else is new...