Få 100 DKK til Bonaparte (jep, jeg er stadig syg)

2 going on 13

Er det ikke som om børn bliver voksne tidligere og tidligere? (Og jo, det synes jeg, men det er en anden og mere seriøs debat, og det bliver så ikke lige nu) Herhjemme har vi i al fald en to-årig miniteenager, der er ude i en seriøs omgang Elektra-kompleks lige nu. Det er KUN far, der dur. Hun gør sindsygt meget oprør mod mig sådan i det hele taget, men det bliver forstærket mange gange, når både Jonas (aka Kæreste) og jeg er hjemme.

‘NEEEEEEJ, mor! Far skal hjælpe’

‘NEEEEEEJ, mor. Op til FAAAR’

‘NEEEEEEJ, mor. Jeg gider ikke mor’

Holy shit, det er irriterende udfordrende. Ikke mindst fordi det fandeme er mig, der har båret, født, ammet og trøstet igennem kolik og al anden gråd de sidste knap 2,5 år. Ja, jeg er med på, at Bean er rigtig godt igang med selvstændighedsfasen og en af de mest brugte fraser herhjemme (udover ‘nej mor’) er ‘mig kan selv’. Det kan hun også med imponerende mange ting, men skisme ikke alt endnu. Så er det jo heldigt, at far kan hjælpe, når jeg nu ikke må. Hmpf.

Det er måske lidt barnligt, men jeg bliver faktisk lidt såret hver gang, hun fravælger mig som den der kan hjælpe/trøste/kramme. Jeg elsker jo barnet. Også når hun – helt bevidst – skider i underbukserne tre gange på en dag og ser vældigt lumsk ud bagefter. (Hvorfor nu det, altså? Det kan tælles på en hånd, hvor mange gange det er sket i hele perioden uden ble.) Jeg er nødt til at tænke ‘fase, fase, fase’ og at det nok skal gå over igen – det er et eller andet spil, hun kører i øjeblikket, for om natten er det stadig min del af sengen og mig, hun niver i og møfler rundt på. Men derfor gør det stadig lidt ondt at blive vraget af en teenager i miniformat.

 photo outta-here_zpsb31f07dc.gif

Nå. Og i forlængelse af alt det her, så er vi tilsyneladende også nået dertil, hvor det er awesome at have et full on prinsessekostume på. Så. Hvis nogen kender nogle fine symønstre, som en stor, lille pige selv vil kunne tage af og på, er I mere end velkomne til at sige til. Og linke. Tak. (Jep, jeg forsøger at købe mig tilbage i varmen med lyserødt satin. I’m that mom)

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

6 kommentarer

  • Ja det kan til tider vare svært, at være forældre. Kender det alt for godt selv:) Dog er det en glæde i sig selv, at være familie far og til tider frustrerende, men på langt sigt meget positivt.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Det er absolut og uden tvivl positivt – men øj, hvor bliver man også udfordret af og til!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja

    Sådan er min datter på halvandet også for tiden… Fase, fase, fase… Og så udnytte det til at læne sig tilbage og lade far tage lidt over, for lige om lidt vender Det sikkert igen 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Det gør det sikkert! ‘Fase, fase, fase’ er en virkeligt nyttig ting at huske på

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg har stadig selvstændighedsfasen i vente men jeg tænker: er en 2-årig så bevidst om sig selv og sine handlinger, at hun er i stand til med vilje at skide i bleen for at provokere dig? Det kommer lidt bag på mig

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Ikke for at provokere. Men hun vælger at gøre det frem for at gå på toilettet 🙂 Så meget trods er der trods alt ikke!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Få 100 DKK til Bonaparte (jep, jeg er stadig syg)