(Mudret) test af vinterstøvler. Og en vinder.

Update på børnehave-status

Tak til alle jer, der har budt ind med råd, vejledning og generelt god karma omkring vores børnehave-situation! En af de mest fantastiske ting ved at have en blog er: jer. Alle jer, der læser med og som hænger ved når alting er rosenrødt, når det bliver lidt overskyet og når det af og til er helt kulsort her på Østfronten. Og som ovenikøbet øser ud af virtuelle krammere og jeres erfaringer. Det har bl.a. givet os en dejlig, ny læge og en masse rygstøtte, når jeg har syntes, det hele har været nyt og/eller ekstra svært.

Derfor synes jeg også, at jeg skylder en update på hele børnehavehistorien, for det gik faktisk sådan, at Pladsanvisningen kunne sende os et nyt tilbud – et sted, som ligger meget bedre (faktisk er det for mit vedkommende på vej til arbejde), som er meget mindre og som føles meget mere rigtigt. Det er ikke drømmestedet, men det er helt ok.

Alle børn og voksne kender hinanden, legepladsen er virkeligt god og så gør det måske mindre, at der ikke er frokostordning og at de indendørs faciliteter kunne være mere inspirerende. Sådan med lidt farver og børnekunst på væggene, for eksempel.

Vi var på et besøg i fredags efter hhv. arbejde og børnearbejde, og Bean fulgte med rundt og engagerede sig med det samme med de børn og voksne, der var tilstede. Et sted sad en pædagog og en dreng sammen og byggede LEGO Friends, og da der var en ledig skammel, klatrede Bean op og blev introduceret til (den i øvrigt virkeligt søde) ældre dreng og inddraget i legen på en rigtig god måde. Et andet sted var der gang i dansegulvet og klæd-ud-tøjet, og et par lidt ældre piger kom over og sagde hej. Mens vi voksne stod og snakkede, så gik Bean med de ‘store’ piger ind og fandt udklædning frem og snakkede lidt med dem. Nu er hun generelt god til at indgå i sociale sammenhænge, men hun siger i den grad fra, hvis hun er utryg – og det gør os trygge, at hun umiddelbart lader til at falde godt ind.

Så. Vi har sagt ja, og har endda fået lov at skubbe starten lidt, således at hun kan nå at sige ordentligt farvel til alle i dagplejen – og at børnehavestart falder sammen med Jonas’ vinterferie i uge 7 og der dermed er masser af ro og tid til en langsom, mild opstart. Så må vi se, om bedsteveninden følger med. Det håber vi.

Det her føles meget rigtigere for os og for Bean, og selvom det bliver med tungt hjerte at vi siger farvel til de mest fantastiske mennesker og tryggeste, dejligste, kærligste, rummeligste, anerkendende rammer (jeg lover ikke, at jeg ikke kommer til at tude!), så er det ok. Vi og Bean skal videre. Det bliver spændende at se, hvordan hun falder til og hvad der sker, når det går op for hende, at det her børnehaveliv er en permanent tilstand de næste år.

 photo DSC_0299_zpsd5e4f06c.jpg
 photo DSC_0300_zps007e49ef.jpg
 photo DSC_0298_zps10dd6518.jpg
^^Uanset hvor stor hun bliver, vil Bean for mig altid OGSÅ være det lille, bløde barn, hvis hænder jeg skulle holde for at hun kunne gå afsted ud i verden. Billederne er fra 1. maj 2013 – dagen efter Beans 1 års fødselsdag og lige omkring det tidspunkt, hvor hun startede sin karriere som institutionsbarn. 

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

8 kommentarer

 • Ida

  Hvor er det godt, at I har fundet en god løsning! Det er ikke til at holde ud at gå med den slags bekymringer.
  Da jeg var barn, boede vi på Fælledvej (i nr 16) og gik i børnehave på Kapelvej. Gad vide om der stadig ligger en børnehave?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Hvor sjovt! Ja, der ligger stadig en børnehave, og det var faktisk også en vi overvejede. Men den er under ombygning de næste par år og bliver MEGET stor. Så den blev skrottet igen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gry

  Skønt i har fundet et sted der virker rigtigt for jer. De bliver så store de børn 🙂
  Vi starter på børnehavelivet på mandag på Østerbro.. jeg er nok mere spændt end Wilma..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Uh, MEGET spændende. Har I også fundet et godt sted?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gry

   Det håber og tror jeg. Det virker som et godt sted med søde medarbejdere.. Wilma glæder sig helt vildt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Ih, så skal det nok gå det hele. Skønt at hun glæder sig. Jeg tror ikke Bean helt ved, hvad det egentlig er, der skal ske (men SÅ meget har vi til gengæld heller ikke talt om det – af mange årsager)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Åh, hvor er det godt at høre. Har haft helt ondt i maven på jeres vegne, for kender selv alt for godt situationen.

  Dejligt, at det endte godt (og trygt) og at der heldigvis stadig er rum til lidt fleksibilitet i de ellers så faste systemer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Tak – også for tankerne!

   Ja, det er skønt at der trods alt er lidt ‘wiggle-room’ og til at finde løsninger, der bedre tilgodeser det enkelte barns behov.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

(Mudret) test af vinterstøvler. Og en vinder.