Update på børnehave-status

Tip til ting, du kan se i fjernsynet, der ikke burde virke, men som alligevel er underholdende

… og verdens længste overskrift!

I den forgange uge, hvor vi generelt var flade med flade på, gik aftentimerne (inden vi gik omkuld i dobbeltsengen) med Netflix, hvis såkaldte ‘streamteam’, jeg er en del af. (Det er ikke andet end at se noget på skærmen og så skrive hvis der er noget, jeg kan anbefale af og til.)

Underholdning, der er lettilgængelig og ukompliceret. Sådan har mit hoved brug for at det skal være af og til, selvom jeg måske burde slukke alle skærme og sætte mig med strikketøj eller en rigtig bog om vægtige emner eller med inspirerende skrivekunst i stedet.

Vi faldt ved et tilfælde over en serie, der på papiret lyder som noget, der er frygteligt kikset, men som faktisk viste sig at fungere overraskende godt. Vi var i al fald fans af portrættet af svensken set med amerikanske øjne. Serien hedder ‘Welcome to Sweden’ og handler i korte træk om Bruce, der siger sit (gode) job op og flytter tværs over Atlanten for at være sammen med sin elskede, svenske Emma, hvor han konfronteres med en anderledes livsstil og et anderledes offentligt system og skal forsøge at finde sig til rette i alt det nye. Det lyder dumt, men det virker. En af årsagerne er bestemt, at serien faktisk foregår i Sverige og blandt et cast af svenske skuespillere, der i den grad (under)spiller det skandinavisk særegne. De små særpræg og spidsfindigheder, der ligger i den svenske kultur er fint portrætteret med en kærlig, men humoristisk vinkel – og det er så fint, netop fordi det nærmer sig virkeligheden. Det er ikke stort og vildt og amerikaniseret. Det er svensk set lidt udefra af en, der gerne vil forstå.

Egentlig var pointen, at vi ikke havde regnet med at se andet end lidt af pilotepisoden, men vi hang ved hele sæsonen igennem. Så hvis du trænger til letbenet (men fin) underholdning, kan vi anbefale et smut over Øresund og et kig til vores svenske naboer.

netflix welcome to sweden

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

2 kommentarer

 • Finfin – og meget amerikanske serie;o Syntes dog moren til hoved”damen” – husker sq ingen navne når jeg skal;) – overstrålet MEGEt af de andre skuespillere. Men som du sier – god og LET underholdnig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Lena Olin spiller moderen – og hun er fabelagtig! (Og ser fanTAStisk ud)
   Det er nemlig både let og godt. Og så behøver man ikke tænke så meget over det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Update på børnehave-status